site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’a Güzel Sanatlar Lisesi İstendi İmam Hatip Açıldı

Selçuk’a Güzel Sanatlar Lisesi İstendi İmam Hatip Açıldı
30.08.2012
A+
A-

Selçuk’ta  Güzel Sanatlar Lisesi açılması için Sivil Toplum Kuruluşları tarafından geçtiğimiz aylarda imza kampanyası düzenlendi. Kampanyanın sonucunda 7 bin imza toplandı. İmza dosyasını ilgili kurumlara ileten ve Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması için beklemeye geçen Sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre Selçuk’ta İmam Hatip lisesi açılınca şaşkına döndü. Selçuk’ta hiç talep edilmemesine ve şu an on öğrenci kaydı bulunan imam hatip lisesinin açılmasına hiç kimse anlam veremiyor.

Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması için Sivil Toplum Örgütlerinin düzenlediği kampanya sonucu 7 bine yakın imza toplanmış olmasına rağmen İmam Hatip Lisesi açıldı.

TARİHİ SELÇUK LİSESİ’NİN BİR BÖLÜMÜ İMAM HATİP LİSESİ OLDU

1958 yılında kurulan ve o günden bugüne kadar Üniversite sınavlarında Türkiye sıralamalarında çok iyi dereceler almış lise öğrencilerini yetiştiren Selçuk’un köklü lisesi İmam Hatip lisesine dönüştürülünceSelçuklular tarafından üzüntüyle karşılandı. Selçuk’ta İmam Hatip Lisesi açılması yönünde talep olmamasına rağmen Selçuk Lisesi’nin bir binası İmam Hatip Lisesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, Eğitim-Sen Selçuk Temsilcisi Haluk Erbil, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik ve Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda toplanan 6901 adet imzayı Selçuk Kaymakamlığı’na ve Selçuk Belediyesi’ne ileterek destek istemişti. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise mahalli idare olarak bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını iletmişti. Fakat bu gelişmenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Selçuk Lisesi’nin bir bölümü İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü.

Öncelikli dertlerinin İmam Hatip Lisesi açılması olmadığını belirten Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri asıl sorunun toplanan yaklaşık 7 bin imzanın dikkate alınmaması olduğunu, içerisinde birçok kültürü barındıran Selçuk’un heykel ve resim gibi konularda dünyada başkentlik yapabilecek kadar önemli envantere sahip bir kent olduğunu ve burada neden Güzel Sanatlar Lisesi yerine İmam Hatip Lisesi açıldığını merak ettiklerini ve bu konuda cevap beklediklerini iletti. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Selçuk’ta ülkenin çok kültürlülüğünü öne çıkaracak, kültürel varlıkların burada daha iyi korunması, tanıtılması ve Türk insanının onlarla ilişki kurması konusunda alt yapı oluşturacak Güzel Sanatlar Lisesi’ninde en kısa zamanda açılmasını umut ettiklerini belirtti.

STK’LAR 7 BİN İMZANIN SONUCUNU BEKLİYOR

Güzel Sanatlar Lisesi açılması için 30 bin nüfuslu bir ilçede 7 bin imza topladıklarını dilegetiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şube Başkanı Metin ÇITAK; “Bu samimi bir talep. Yetişkinler bazında bu sayı ilçenin %80 inine tekabül eder. Neden Güzel Sanatlar Lisesi açılması derseniz? İlçenin tarihi ve kültürel alt yapısı bunu gerekli kılıyor. Halkında talebi var. Kadrosu defalarca dolmuş bir alanayatırım yapmanın yanısıra dünyada geçerli bir diplomaya sahip Güzel Sanatlar alanında eğitim almış gençler yetiştirmek de yerinde olur diye düşünüyoruz. Günümüzdeki demokrasi anlayışı ve yerele saygı bakımından bu talebe itibar etmek son derece makul bir yaklaşım olacaktır” dedi.

İMAM HATİPTEN ÖNCE VAR OLAN PROBLEMLER ÇÖZÜLMELİ

Eğitim-Sen Selçuk Temsilcisi Haluk Erbil ise “ Selçuk’ta şu anda okul problemi yaşanıyor. Gazi ve İsabey İlköğretim okulları aynı binada eğitim görüyor. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ’de sınıf ihtiyacı var.8 Eylül İlköğretim Okulu’nun binası henüz yapılmadı. Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken Selçuk’un köklü lisesi olan Selçuk Lisesi’nin bir binası İmam Hatip Lisesine dönüştürülüyor. Bizler İmam Hatip liselerine karşı değiliz. Fakat ilkönce ilçede var olan ihtiyaca göre hareket edilmeli. Şu anda birçok ilköğretim okullarında öğrencilerimiz 50 -60 kişilik sınıflarda ders görüyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda yaklaşık 7 bine yakın imza topladık. Fakat bu talep geri çevrildi ve vatandaşlar tarafından hiç talep edilmeyen şu an öğrenci kayıt sayısı onları geçmeyen bir lise açıldı. Yapılan bu uygulamayı siyasi ve iktidari bir davranış olarak nitelendiriyorum. Eğitim-Sen olarak bizler bir an önce ilçede yaşanan okul problemlerinin çözülmesini ve talep edilen Güzel Sanatlar Lisesinin açılmasını istiyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç,“Selçuk’ta İmam Hatip Lisesi’nin açılması için 400 imza toplanmış. Ben bunu gerçekçi bulmuyorum.400 imza toplanıyor fakat liseye on öğrenci kayıt yaptırıyor. Bizler ilçemizde Güzel Sanatlar Lisesi açılması için 6901 imza topladık. Niçin bu isteğimiz karşılanmadı? İlgili Kurumlar Selçuk’ta yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini hiçe sayarak kendi diktatörlüğünükurmaya çalışıyor.Selçuk’ta dindar bir kesim yetiştirilme amaçlanıyor. Selçuk Lisesi tarihi ve eğitimi ile Türkiye ortalamalarına girmiş bir lise. Önümüzdeki yıllarda bu tarihi değerli liseyi İmam Hatip Lisesi haline getirecekler. Bizler bu dayatmalara karşı yılmayacağız ve en kısa sürede Selçuk’a yakışır bir Güzel Sanatlar Lisesi açılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

YORUMLAR
  1. selçuktan... dedi ki:

    Bir ülkenin geleceği için teknoloji, bilim ve sanat dallarının gelişmesi lazım bunun için meslek ve sanat okulları çok önemlidir. Din insanlarına ihtiyacımız yok değildir.İihtiyaca göre bu insanların eğitim alması normaldir. Fakat yapılmak istenilen bu ihtiyaçların ötesindedir. Çocuklarımız dini eğitimlerini ailelerinden başlayarak lise eğitimlerinin sonuna kadar almaktadır. Din üzerinden siyaset yapmak ayıptır ve günahtır. Hele bunu oy malzemesi olarak kullanmak hatta insanların imanını sorgulamak basiretsizliktir. Açın bir okuyun kurtuluş savaşında yaşanılanları, halkımız özgürlükleri ellerinden alınmasın diye canlarını ortaya koyup savaşmışlar…Bu günlere kolay gelmedik unutturmaya çalışmayın…Çağdaş nesiller yetiştirmek, medeniyet seviyesini yükseltmek asıl AMAÇ OLMALIDIR. Bu zihniyet bağımsız ve özgür nesiller yerine; beyni körelmiş düşünemeyen, bir fikri olmayan, geçmişini bilmeyen, geleceği olmayan nesiller yetiştirilecektir.Bırakın din demogojisi yaparak insanları kandırmayı…

  2. Anonim dedi ki:

    yaw arkadaşım başbakan bile imam hatip lisesi mezunu demekki sadece imam yetiştirmiyor. zaten kayıt yaptırmaya gelenleride keriman müftülüğe yollamış o bile bilmiyor demekki imam hatiplerin nereye kayıt yaptıracağını bakarsınız yarın bi gün bu arkadaşlar arasından çıkar büyüklerimiz bizde gurur duyarız işte. sanki imam hatipler terorist yetiştiriyoda öcü gibi bakıyosunuz. bide bazı şeyler imza kampanyasıyla olsaydı bu ülkede neler değişmezdi neler. önce selçuğu yönetebilenler topu sürekli başkalarına atacağına adım atsınlar. hani nerede yıllardır gelecek olan toki, doğalgaz, fakülte bunlar söylendimi hemen şu söyleniyor”İŞ YAPTIRMIYORLARKİ” hadi canım sende.