site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Tüketici Hakkını Arıyor

Selçuklu Tüketici Hakkını Arıyor
26.12.2014
A+
A-

dosya main

Yargıtay kararları üzerine “dosya masrafı”, “komisyon” ve “istihbarat ücreti” adı altında yapılan kesintilerin iadesi için tüketici hakem heyeti, başvurularını artarken küçük esnaf ve sanatkarlar hakkındaki şikayetlerin azlığı dikkat çekiyor.

Bankalardan kredi kullananlar, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Yargıtay kararları üzerine “dosya masrafı”, “komisyon” ve “istihbarat ücreti” adı altında yapılan kesintilerin iadesi için tüketici hakem heyeti, başvurularını artırdı. Bankaların kullandırdığı kredilerden “dosya masrafı”, “komisyon” ve “istihbarat ücreti” adı altındaki kesintilerin “haksız bulunarak iadesinin yapılması” yönündeki Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Yargıtay kararları üzerine, vatandaşların ilgili birimlere “iade” talepleri hızla artıyor. Geçen yıl Türkiye genelinde tüketici hakem heyetlerine başvuru 840 bin civarındayken sayısının 2014’ün 10 ayında 1,5 milyonu aştığı, bunların yüzde 70’inin de bankalarla ilgili “iade” başvuruları olduğu öğrenildi.

Tüketici hakkını aramak için nelere dikkat etmeli?

Malı teslim almadan sözleşmeyi imzalamayınız ve peşin ödemede bulunmayınız. Alacağınız malın sağlam ve ayıplı olup olmadığına dikkat ediniz. Taksitli olarak kapıdan ve kampanyalı mal satın alırken, hazırlanan sözleşme metnini imzalamadan önce mutlaka okuyunuz. Tüketici haklarından faydalanabilmek için satın aldığınız ürün veya hizmetin Fiş, Fatura ve Garanti Belgesini almayı ve onaylatmayı unutmayınız. Eğer bir mal satın almışsanız ve sorunlarınız varsa hiç zaman kaybetmeden yasal sürede ilgili hakem heyetine müracaat etmeyi ihmal etmeyiniz.

Küçük Esnaf ve Sanatkar en iyi tercih

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Özgür Aydoğan Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Selçuk ilçesinde de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurularda ciddi artış yaşandığını söyledi ve şunları ekledi; “Bilindiği gibi bankalar ile ilgili konular heyetlerde oluşan yoğunluğun en önemli kaynağı. Selçuk ilçesinde faaliyet gösteren heyet faaliyetlerini başarı ile sürdürüyor. Memnuniyetle söylemek gerekir ki küçük esnaf ve sanatkarı hakkında çok az sayıda dosya geliyor. Esnaf ve Sanatkar vatandaşı mağdur etmiyor öyle veya böyle bir çözüm bulunuyor. Suçlarına yasal kılıflar bulmaya çalışan büyük holding ve şirketler maalesef tüketicinin en çok başını ağrıtan kuruluşlar olmaya devam ediyorlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.