site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Savaşan: İzmir’in Stat Sorunu Ne Zamandan Beri “Boş Muhabbet” Oldu?

Savaşan: İzmir’in Stat Sorunu Ne Zamandan Beri “Boş Muhabbet” Oldu?
22.07.2015
A+
A-

Aslan_Savasan

Altay Spor Kulübü Eski Başkanı, MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan’ın İzmir’deki stat sorununu soru önergesi ile Meclis gündemine taşımasından sonra İzmir gündemi de hareketlendi. AKP İzmir Milletvekili Cemil Şeboy’un stat sorunu için “Bunlar boş muhabbetler” çıkışına MHP’li Savaşandan cevap gecikmedi.

Savaşan: “İzmir’in Stat sorunu ne zamandan beri boş muhabbet oldu?”

Savaşan yaptığı açıklamada “İzmir Spor Kulüplerinin ve İzmirli sporseverlerin yaşadığı stat sorunu ne zamandan beri “boş muhabbet” oldu” diyerek AKP’li Şeboy’a sitem etti. Aslan Savaşan açıklamasının devamında; “İzmir’in içinde olduğu her sorunun takipçisi olacağımın sözünü İzmirli hemşerilerime verdim. Seçim tamamlandı seçmen bize önemli bir sorumluluk verdi. Sorunlara çözüm bulmak bütün İzmir Milletvekillerinin görevidir. Futbol sezonu başlamak üzere ve İzmir Kulüplerinin iç saha maçlarını oynayabileceği stat yok. Alsancak Stadı bir yıldır kapalı ve yeni stat yapımı ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Atatürk Stadı’ndaki yenileme çalışmalarının yeni sezona yetişmeyecek” dedi.

Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde yeni sezon için stat yok

MHP’li Savaşan açılamasında önemli bir tespitte bulundu; “Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde yeni sezon için stat yok. Alsancak Stadı kapalı, Göztepe ve Karşıyaka Statları düşük kapasite ile yapılıyor. Konu TOKİ’ye havale edilmiş ama Kulüplerin ve taraftarların görüşünü alan yok. Bu konuyu çözmeye çalışmak yerine “boş muhabbet ”diyerek geçiştirmeye çalışmayı doğru bulmuyorum”.

Stat sorunu Yerel Yönetim ile Hükümet Arasında sıkışıp kalmamalı.

Savaşan bir de çağrıda bulundu: “İzmir’i milli irade sonucunda temsil etme yetkisini alanlar sorunların çözümünden yana olmalı, gerekirse elele verip stat sorununu çözmeliyiz. Verdiğim soru önergesi ile dikkatleri stat soruna çektim. Gençlik ve Spor Bakanlığından gelecek cevabı bekliyorum. Ankara’da ve İzmir’de konu gündemde ve süreci yakinen takip ediyorum” diyerek Stat sorununun peşini bırakmayacağını gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.