site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta ki Yanlış Uygulamalar İsyan Ettiriyor

Selçuk’ta ki Yanlış Uygulamalar İsyan Ettiriyor
09.08.2012
A+
A-

Selçuk’ta kamu hizmeti veren bazı kurum ve kuruluşların yerel yönetimle işbirliği ve dayanışma içinde çalışma anlayışını bir türlü yerleştirememesi hem hizmet kalitesini düşürüyor, hem de kente ve kent insanına büyük zarar veriyor. Bu anlamda en önemli sıkıntıyı vatandaş yaşarken Belediye de fikri sorulmadan, yardım talep edilmeden hatta izin alınmadan yapılan çalışmaların kente ve kent insanına verdiği sıkıntıyı ortadan kaldırmak için büyük zaman, para, enerji ve mesai harcamak durumunda kalıyor. Bu konuda verilecek örnekler ne yazık ki hiç de az değil.  Ancak Selçuk’ta yerel yönetimi ve kenti yeterince önemsemeden çalışma yapan kurumlardan en çok öne çıkanı Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (GEDAŞ) olarak göze çarpıyor.

GEDAŞ Selçuk’u Karartmaya Devam Ediyor

12 Haziran seçimleri öncesi Selçuk Kalesi’nin ve Kubilay Caddesi’nin elektriklerini kesen GEDAŞ, Selçuk’un değişik noktalarında elektrik kesintileri yapmaya devam ediyor. Son olarak Uğur Mumcu Caddesi ve Selçuk Belediyesi Tenis kortunun elektriklerini kesen GEDAŞ,  Uğur Mumcu Caddesi esnaf ve halkının valiliğe şikâyeti üzerine, Selçuk Belediyesi Tenis kortunun ise kaymakamlık konutunun arkasında yer alması ve yakınındaki türbeyi aydınlatması nedeniyle elektriğini yeniden açtı. Ancak bu kez de İstasyon Meydanı’nda yer alan heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı Kurtuluş Savaşı Anıtı’nın ve Bizans Su Kemerlerinin ışıklandırılmasını sağlayan aydınlatma sistemlerinin ve Selçuklu gençlerin basketbol oynadığı Eftal Doğru Spor Tesislerinin elektriklerini kesti.

Selçuk Belediyesi’nin GEDAŞ’ın herhangi bir bilgi vermeden yaptığı kamu hizmetini aksatan bu uygulamalarına tepki ve uyarıları devam ederken, uygulamalar Selçuk halkını da adeta isyan ettirdi.

Tuncay Kireç (ADD Başkanı) Selçuk’u karartmaya Kale ile başladılar. Şimdi de diğer anıtsal yerleri karartarak Selçuk’u karanlığa gömüyorlar. Adeta Selçuk halkını cezalandırıyorlar. Selçuk halkı olarak Kaleyi yeterince sahiplenemedik. Ama Kurtuluş Savaşı Anıtı’nın aydınlığa kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Kurtuluş Savaşı Anıtı ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdikleri önemli bir eser. Anıtın bir yüzünde Nazım Hikmet’in “Kurtuluş Savaşı Destanı” adlı şiiri bulunuyor. Ayrıca anıtın üst kesiti Atatürk’ün yüz siluetini canlandırıyor. Gece karanlığında turistler bu şiiri de anıtı da algılayamıyor. Anıtın elektriklerinin kesilmesi kente ve kentliye olduğu kadar Atatürk’e yapılmış bir saygısızlıktır.

Cumhur İşil (Esnaf) Heykelin güzelliği bu ışıklandırmayla ortaya çıkıyordu. Şimdi turistler çok yadırgıyor. Esnaf olarak neden ilgilenmiyorsunuz diyorlar. Cevap veremiyoruz. Bir an önce açılsın istiyoruz.

Dilaver Tüccar: Kale ve tarihi yerlerin elektrikleri kesik. Şehitliğin de ışıkları yanmıyor. Bu Selçuk için iyi bir şey değil.

Galip Ören: Bütün Selçuk’un ışıklarını söndürsünler daha iyi. Kale 1 yıldır karanlık, meydanı karartılar, Şehitlik karanlıkta. Biz bunda art niyet arıyoruz.

GEDAŞ İlçenin En Önemli Caddesini Perişan Etti

GEDAŞ’ın kente zarar vererek halkın tepkisini çektiği ve belediye ile karşı karşıya geldiği uygulamalarından biri de turizm sezonunda Atatürk Mahallesi AntonKallinger Caddesinde yaptığı kazı çalışması. Granit taş ve beton parkeleri sökerek ulaşım ve konutlara büyük zarar veren GEDAŞ, yolu eski haline çevirmeyerek yol vasfını da bozdu. Bu durumdan esnaf oldukça dertli. Selçuk Belediye Bülten’e konuşan esnaf GEDAŞ’ın yolu bir an önce eski haline getirmesini istiyor.

Ahmet Karameşe (Esnaf) GEDAŞ yolumuzu bozdu, yapmadı. Turistler yadırgıyor. Esnaf olarak biz rahatsızız. Ben 15 yıldır burada esnafım. Tur otobüslerine engebeli yol yarattılar. St.Jean kilisesi,  Artemis tapınağı var. Bir an önce yapılmalı. Neredeyse 1 yıldır bozuk yollarımız. Açıkta bıraktıkları elektrik telleri de tehlike yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde dalları tele takılıyor diye yetişmiş ağacın dalını kestiler. Belediyeye danışarak iş yapsalar daha az sorun yaşanır

Namık Kubur (Esnaf) Söktükleri direklerin yerini doğru düzgün kapatmadılar. Yolları kazıp bozdular, düzeltmediler. Mahalle sakinleri dilekçe de verdi ama henüz çözüm getirilmedi. İş yerimiz bu tamamlanmayan yollar yüzünden toz içinde. Bir an önce çözülmesini istiyoruz.

Tevfik Türker (Esnaf) Zamanlaması çok yanlıştı. Yağmur mevsiminde, yollar kazıldı, sular toplandı. Zorla getirdiğimiz turist kafileleri mağduriyet yaşadı. Zaten turist getirmek bir sıkıntı. Onların böyle bir aksilikle karşı karşıya gelmesi de ayrı bir sıkıntı. Kapattılar ama eski haline getirmedi. Dükkânın önünde su birikti. Belediye iyi niyetle dükkânımızın önündeki su birikintisi problemini çözmeye çalıştı ama genel sorunu çözemediler. Sezonun yarısı toz bulutuyla geçti. Belediye yine yolları sulayarak bize yardımcı olmaya çalışıyor ama nereye kadar. Selçuk’un en güzide sokaklarından biri bu çalışmadan dolayı çok kötü görüntü veriyor ve halk ve esnaf mağdur oluyor. Bir an önce çözülmesini istiyoruz.

GEDAŞ’tan Çelişkili Tavırlar

GEDAŞ Selçuk’u karanlığa gömmeye devam ederken son derece çelişkili bir davranışa da imza atıyor ve Meryemana bölgesinde yer alan telsiz verici istasyonunun elektrik faturasını ödemekten kaçınıyor. Tüm Türkiye’ye enerji satan GEDAŞ Kendi kullandığı telsiz verici istasyonunun elektrik faturasını belediyenin ödemesini istiyor ve bu talebini reddeden Selçuk Belediyesi’ni mahkemeye veriyor.

GEDAŞ’ın Selçuk Belediyesi ile kurumsal düzeyde ilişki kuramadığının bir göstergesi olan bu durum ne yazık ki tek örnekle de sınırlı kalmıyor. Trafo yerleri ile ilgili yasalarda gösterilen ve belediyece de defaten anlatılan kurallara uymamak konusunda direnen, parklara ve yeşil alanlara trafo koymaya çalışan, belediye buna müsaade etmeyince de belediyeden ücretsiz trafo yeri talep eden GEDAŞ, ayrıca tarımsal sanayi alanına izinsiz olarak diktiği elektrik direğini de belediye tarafından mühürlenmesine rağmen hala kaldırmadı.

Kamu memnuniyeti yaratmak ve zaman, emek, enerji ve kaynak israfını engellemek için çalışmaların dayanışma ve görüş alışverişi yapılarak hayata geçirilmesini isteyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Selçuk’ta çalışma yapan herkesi yerel yönetime, halka ve kente daha saygılı ve özenli olmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR
  1. EA dedi ki:

    Yazık hakkaten. Bu kurumlar,nasıl ve niçin bir araya gelemiyor? Gediz AŞ’ye tüm bunlar niçin sorulmuyor? Yazık değil mi ilçe karanlığa boğulmak üzere? Belediye ve GEDAŞ niçin bu konuyu bir türlü konuşup,görüşüp,halletmiyorsunuz?Kale hala ışıksız.

  2. KAHROLSUN TEDAŞŞŞŞŞ dedi ki:

    miilletten çuval dolusu para toplayıp işkembelerinizi dolduracagınıza meteoloji,selçuk lisesi çevresi, atatürk caddesi, selçuk kalesi, çarşı merkezinin elektiriklerini açın. insanlar sokaklarda zından karanlıkta gidip geliyor. elektirik faturasını bir gün geç yatırınca elektiriği kesmeyi bilyorsunuz ama. ben belediyenin yerine olsam bukurumlara su bile vermem.

  3. Anonim dedi ki:

    sen peşmergeye, guneydoguya bedeva elektrık verecen .burada kullanılan kaçak elektrigi namuslu ınsanlara yukleyecen…ohh ne ala memleket.sonra cıkacan özellestırdık bizimle alakası yok dıyecen..YAKINDIR TÜRK MİLLETİDE SİZİ ÖZELLEŞTİRCEK..

  4. watandaş!!! dedi ki:

    gedaş, tedaş falan diyosunuz ama pazaryerinidemi bu şirketler aydınlatıyor.geceleri boş pazar yeri spotla aydınlatılıyor ama kale, st jean gibi tarihi yerler karanlığa bürünüyor. suç kimin belediyenin mi? yoksa elektirik şirketlerinin mi?

  5. öyle saça böyle tarak dedi ki:

    ulen vatandaş senin kafana belediye kadar taş düşsünde rahatlayalım hep beraber. yahu sen nekadar kösele suratlı bi adam çıktın ya. burda insanlar selçugun yararına olması gerekenler hakkında konuşuyor. sen kalkıyorsun belediyeyi işin içine sokarak suç arıyorsun. pazar yerininde aydınlaması lazım. kaleninde her yerin aydınlanması lazım. bu şerefsizler bizden dünyanın parasını topluyorlar. sokaklar zından gibi. bu karanlıktan faydalanan hırsızlar geçen akşam motorumu çaldılar lisesnin yanında. tedaş ı aradıgımda arıza var dendi. 3 gecede arızayı gideremediler abiler. kiminle kafa yapıyorlarsa artık. şimdilerde yine huzur evinin etrafı karanlıga büründü. abiler kimden emir aldılarsa artık, her gece selçugun bir sokagı karanlıkta. ama bizde ne yapıyoruz artık sapanla lamba kıran çocuklara bak oğlum lu köşedekinide kır diyoruz. öyle saça böyle tarak. bundan sonra devlet malını korumakmı aman aman önümde yaksalar yıksalar kafamı bile çevirmem.

  6. SEMİRAMİS GÖKNUR dedi ki:

    VATANDAŞ,SORGUSUZ SUALSİZ ELEKTRİK PARASINI ÖDÜYÖR,SOKAKLARDA VATANDAŞIN MALI,NEDEN SOKAKLARIMIZ VEAYDINLANMASI GEREKLİ YERLER KARARTILIYOR.ANLAMSIZ.BELEDİYENİN BORCU VARSA ZATEN ALIYORSUNUZDUR,BU EZİYET VATANDAŞA BENCE

  7. 10.Köy dedi ki:

    Şirince yolu üzerindeki parkın içine hangi akıl ve fikirle trafo koymuşlar akıl almaz.Çocukların oynadığı bir yerdeböyle birşey ancak türkiyede olur.o trafonun oradan çocukların sağlığı açısından bir an önce kaldırıması lazım.