site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediye Başkanlığı’ndan çadır açıklaması

Selçuk Belediye Başkanlığı’ndan çadır açıklaması
22.03.2018
A+
A-

İlçemiz Selçuk’ta 24 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Çakabey Kitap Günleri düzenlenecektir. Kitap günleri ile ilgili olarak Atatürk Anıtı’nın önünde bulunan alanın seçilmesinin Ulu Önderimizin hatırasına saygısızlık olduğu yönündeki bazı görüşlerin olması bizleri fazlasıyla üzmüştür.

Türk Tarih Kurumu Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 15 Nisan 1931 tarihinde kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Türk Tarih Kurumu tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “1081 İzmir’in Türkler Tarafından Fethi” kutlamalarına Selçuk’un ev sahipliği yapacak olması bizleri son derece gururlandırmıştır. Bu kutlamalar kapsamında düzenlenecek “Çakabey Kitap Günleri” için Atatürk Anıtı önü seçilmesi Ulu Önderimiz’in aziz hatırasına kesinlikle bir saygısızlık olmadığının altını ısrarla çiziyorum.

Tören alanımızda yapılacak bu etkinlikle ilgili kurulmuş olan çadırın Atamız’ın büstü önünde olması ile ilgili hassasiyetin son derece bilinci içerisinde hareket ederek; alandaki düzenleme çalışmalarımız Atatürk büstünü ön plana çıkaracak şekilde yapılmaya devam etmektedir.

Bir lider düşünün ki hayatı boyunca dört bine yakın kitap okumuş, arkasında bilimi, kültürüve medeniyeti miras bırakmış. Hayatının her safhasında eğitim, kültür ve bilimin öneminin altını çizmiş; kendisini takip edenlere de “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” diyerek dogmalardan uzak bir bakış açısı bırakmıştır. İşte biz o liderin anıtı önünde kitap günleri düzenliyoruz. Her yaştan Selçuklu’nun kitaplara, o kitapların yazarlarına ulaşmasını amaçlıyoruz.

Çakabey Kitap Günleri etkinliğinin asıl sahibi Atatürk tarafından kurulan Türk Tarih Kurumudur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenen bir etkinlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bir saygısızlık yapılması mümkün değildir. Kaldı ki bu etkinliği destekleyen kamu kurum ve kuruluşları arasında İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi de yer almaktadır. Bu kadar önemli kamu kurum ve kuruluşlarının desteklediği, Atatürk’ün talimatıyla kurulan Türk Tarih Kurumu’nun organize ettiği bir etkinlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik en ufak bir saygısızlık söz konusu olamaz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin, toplumun ayrıştırılması, kin ve nefrete sürüklenmesi için kullanılmasının da Atamızın aziz hatırasına saygısızlık olacağı bilinci içerisinde olmamız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Her türlü siyasetin üzerinde tuttuğumuz ilçemiz çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaktır. Bizler için her zaman esas olan önce vatanımız, sonra Selçukumuzdur. Bizler Selçuk’un kazanımı olan bir etkinliğe imza atmak için çalışıyoruz. Ancak hiçbir kazanım bizim için Atamız’a olan inanç, saygı ve sevgimizden üstün olamaz. Bunu yaparken de Selçuk Belediyesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bir saygısızlığa yol açmak şöyle dursun; Atamız’ın aziz hatırasına, kadim mirası olan okumaya, eğitime ve kültüre sahip çıkmayı amaçlıyoruz.

Bulunduğumuz kurum, yaptığımız görev ne olursa olsun her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzun bilincindeyiz. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğu gibi bizlerin de her şeyden önce yegane amacı yaptığımız işlerle ülkemizi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. İşte bu amaç içerisinde düzenlenen Çakabey Kitap Günleriile ilçemizin kültür hayatına kazanım sağlanması bizim için çok önemlidir. Dolayısıyla en başta da belirttiğimiz gibi Selçuk’ta düzenlenecek olan bu etkinliğin yer seçimi itibariyle asla ve asla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bir saygısızlık söz konusu değildir. Tam aksine gençlerimizle, çocuklarımızla, hemşehrilerimizle atamızı doğru yerde buluşturmaktır.

Basına ve kamuoyuna ilanen duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.