site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Düğün Yapmak Zor

Selçuk’ta Düğün Yapmak Zor
24.07.2014
A+
A-

uyarogluBildiğiniz gibi ilçemizde Selçuk Belediyesi’ne ait Pembe Düğün Salonu olarak bilinen bir adet kışlık düğün salonu bulunmaktadır. Bu da demektir ki 40.000 kişiye bir kışlık düğün salonu düşüyor.

Çocuk evlendirenlerin Allah yardımcısı olsun. Bir ev kurarken yıkıma uğrayan aileler var. Evi, eşyası, ziyneti, giyim kuşamı her şeyiyle bir yıkım. Bunlar yetmezmiş gibi bir de düğün salonu parası var ki akıllara zarar. Yemekli yapmak isterseniz 10 ile 20 bin TL’yi gözden çıkarmak durumdasınız. Yemeksiz kuru pastalı kolalı bir salon fiyatı 3- 4 bin TL’den az değil.

Selçuk İlçesi imkânlara baktığınızda sanki varlık içinde yokluk çekiyor. Artık insanlar için belediye başkanlarına oy verirken yol yapmış, su getirmiş, kaldırım dökmüş bir şey ifade etmiyor. Bunlar bir belediyenin yapması zorunlu işlerdir gözüyle bakıyorlar. İnsanlar artık oy verirken benim hayatımı ne kadar kolaylaştırdı, derdime ne kadar çare oldu ona bakıyorlar.

Gelelim düğün salonu işine; Selçuk’ta yazın düğün yapacaklar aylar öncesinden kara kara düşünüyor, nerede yapsam diye. İki seçenek var onlar da yetmiyor zaten.

Meteoroloji binası kurum olarak 2013 yılından beri kapalı, muazzam bir bahçesi var. Kurum Orman Bakanlığına bağlı. Bu alanda yapılacak bir düzenleme ile Selçuk çok güzel bir yazlık düğün salonuna kavuşur.

Bunun için özenli bir çalışma, bir iki düzenleme işi bitirir.

Hem halkımıza ekonomik şartlarda düğün yapma imkânı doğar, hem de buradan elde edilen gelir yüksek öğrenim gören öğrencilere destek veren kuruluşlara aktarılabilir. Benden söylemesi…

Selçuk’ta Engellilerin Dramı

Cumartesi günü Tansaş’ın karşısında bir engelli vatandaşımızın dramına tanık oldum. Tansaş’a gitmek için çabalıyordu. Fakat yolların tümü engelsiz vatandaşlarımız için yapıldığından 15 metrelik yol için 100 metre ileriden (Bu arada yoğun trafiğin içinde Allah muhafaza kazaya uğramadan) dolaşıp gelmesi gerekiyordu.

Tüm caddelerin engelliler için daha kullanışlı hale getirilmesi gerekiyor. Bir gün onların durumuna bizde düşebiliriz.

Günümüzde onların sorunlarına empati yaparak çözümler üretmek çağdaş belediyeciliğin en önemli kurallarından biri oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel Bey bir hekim olarak, bu işleri bizden daha iyi biliyor. Bekleyip görelim.

YORUMLAR
  1. SELÇUKLU dedi ki:

    öncelikle yaptığınız araştırma yerinde bi araştırma teşekkürler mehmet bey aslında bende size seçenekler sunabilirim yazlık düğün salonu için garajın içindeki yeşil alan ne işe yarıyor, carpuzanın bahçesi çok güzel bi yazlık düğün salonu olur hemde carpuzanın zararını kurtarır ,sonra eski itfaiyenin olduğu yer yani daha çok seçenekler çıkarabiliriz mehmet bey

  2. Anonim dedi ki:

    Memet uyaroğlunu kutluyorum.Her yazısı ayrı bir soruna parmak basıyor.Bence çok güzel şeyler yazıyorsunuz.

  3. esmer dedi ki:

    Sanayi yanında bulunan yıkılan garaj çukuru, inşaatlardan çıkan harfiyatlarla bir ayda doldurulur. Çukur ne işe yarıyor. 20 yıldır boş Mehmet Bey Gerçekten Önemli bir Olaya Parmak Bastınız. Tebrikler.