site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Midye Satışına Geçit Yok

Selçuk’ta Midye Satışına Geçit Yok
18.09.2014
A+
A-

midye

Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ortak çalışmayla Selçuk’ta Sokak aralarında midye satış yasağını devam ediyor. Deniz kenarına kıyısı olan birçok ilde olduğu gibi Selçuk’ta da sıklıkla tüketilen midye satışının yasaklanmasında amacın halk sağlığını korumak olduğu belirtildi.

Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Selçuk’ta midye satışının yasaklanmasına temel olarak bilimsel verileri gösterdi. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre midyedekadmiyum, kurşun, civa gibi ağır metallerin yanı sıra tarımsal karışım kalıntılarının bulunabileceği belirten Dr. Cinel,” Beslenmek amacıyla suyu filtre eden midyeler, suda bulunan kadmiyum, kurşun, civa gibi ağır metalleri, kimyasal maddeleri, endüstriyel atıkları ve bazı patojen organizmaları da bünyelerine alıyor. Sağlıklı koşullarda yetişmeyen midyelerin toplum sağlığı açısından risk taşıdığının altını çizen Dr. Cinel, Belediye ekiplerimizin bu konuda zaten yürüttükleri bir çalışma var. Bu kararlılık devam edecek ve zabıta ekiplerimiz konuya hassasiyet göstereceklerdir” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bırakın da yemek isteyen yesin. Herşeyi siz biliyosunuz. Sanki canı midye isteyen Kuşadasından gidip alamayacak. bırakın şu yasakçı, halk çıkarını bilmez, biz biliriz zihniyetini. Böyle yaparak Selçukluları adaya gitmek zorunda bırakıp kendi insanınıza eziyet ediyosunuz..