site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

SEGEM Kadınlarından Cevap ve Sitem

SEGEM Kadınlarından Cevap ve Sitem
06.03.2013
A+
A-

segem-logo-600x400“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında; bu yıl bu önemli günü bir haftaya yayarak, Selçuk Belediyesi’nin de katkı ve destekleriyle, yaklaşık 2 aylık bir ön hazırlık yapmış bulunmaktayız. Bu ön hazırlık döneminde öncelikle 15 yaşındaki öğrenci kızımızdan 75 yaşındaki emekçi kadınımıza kadar her yaş grubundaki hemcinslerimizle ortak bir payede buluşmayı amaçladık.

Nitekim 2009 yılından bu güne SEGEM (Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi); başta kadınlar olmak üzere; kadınların, en değerlileri ailelerin, çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla; gerek ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık vererek, gerek sertifikalı meslek edindirme kursları düzenleyerek, gerekse kadınların kendilerini ifade edebilmeleri için tasarım grubu kurarak ve gönüllü eğitmen kadınlardan yardım alarak kadına hizmet vermektedir.

“Amaç; KADINDIR!”

SEGEM her faaliyetinde; kadının, kişisel gelişim eğitimleriyle her zaman ve her şekilde yanında durarak, kendini ifade etmesi, özgüvenini geliştirmesi ve sağlıklı ailelerin sayısını arttırmak için çaba sarf etmektedir.

SEGEM, tüm bu amaçlar doğrultusunda yaptığı faaliyetlerde; tüm kadınları hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan kucaklamaktadır. Bu hizmetler ise; Selçuklu kadınların ortak fikri, ortak hedef ve istekleri sonucunda gerçekleşmektedir. Bunu da Segemli (Segem’e gelen) tüm kadınlar çok iyi bilir.

8 Mart etkinlikleri kapsamında sokak süslemeleri ve Türkiye’nin ilklere imza atan kadınlarının fotoğraf sergisinde seçilen ilk kadın fotoğrafları, siyasi bir düşünce gütmeden yüzlerce emekçi kadından ancak bazılarıyla yapılabilmiştir. Bu çalışma biz Segem Kadınlarına feyiz vermiş ve önümüzdeki zaman zarfında birçoğumuza örnek olan daha nice Türkiye’nin önder Kadınlarının fotoğraflarını sergileme kararı almış bulunmaktayız.

Biz emekçi kadınları tamda Dünya Emekçi Kadınlar gününde desteklemek yerine köstek olmaya çalışan -hatta biz bunu çalışan ve emek veren kadınlara yapılan bir psikolojik şiddet olarak görüyoruz- emeğimizi hiçe sayarak; kadın emeğini siyasi arenaya çekmeye çalışanlara sitemlerimizi iletiyoruz.

Umut ederiz ki; bundan sonra samimi olmayan, art niyetle yapılan eleştirilerden ziyade bu merkeze kadınlar için destek verilir.

Bu anlamda;
EMEK VEREN KADINLARA YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİDDETİN VE BASKININ KARŞISINDA OLDUĞUMUZU BEYAN EDER; EMEKÇİ VE ÖZELLİKLE HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN SEGEM’E GELEN, KATKIDA BULUNAN,  TÜM KADINLARIMIZA SEGEM’E VERDİKLERİ KATKILAR  İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

SEGEM KADINLARI

YORUMLAR
  1. ÖZLEM KAÇMAZ dedi ki:

    Bir selçuklu olarak herşeyden önce bir kadın olarak yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyor ve gönülden destekliyoruz çalışmalarınızı.Kendini bilmezlerin boş konuşmaları sizin gibi tek amacı kadınları eğitmek,geliştirmek olan insanları etkilememeli onlara inat daha aydınlık güzel günlere el elle yürek yüreğe devam etmeliyiz.Başarılar..