site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Taksiciler Korsan Taksicilere Savaş Açtı

Selçuklu Taksiciler Korsan Taksicilere Savaş Açtı
05.08.2012
A+
A-

Selçuklu taksiciler korsan taksicilere göz açtırmayacağız diyorlar. İş başa düştü, ilgililer ilgilenmediklerini söyleyen Selçuk Garaj Taksi çalışanları ilk korsan taksiciyi de suçüstü yakalatmayı başardılar.

Selçuklu taksicilerin her yıl yaşadığı yıllardır kanayan yaraları olan korsan taksicilerle ilgili şikâyetleri ilgililerce dikkate alınmayınca, iş başa düştü deyip, kendileri mücadele etmeye karar verdiler. Menderes Yoncaköy de oturan, 35 AT 2565 PLAKALI, özel arabası ile korsan taksicilik yapan Latif Aydoğdu’ya müşteri gibi binerek 100 lira karşılığı İzmir için anlaştılar daha sonra ilgilileri arayıp korsan olduğunu ispat ettiler.  Taksi yedi emine teslim edildi.

Bakın yıllardır kanayan yara haline gelen ama bir türlü çözülemeyen ilgililerden ilgi görmedikleri sorunlarını Selçuk Efes Taksi Yönetim Kurulu üyesi POMAK ALİ( Ali ERBAŞ) nasıl anlatıyor; ‘‘İlçemizde turizme hizmet veren, halıcı, derici, lokantacı, otel ve pansiyoncular, müşterilerini hep özel taksi ve minibüsleri ile gezdiriyorlar. Birbirleri ile paslaşıyorlar. Taksiciler işsiz kalmış, vergisini ödeyememiş, evine bir ekmek götürememiş umurlarında değil.

Tabiri caiz ise korsan taşımacılık yapıyorlar. Resmen bizim ekmeğimize çocuklarımızın kursağına girecek lokmaları elimizden alıyorlar. Biz Selçuk’ta vergisini veren esnaflar olarak çok mağduruz, bu konuda defalarca resmi kurum ve kuruluşlara şikâyette bulunduk. Nedense ilgilenilmedi. Hiçbir müdahalede bulunulmadı. İlgilenen olmadı. Artık canımıza tak etti. Selçuklu vatandaşımız yetmiyormuş diye İzmir’den gelenler de bizim ekmeğimize ortak olmaya başladılar. Düşünün adamın Yoncaköy de yarım trilyonluk yazlığı var. Altında onlarca milyarlık özel binek taksisi var. Bu adam bile korsan taksicilik yapıyor.

İş başa düştü dedik, aldık telefonunu, İzmir için pazarlık yaptık anlaştığımız yüz lirasını verdik suçüstü yaptık, Yakalattık. Nihayet ilgililer ilgi gösterdi bundan sonraki işlemleri yaptılar yinede sağ olsunlar. Bundan sonra ilgililerin duyarlı davranıp gereğini yapacağına inanıyoruz.

Ayrıca son günlerde yayalarımızın kaldırımları da motosiklet binicileri tarafından tamamen işgal edilmiş durumda. Ya otopark olarak kullanıyorlar yada trafik yolu olarak kullanıyorlar. Yaşlı, Çocuk, Kadın, Engelli ve tüm vatandaşlarımızın yaya olarak kullanmakta hakkı olan kaldırımlarda artık yürünemeyecek duruma geldi. Bu konuda yetkili kurumlar kim ise el atmasını, önlem almasını istiyoruz’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK ÖZEL HABER

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    taksici arkadaslarima katiliyorum ve sonuna kadar da mucadele edeceklerini de biliyorum .buarada selcukta bır cok pansıyoncular hem efese turıst goturuyorlar hemde aksamları pansıyonlarında restaurant ısletmesı gıbı yemek verıyorlar yanı bazı kımseler vatandasın ekmegı ıle oynuyorlar . turızmcıler hem bu arada turıstlerı taksıcılere tavsıye etmıyorlar bu da ayrı bır konu . turıst gelıp gecer ama bızım ınsanımız hep kalır . selcuktakı turızmcıler hep turısten yana ben de bu olaya karsıyım

  2. Ali ŞİMŞEK dedi ki:

    Taksici esnafı yüzde yüz haklıdır. Adam akşama kadar müşteri sırası beklesin, sen turist parası tatlı diye sen özel arabanla İzmir’e götür. Buna çanak tutan bazı otel, pansiyonlardaki görevliler. Ballı işi gördüğünde hemen telefon ediyor bir arkadaşına arabayı çağırıyor. Bir diğer konu da taksicilerimiz turistleri kazıklamasın. Bu da başka bir kanayan yaramız…

  3. selçuklu dedi ki:

    rentkkarcılar da aynı işi yapıooo onalara da car car ötün beeeaaaa. aaaaa bi de mezarliğa kadar bile 10 tl diyecegenize birde halkı düşünün beeeaaaaa olmaz bu böle beee yaaaaa. garaj dan mezarliğa 100mg. benzin bile yakmaz en lux araba bile ALOOOOOOOOOOOOOOOO.

    1. papik dedi ki:

      gecen bi yedi uyuyanlara gittik taxi ile 30 tl aldılar benim arabam izmire benzinle 20 ye gıdıyor ayıp yaa ayıppp kim ne yapmşsa iyi yapmıs insanları düşünün biraz insanlarııı