site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuklu Gaziler: Bizlerin onuruyla, gururuyla oynandı

Selçuklu Gaziler: Bizlerin onuruyla, gururuyla oynandı
20.09.2015
A+
A-

selcuk-izmir-gaziler (3)

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere protesto amacıyla katılmayan Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ADD Ahmet Ferahlı Parkında alternatif program düzenledi. Programda şehit ve gazi yakınları ve gaziler hazır bulundular. Gazileri ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç’te yalnız bırakmadı. Yemekten sonra görüşlerini aldığımız Gaziler Derneği üyeleri Selçuk Belediyesine sitem dolu açıklamalar yaptılar. Gaziler yapmış olduğu açıklamalarda onurlarıyla, gururlarıyla oynandığını söylediler.

ERTANA: BİZE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Selim Ertana programda yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten Allah razı olsun. Ona mareşallik ve gazilik unvanının verildiği gün bugün. Bizler kimimiz Kıbrıs’ta kimimiz Kore’de kimimiz şu anda Güneydoğu’da devam eden cepheden gelmiş gazileriz. Benim isteğim bu ülkede huzur olsun barış olsun. Fakat bizi üzen tek şey biz düşmandan görmediğimiz eziyeti kendi vatanımızda kendi ülkemizde gördük. Bu tür konular bizleri çok üzüyor. Bizler onurlu ve gururlu insanlarız. Bizler bu ülke için savaşmaya tekrardan bir emir geldiğinde cepheye gitmeye hazırız. Bu vatan için bu bayrak için, bu toprak için, göğsümüzü yine siper etmeye hazırız. Lütfen bir daha bizim onurumuzla gururumuzla oynamasınlar. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

EREN: YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE KONUŞACAĞIZ

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Eren ise yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilişi yıldönümü tüm gazilerimize kutlu olsun. Bizlerde bugün burada şehit aileleri ve gaziler derneği olarak eşlerinizle, çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte bir yemek düzenledik. Katılan tüm gazi arkadaşlara ve tüm şehit yakınlarına teşekkür ediyorum. Bu ülkenin bazı değerleri vardır. Bu değerler bir ülkenin harcıdır, betonudur, demiridir. En büyük değerlerden biride gaziliktir. Bu unvanı bize nasip ettiği için Allah’a şükürler olsun. Biz bu unvanı taşıdığımız için çok gururluyuz, onurluyuz. Bundan daha değerli bir şey olamaz. 77 milyon insanın istediği bir şey bizlere nasip oldu. Bunun için Allah’a şükürler ediyoruz. Bunun değerini bilmek lazım, bunu taşımak lazım, inşallah bunlara layık olabiliyoruzdur. İnşallah bunları taşıyabiliyoruzdur. Bizlere yapılan bazı yanlışlıklar var. Tabii biz devletimize küsmüyoruz. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Bugün yine bize göre düştüğünde canımızı, kolumuzu, kafamızı, ayağımızı vermeye hazırız. Çünkü bizler de bu ruh var, bu heyecan var, bu inanç var, bu azim var. Bu onurlu gururlu rütbeyi taşıdığımız için çok mutluyuz ama bizi üzenler, kıranlar olduğu için de memlekette çok üzgünüz. Çünkü bizlerin gururuyla oynandı. Bunları tam manasıyla açıklamak istemiyoruz. Fakat yeri ve zamanı geldiğinde bunları çok değerli Selçuk halkı ile paylaşacağız. Bu konuları gaziler gününde konuşmak istemiyoruz. Ben tekrar gaziler gününü kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Tuncay Kireç şehit ailelerini ve gaziler derneğimizin gaziler gününde yanında olacağımız aşikardır ama gaziler gününü şehit aileleri ve gazilersiz kutlayan bir yönetimi bir anlayışı tasvip etmiyoruz. Bizler o yönetimin yanında değil her zaman şehit aileleri ve gaziler derneğinin yanındayız dedi.

Haberin fotoğraf galerisi için resimlerin üzerine tıklayınız.

Haberin videosunu aşağıda ki playerden izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Add ve Chp her olumsuzluğu fırsata çevirmeyi iyi biliyor .Daha düne kadar vefa bey bize yer tahsisi yapmıyor diye barım barım bağıran vefa bey bizi sahipsiz bıraktı diye gazetelerde demeç demeç haberleri çıkan gazilerr şimdi ne olduda yine bunlardan meded umar oldular .Yazık çok yazık .

  2. Anonim dedi ki:

    birakin Allah askina bu isleri..bayrak yuruyusu yaptik sizi davet ettik katilmadiniz.terore lanet yuruyusu yaptik sadece 1 gazi geldi…yaptiginiz bu etkinligede add den baska kimseyi davet ettinizmi cevap verin mesela mhp nin bu etkinlikten haberi yok…siz ne yapmaya calisiyorsunuz belediyeye tepi koyuyorsunuz anladikta digerlerine neden haber vermiyonuz

  3. vatandaş dedi ki:

    gazilik her askere nasip olan bir düşünce değildir lütfen seçilmişlerle kendimizi küçülmeyelim