site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk, Uluslararası Turnuva Kenti Olacak

Selçuk, Uluslararası Turnuva Kenti Olacak
01.11.2015
A+
A-

Altınordu SK’nün 64 futbol okulundan 480 öğrencinin katılımıyla düzenlediği “29 Ekim Minik Elitler Cumhuriyet Şenliğine” sona erdi. Marşlar ve şarkılar eşliğinde yapılan şenlikte 8 -11 yaş arası minik sporcular ödüllerini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Türkiye Futbol Federasyonu antrenörlerinden Sinan Turhan’ın elinden aldı.

“29 Ekim Minik Elitler Cumhuriyet Şenliğine” katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile birlikte Selçuk’un sporcu bir kent olması yolunda oldukça önemli kararlar aldılar. Bu işbirliğin önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, 8 bin 500 yıllık tarihi bir geçmişi bulunan Selçuk’un Sporda da önemli mesafeler kat edeceğine inandığını kaydetti.

“Çocuklar geleceğimizdir”

Altınordu SK’nun Selçuk Efes Tesislerinde düzenlenen 29 Ekim Minik Elitler Cumhuriyet Şenliğinin ödül töreninde bulunmaktan son derece memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, öncelikle böyle bir turnuvayı düzenlediği için Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan’a teşekkür ettiğini belitti. Başkan Bakıcı, Cumhuriyet şenliği adı altında düzenlenen ve Cumhuriyet Bayramı ile bütünleşen bu turnuvanın büyük bir anlam taşıdığına dikkat çekti. Bu vesile ile bir kez daha tüm Selçuklu hemşerilerinin, bölge ve Türk halkının Cumhuriyet Bayramını kutladığını belirten Başkan Bakıcı, “Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ‘ın da dediği gibi gerçekten çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü çocuklarımız gelecektir, geleceğimizdir. Altınordu Spor Kulübü 6 bin gencimizle birlikte spor yapıyor. Alt yapının güçlü olduğunun en büyük göstergelerinden bir tanesi de budur. Batıda, gelişmiş toplumlarda artık hafta sonları olağan olan bu müsabakaların kendi ülkemizde de olağan hale gelmesi lazım. Bu turnuvaların her hafta olması lazım. Dolayısıyla biz çocuklarımıza bu şekilde sahip çıkarız, Ben gerçekten buna inanıyorum ve Seyit Mehmet Özkan ‘ı gönülden destekliyorum” dedi.

Temel güzel atılmalı

Özellikle Altınordu Tesislerinin Selçuk sınırları içerisinde olması ve bu müsabakaların yapılmasını çok önemli bulduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Bu müsabakalar ilçemize çok önemli katkı sağlamaktadır. Aynı şekilde ilçemizin çocukları da Altınordu’nun alt yapısından inşallah başlayacaklar. Zaten Seyit Mehmet Özkan beyin en önemli özelliklerinden biri de miniklerle başlayarak ileriye kadar götürmesidir. Çünkü temeli güzel atıyor. Dolayısıyla Altınordu’nun başarısı da bu şekilde ortaya çıkıyor. Selçuk ilçemizde de bunu miniklerle birlikte inşallah Seyit Mehmet Özkan ‘ın oluşturduğu bir model üzerinden gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Selçuk spor yapmak içinde önemli bir kent

Selçuk’ta başta spor olmak üzere sanatta ve kültürde çok önemli aşamaların olacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Bunu gerçekleştirebiliriz. Selçuk’ta buna çok uygun, ilçe insanı da buna çok uygun. 8 bin 500 yıllık tarihi bir geçmişi olan ilçenin sporu da bu denli üst noktalara çekmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kulüp olarak iki slogan ile yola çıktıklarını belirten Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan; “En önemli sloganımızdan biri çocuklarımız geleceğimiz, ikincisi ise iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu. İki sloganımızın temelinde de Altınordu Kulübünü inşa etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da bizim tabanımızda tabi bu toprakların çocuklarının teşkil etmesi gerekiyor” dedi.

6 bine yakın öğrenci Selçuk’ta olabilmek için ter döktü

Ege bölgesinde şu anda 60’a yakın ayrı yerleşim merkezlerinde yaz aylarında hafta içi, kış aylarında ise hafta sonları futbol kursları açtıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan; “Yapmış olduğumuz bu kurslar sonunda da 6 bine yakın öğrencilerimizden en iyilerini seçerek burada 3 günlük bir etkinlik yaptık. İzmir’in dışında Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden sporseverler geldi” dedi.

Sportmen olmayı, spor yapmayı öğretmek adına bu tür turnuvaların artması gerektiğine dikkat çeken Özkan; “Bu tür turnuvalar çoğalırsa o zaman Türk toplumu daha sakin, daha barışçıl toplum olma yönünde ilerleyecektir. Bence bu konuda spor en önemli etkendir. Bu anlamda biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Selçuk Avrupa’nın “genç takımlar merkezi” olacak

Bu konuda bütün birikimleri ile Selçuk’un daha sporcu kent yolunda ilerlemesi adına mutlaka önemli rol almak istediklerini kaydeden Özkan; “Biz burayı inşallah uluslararası futbol platformlarında; bütün Avrupa takımlarına genç takımlar merkezi yapmayı düşünüyoruz. Tabi, burada genç takımlar turnuvalarını sürekli kılmayı düşünüyoruz. Selçuk ilçesi Avrupa’nın her yerinden sporcuların geleceği bir turnuva kenti olacak inşallah” dedi.

“Yaşasın Cumhuriyet”

Selçuk-Efes Tesisleri’nde 3 günde 214 maçın oynandığı ve 30 hakemin görev yaptığı organizasyonda minik sporcular sahaya “29 Ekim” temalı formalarla çıktı. Turnuvada 2004 yaş kategorisinde normal süresi 1-1 biten maçta Konya Futbol Okulları’nı penaltılarla 5-1 yenen Batı Ege Futbol Okulları ilk sırayı aldı.

Bornova Futbol Okulları, 2005 kategorisinde Yeşilyurt Futbol Okulu’nu, 2007 kategorisinde ise Antalya Futbol Okulu’nu mağlup ederek mutlu sona ulaştı. 2006 kategorisinde şampiyonluk, Güney Ege Futbol Okulları’nı geçen Antalya Futbol Okulu’nun oldu. Turnuvaya katılan tüm çocuklara madalya verilirken, 10 bölge futbol okulu da kupa ile ödüllendirildi.

Minik Esma duygulandırdı

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile TFF antrenörlerinden Sinan Turhan’ın da izlediği organizasyonun en dikkat çeken yönlerinden biri de Esma Yılmaz isimli öğrencinin 10 kıtalık İstiklal Marşını gözyaşları içerisinde okuması oldu. Ayrıca Ata Gür isimli minik de Cumhuriyet şiiri ile herkesi duygulandırdı. Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan da çocuklara hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet” sloganı attırdı. Turnuva, tüm şampiyonların konfetiler ve 10. Yıl Marşı eşliğinde kupalarını almaları, Altınordu Fikir Atölyesi (ALFA) Ritm Grubu’nun davul şovu ile sona erdi.

altınordu (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.