site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta 58 Öğrenci Sokakta Kaldı

Selçuk’ta 58 Öğrenci Sokakta Kaldı
17.09.2013
A+
A-

selcukta-ogrenci-velileri-isyan-etti (3)

Okulların açıldığı ilk gün Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okuyan ve Selçuk Belediyesi Konuk Evi’nde kalan 58 öğrenci sokakta kaldı.

Çocuklarını konuk evine yerleştirdikten sonra memleketlerine dönen veliler, günlüğü 30 TL karşılığında çocuklarının pansiyonda kalacağını öğrenince isyan etti.

Durumu iyi olmayan bir öğrenci velisi, Selçuk Belediyesi önünde sinir krizi geçirdi.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzur Evi’nin 1 Ağustos’ta tadilata girmesi nedeniyle huzurevinde kalan yaşlılar yaz tatili kapsamında boş olan Belediye Konuk Evine yerleştirildi. Ancak, huzur evindeki tadilatın henüz bitmemesi ve yaşlıların konuk evinde kalmaya devam etmesi, bu konudan velilerin haberdar edilmemesine veliler isyan etti.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesini kazanan çocuklarını okula kaydettiren veliler, çocuklarının kalacak yerini ayarladıklarını belirtti. Düşük ücret karşılığı Selçuk Belediyesi Konuk Evinde kayıtlarını yaptırdıklarını, kendilerine tadilat nedeniyle burada huzur evi yaşlılarının kaldığını, tadilat bitinceye kadar çocuklara bir pansiyon ayarlanarak burada kalacakları bilgisi verdiklerini ifade eden bir veli; “Biz çocuklarımızı bugün sabah belediyenin ayarladığı pansiyona yerleştirdik ve okullarına gönderdik. Bazı öğrenci velileri çocuklarını yerleştirdikten sonra memleketlerine döndü. Biz de dönecektik, ancak tesadüfen çocuğumun öğle vakti eve geldiğinde yemek yiyeceği sırada öğrendik. Pansiyonun günlüğü yemek dahil 30 TL. Bize bu bilgi verilmedi. Biz ayda 900 TL ödeyemeyiz” diye konuştu.

Toplu halde belediyeye giden veliler, durumu yetkililere anlattı. Basına kapalı gerçekleşen bu konuşmanın ardından İzmir Karşıyaka’da oturan ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci velisi Sibel Uzuntaş, Selçuk Belediyesi önünde sinir krizi geçirerek; “Bize başınızın çaresine bakın dediler. Ben şimdi ne yapacağım, lütfen söyleyin” dedi.

HABER: NİLÜFER SİLAY ÖZTÜRK

selcukta-ogrenci-velileri-isyan-etti (4)

selcukta-ogrenci-velileri-isyan-etti (1)

selcukta-ogrenci-velileri-isyan-etti (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP Selçuk İlçe,bu söylemlerin partinize yarar değil zarar veriyor. Ne demek cemaat yurtlarıyla donatacağız? Ne demek Tayyip’in ayakları altında kalacaksınız? Bu mudur herkesi kucaklayan anlayış. Bu yazıyı yazan her kimse AKP’nin kendi ayağına kurşun sıkıyordur, tabiki bunu yazan gerçekten AKP’li ise.

  2. ADMİN YAYINLAMA dedi ki:

    20 Eylül 2013, 11:53
    Bİriniz ğraj yapsın,biriniz yıksın……Biriniz EMLK PRK YPSN biriniz yıksn……bu paralar ile….1000 öğrnci okutulur…İLÇEDE BAŞKA YRT VE DERSNLERE GEREK KALMAZ…..SİZ….ÇANAK…ÇÖMLEK ÇLN………….YÜRÜŞ YPN…….SONUÇ HİZMETTE SNIR YOK…..BİR ÖĞRNCİ…..30X30=900 tl ASKRİ ÜCRT ..SEVSİNLER BELDYE Yİ……..HİZMTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT…….

  3. AKP selçuk ilçe dedi ki:

    Seçimlerde gorusuruz! sira bizde artik ! Selçugu Akp ye kazandirip her yeri imam hatipli okullarla ,cemaat yurtlariyla donatacagiz! Burnunun dibinde bitecek bunlar goreceksin! Mart a az sure kaldi. Izmiri de alicaz ilçelerini de. yeri gogu inletecegiz “Tayyip Selçuk seninle gurur duyuyor “diye.

  4. Anonim dedi ki:

    Gördüğüm kadarıyla bu işin elhi gerçekten cemaatçiler.Dünyanın dört bi tarafında yurtları ve dershaneleri var.ÖĞrencileriyle madddi ve manevi yönden en iyi şekilde ilgileniyorlar.Veliler birde oralara baksınlar evlatları madur olmasın…

  5. Anonim dedi ki:

    AKP Selçuk ilçe takma adıyla yazan kişinin AKP’li olduğunu hiç düşünmüyorum. Tamamiyle rakip partiler adına çalışan bir provakatör diye düşünüyorum.

  6. GRAJ-I YIK dedi ki:

    anonim………… O YURT VE EVLER SAHISLARA TAPULU…..SENİN EVİNE ELKONULAMASSA O TAŞINMAZLARA DA EL KONULAMAZ…..BElediye dersanesinde ve yurtlarınızda ne kadar çanak…çömlekçi yetiştirdiniz……İlçede kimlerin avuçlarını yaladığı orta da………….Lafla peynir gemisi yürümez ….işlem orta daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  7. asi dedi ki:

    belediyenin ögrencilere yurt ayarlamak gibi zorunlulugu yok yorum yazarken ona göre yazın

  8. asi dedi ki:

    hiçbir kanunda kuralda belediye öğrencilere yurt açacak diye ibare yoktur cahil arkadaşlar ögrenin bunları boşa lakırtı yapmayın