site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk CHP Suç Duyurusunda Bulundu

Selçuk CHP Suç Duyurusunda Bulundu
20.11.2013
A+
A-

CHPSELCUK

Selçuk Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü https://twitter.com/AkitGazetem hesabından yayınlanan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde yapılan çirkin saldırı için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisinden yapılan açıklamada ;

“ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 de vefatının ardından her yıl 10- 16 Kasım haftası Atatürk Haftası olarak kabul edilir, yurt ve dünya genelinde saygı çerçevesinde anma törenleri ile anılır ve manevi huzurunda Ülkenin Kurucusu olması sıfat ile vefa duyguları dile getirilir.

Akit Gazetesinin twitter hesabında 15.11.2013 günü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün fotoğrafı; sol gözü morarmış, sağ ağız kenarından kan akmış, sol alın köşesinde yaralar bantlanmış, sağ alın köşesine dikiş atılmış, sol yanakta oluşan yara kurumuş, sağ göz altı şişmiş ve göz kenarı yaralı bir duruma sokularak adeta Cumhuriyetimizin Kurucusu ile dalga geçilmiş, aşağılama ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Atatürk’ün fotoğrafının üzerinde yapılan akıl almaz cüretkarlıktaki değişikliklerle Atatürk’ü sözde hırpalanış göstermeye çalışarak hem Türk Milletinin manevi değerlerine hakaret edilmiş, hem de Ülkemizin Kurucusuna alenen saygısızlık yapılmıştır.   https://twitter.com/AkitGazetem twitter hesabında fotoğraf sunulu bu haliyle yayınlanmış ve Atatürk ün manevi hatırasına açıkça hakaret edilmiştir.

Atatürk’ün fotoğrafının yukarıda belirtildiği şekilde düzenlenmesi, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun  “Madde 1 – Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.”

Maddesi uyarınca suç teşkil etmekte olup; “ Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılır” gereğince Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılması da gerekmektedir.”

SİTE YÖNETİMİNDEN: YÜCE TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEYEREK AKİT GAZETESİNİN SAYFASINDA YAYINLANAN O FOTOĞRAFI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ…ATAMIZIN BÖYLE BİR FOTOĞRAFINI YAYINLAMAK İSTEMEZDİK AMA HALKIMIZIN KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRMESİ GEREKİYOR.

İŞTE SKANDAL YARATAN O FOTOĞRAF:

akit-ataturk

 

YORUMLAR
  1. Ahmet Çipli dedi ki:

    ATAMIZA BU HAKARETİ YAPANLARA LANET OLSUN

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    gereken cezayi alirsa belki akillanirlar…

  3. hüseyin dedi ki:

    gerçektende çok kötü umarım gereken cezayı alırlar fakat en az bu resim kadar acı olan bir gercek daha cumhuriyet halk partiliyim diye gecinip gecen yerel seçimlerde akp ye oy atıp siyaset yapanlar bunları iyi irdeleyin hiçbir cumhuriyet halk partili menfaatlerine ters geldiği için akpye oy atmaz bunları yapanların tek niyeti maddi çıkarlarıdır siyasi partileri bir basamak olarak değil halka hizmet olarak görün ve geçmişte yapılan yanlışları unutulucak sanmayın saygılar

  4. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    BUNU YAPAN YADA YAPANLAR İNSAN OLAMAZ ELLERİ KIRILSIN KÖR OLASICALAR LANET OLSUN SİZE İNADINA NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE BU OLAYIN ARKASINDA DURAN CHP YÖNETİMİNİ BU DUYARLI DAVRANIŞINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİM ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM

  5. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Sayın editör ; Bu fotoğrafı yapanların amacının ne olduğu belli. Ancak bunu yayınlamak satılmış uşakların ekmeğine yağ sürmek değil mi ? Sonuçta yapılmak istenen algı yönetimine katkıda bulunmuş oluyorsunuz.
    SİTE YÖNETİMİNDEN CEVABEN…
    ÖZNUR HANIM EĞER DİKKATLİCE BAKTISANIZ… HABERİN İÇİNE BİR NOT DÜŞMÜŞTÜK…
    SİTE YÖNETİMİNDEN: YÜCE TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEYEREK AKİT GAZETESİNİN SAYFASINDA YAYINLANAN O FOTOĞRAFI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ…ATAMIZIN BÖYLE BİR FOTOĞRAFINI YAYINLAMAK İSTEMEZDİK AMA HALKIMIZIN KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRMESİ GEREKİYOR.
    DİYE…
    BİZLER BU FOTOĞRAFI YAYINLARKEN TÜRK VE ATATÜRK DÜŞMANLARININ KİMLERİN OLDUĞUNU YÜCE TÜRK MİLLETİNİN TANIMASI İÇİN AYRICA BUNLARIN DÜŞÜNCESİNİ HERKES ÖĞRENSİN DİYE BU FOTOĞRAFI YAYINLADIK
    BİLGİLERİNİZE. SAYGILAR. KOLAY GELSİN ÖZNUR HANIM.

  6. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Evet o notunuzu da gördüm. Zaten bu notu eklemezseniz iyice absürd olurdu. Ancak ben algı yönetiminden bahsediyorum. Akit gazetesi bu iğrençliği sizin ve benim gibi birçok Atatürkçünün tepkisini alacağını bile bile, toplumun bilinç altında ve algısında Atatürk’ü bu haliyle hatırlanmasını sağlamak amacıyla bunu yaptı. Bizlerin kınamak için bile olsa bu fotoğrafı tekrar yayınlamamız onların amaçlarına ulaşmalarına, dolayısı ile hain ve haysiyetten uzak zihniyetin Atatürk’ün itibarsızlaştırma gayretlerine istemeden destek vermiş oluyoruz. Tıpkı Gobels (Hit’lerin basın danışmanı) yöntemi gibi… Size de kolay gelsin. Saygılar.

  7. Anonim dedi ki:

    Peygamber efendimize yapılınca gıkınız bile çıkmıyor.

  8. EA dedi ki:

    “Hz. Muhammed’in mezarını yıkıp, yerini degiştirmek isteyen zamanın Suud kralına Atatürk’ün kendi el yazısı ve imzasıyla çektigi telgraf:

    Not: Yazıya başlarken Krala sayın kelimesini kullanmıyor..

    ‘Suud kralının dikkatine !! Tarafımıza ulaşan haberlere göre Allah’ın sevgili ve özel kulu, elçisi peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrini yıkıp yerini degiştirecekmişsin. O mezarın tek taşına dokunursan Kurtuluş Savaşı’nı bırakır ordularımla aşağı inerim.’

    26 Haziran 1919 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

    (Cumhurbaşkanlığı Atatürk Özel Arşivi)”

    BİZ CHP’liler bu gelenekten geliriz ve emin olun sizler gibi şekilci değil MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi sert ,net tavır takınırız saygılar….(BİLGİLERİNİZE)

  9. Anonim dedi ki:

    Peygamber Efendimize yapılan her türlü hakarette en büyük tepkiyi biz koyarız. Çünkü biz sizin gibi din tüccarı ve takiyyeci değiliz.

  10. Bir resme bakmak. dedi ki:

    Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük vatansever, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırıyı alçakça buluyorum ve kınıyorum. Değerlerinden, inançlarından ve Ulusuna olan sadakatından ödün vermeyen büyük dava adamı Atatürk, üç -beş meczubun haysiyetsizce ve cahilce sergilediği tutum ve davranışlarla karalanamaz. Ancak yukarıdaki resme bakınca da çok hoş duygulara kapılamıyorum. Yıllarca, salon siyasetçilerinden, seçkincilerden, elitizm düşkünlerinden, kendilerinden olmayanı aşağılayan- hor görenlerden- o kadar bıkmışız ki aynı Atatürk’e sevdalandığımıza inanmak istemiyorum. Şayet büyük önder yaşasaydı kendisine yapılan saygısızlıkları belki affederdi. Ama sözüm size ey maskeliler, SİZİ AFFETMEZDİ. Atatürk’e saldırmak ne kadar büyük bir hafiflik ve cahillikse, sizinki de o derecede sahte,temelsiz ve düstursuz. Şahsi kanaatimdir, sizin Atatürk’e olan bağlılığınızı samimi bulmuyorum. Samimiyetsiz bir güruhun yaptığı hiçbir girişimi de desteklemiyorum. Atatürk’ün silüeti öyle cesim bir hal alır ki sayesinde (gölgesinde) 72 millet bir olur. Siz bunu anlayamazsınız. Başka bir siyasi görüşü destekleyen halkıma “Aziz Nesin, az bile söylemiş” çirkin yakıştırmasını yapar geçersiniz. Haydi şimdi hep birlikte Karpouza’ya kahve içmeye…:))

    1. Anonim dedi ki:

      Helal olsun sana kardeş. bıktım bu Atatürkçüyüm deyim Atatürk maskesinin arkasına sığınanlardan.Sen düne kadar selçuk kalesine orak çekiç asanlar nasıl oldu da fanatik derece Atatürkçü hala anlamış değilim. Bazıları ilk önce kendi içini temizlemesi gerekmiyor mu? Atatürkçülük sözde değil özdedir. dediğin gibi yorumcu kardeş. Atatürk mavi gözlüm o güzel uykudan uyansa ilk önce ne yapacağını çok güzel özetlemişsin. Birde bu resmi yayınlayanlara bir söz . ATATÜRK OLMASAYDI SİZ DOĞARDINIZ AMA BABANIZ KİMDİ BİLEMEZDİNİZ ŞÜPHESİZ

  11. eski selcuklu dedi ki:

    Mustafa denizlinin eskiden irlanda ile yapilan avrupa maci ile gusel bir demeci vardi bu mac oncesi spor yorumculari mac hakkinda elestiriler yapiolar mac bitior turkiye kazanior spikerde denizliye soruyor hocam bu kdr elestiri aldiniz ve kazanmayi bildiniz ne solemek istersiniz dior.Denizli tabi kizmis diorki..ben onlarin topunu soleyecegi sozu soluyemior ve kisa kesior.bunu bu hale getiren kisiler icinde ornek olarak denizlinin lafi geldi paylasmak istedim