site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Elektriğini Güneşten Sağlayacak

Selçuk Belediyesi Elektriğini Güneşten Sağlayacak
14.06.2013
A+
A-

Selçuk Belediyesi Elektriğini Güneşten Sağlayacak

Selçuk Belediyesi İZKA desteği ile gerçekleştirileceği projede,  elektriğini kendisi üretecek. Bu sayede yılda 70 bin TL tasarruf sağlanacak.

Selçuk Belediyesi güneş enerjisinden elektrik üreterek ihtiyacı olan enerjinin dörtte birinden fazlasını kendisi üretecek. İzmir Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilecek proje kapsamında Tarımsal Sanayi Alanı’nda yer alan yeni hal binalarının çatılarına kurulacak solar paneller ile güneş enerjisinden elektrik elde edilecek.

Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek çalışma sayesinde 5 katlı ana hizmet binasının yanı sıra kreş, huzurevi, aş evi, vasıtalar amirliği, tarımsal sanayi alanı gibi pek çok farklı binayla hizmet veren Selçuk Belediyesi’nin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 27’sini karşılanacak. Bu çalışma sayesinde Selçuk Belediyesinin yıllık yaklaşık 870.000 kWh olan elektrik tüketiminin yüzde 27’si güneşten karşılanacak. Böylece enerji harcamalarını yüzde 27 azaltarak önce kendini amorti edecek, sonra da Selçuk Belediyesi’ni yılda en az 70 bin TL kazanç getirecek.

Tasarruflu ve çevreci bir proje olan güneş enerjisinden elektrik elde etme uygulamasına, İzmir Kalkınma Ajansı da Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında destek olacak. Projenin 592 bin TL’ lik maliyetinin yüzde 75’i İZKA tarafından karşılanacak.  2013 yılı içinde ihale süreci tamamlanacak projenin 2014 yılında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor.

gunes-enerjsi2

YORUMLAR
  1. Annonim dedi ki:

    70 bin Tl için bu kadar masraf edilmesine, uğraşılmasına gerek yok, fazladan alınan 4 yandaş işçi çıkarılsa daha ekonomik olur.

  2. ZoMbiE dedi ki:

    İşte ben buna akıllıca iş derim.

  3. ARTEMİS dedi ki:

    İşe alınmayanların klasik kıskançlıkları :)). çevreci bir çalışma olmuş tebrik ederim. Laf olsun siz konuşun insanları güldürüp eğlendircek sizin gibi insanlarada ihtiyaç var sonuçta :))

  4. Anonim dedi ki:

    belediyenin de senin gibi avukatlara ihtiyacı var. merak ediyorum belediyedeki kadronuz nedir 😀

  5. Anonim dedi ki:

    çatılardakileri çözdüler ya bu kaldı!

  6. Anonim dedi ki:

    sevgili anonim haberi iyi okursan paranın beledye kasasından çıkmadıgını anlabilirsin (tabi o kapasite varsa) bu bir projedir ve finansörü İZMİR KALKINMA AJANSIDIR. çok çevreci ve akıllıca bir çözüm olmuş tebrikler selçuk belediyesi. birde değinmeden edimeyecegim. şu anda selçuk belediyesinde CHP-AKP-MHP gibi her partiden insanlar çalıştırılmaktadır. yandaş olayı sadece iktidara mahsus bir olaydır