site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Personeline Deprem Eğitimi

Selçuk Belediyesi Personeline Deprem Eğitimi
28.12.2019
A+
A-

Selçuk Belediyesi personeline deprem eğitimi verildi. AKUT tarafından verilen eğitimle deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili gerekli bilgiler verildi.

Türkiye’de tamamen gönüllü olarak hayat kurtarmak amacıyla çalışan AKUT (Arama Kurtarma Derneği) İzmir Biriminden, Birim Sorumlusu Benan Ediz, Yardımcısı Esra Pullu; Deniz Durmaz, Hande Göksel Doğan, Müjde Müjgan Aksoylu tarafından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda verilen eğitime belediye personeli katıldı.

AKUT tarafından Selçuk Belediyesi Hizmet Binası’nda verilen eğitimde öncelikle Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği vurgulandı. Deprem anında ilk olarak yapılması gerekenlerle ilgili bilgilerin verildiği eğitimde; evlerde eşyaların sabitlenmesi, deterjan gibi kimyasalların sınırlı tutulması, deprem anında camların yaratabileceği tehlike için perde ve panjurların kapalı tutulması, acil durumda aranacak telefon listesinin hazırlanması ve içerisinde ailenin ihtiyaçlarına göre değişen, bazı temel malzemelerinin bulunduğu (düdük, fener, radyo, su, yiyecek, giysi gibi) bir deprem çantası hazır bulundurulması gerektiğinin altı çizildi.

Deprem anında ise kesinlikle panik yapılmaması gerektiğine dikkat çeken AKUT yetkilileri, depremden sonra ikamet edilen evin hasarlı olup olmamasına bakılmaksızın terk edilmesi gerektiği uyarısında bulundular. Ayrıca eğitimde, deprem anında kesinlikle camdan atlanılmaması, asansör kullanılmaması, mümkünse bina terk edilirken doğal gaz ve su vanalarının kapatılması gerektiği de kaydedildi.

Binaların depreme dayanıklılığının önemine dikkat çeken AKUT yetkilileri tarafından, “Güvendeyim” uygulaması hakkında da bilgi verildi. Deprem sonrası iletişimin de önemine değinen yetkililer, cep telefonlarına indirilen uygulama ile kullanıcıların deprem anında şehir dışından seçilen beş kişiye güvende olduğunu bildirebileceklerini kaydettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.