site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sağanak İzmir’i Felç Etti

Sağanak İzmir’i Felç Etti
17.10.2013
A+
A-

saganak-yagis

İZMİR’de, dün öğle saatlerinde başlayarak aralıklarla süren sağanak yağmur gece etkisini arttırdı. Sağanak yağış, yolları su ile doldurup taşırdı, araçlar güzergahlarında ilerleyemedi. Kentteki bir bulvarda büyük çukur oluştu, kesişimindeki cadde, köstebek yuvasına döndü.

Yazdan kalma günler Kurban Bayramı’nın ikinci günü yerini sağanak yağmura bıraktı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince önceki gün açıklanan yağmur, dün öğleden sonra kentte etkisini göstermeye başladı. Zaman zaman şiddetli rüzgarın da etkili olduğu kentte, yollar su ile doldu. Tatil nedeniyle trafik olumsuz yönde etkilenmedi. Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak yağmur, gece birkez daha şiddetlendi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Kentin tüm ilçelerinde yollar tekrardan sular ile dolmaya başladı. Sağanak yağış, başta Buca İlçesi’ne bağlı Şirinyer semti ile Bornova İlçesi’ne bağlı Çınarlı Semti olmak üzere kentin diğer ilçelerini olumsuz etkiledi. Saat 02.00 sıralarında Şirinyer Parkı karşısı Menderes Caddesi’ni dolduran su nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yoldaki su düzeyinin yükselmesi üzerine caddedeki araç trafiği yaklaşık 1 saat boyunca durdu. Sürücüler bulundukları şeritten geri dönerek başka güzargahlardan evlerine dönmek zordunda kaldı, duruma tepki gösterdi.

ÇUKUR OLUŞTU

Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zemininde yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde kreteri andıran çukur oluştu. Bulvarın bitişiğindeki Ziya Paşa Caddesi ve kaldırımda oluşan küçük çukurlar ise köstebek yuvasını andırdı. Bölgedeki esnafın fark ederek etrafını kasalarla çevirmesi üzerine, olası bir kaza yaşanmadı.

Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentteki yağmurun yarın sabah saatlerine kadar süreceğini giderek etkisini yitireceğini belirtti. Yetkililer ayrıca şu ana kadar kent merkezine 47.4 kilogram yağmur suyunun düştüğünü açıkladı.

(DHA – Kadir ÖZEN)

izmir

izmir-felc-oldu

izmir-yagmur

izmir-yamgur-sel

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bucada birkez daha chp kazanirsa bucalilarin aklindan suphe ederim

  2. Anonim dedi ki:

    İzmir’liler müstahak buna. 10 yıldır hiç bir şey yapmadan sadece CHP etiketiyle adaylığını koyan bir şahsa oy veriyorlar ve emin olun ki sokaktaki herhangi bir şahıs CHP’den aday gösterilsin maalesefki yine seçilir çünkü İzmir’liler yerel seçimlerde de ne yazık ki adaya değil, partiye oy veriyorlar. O yüzden hiç bir İzmir’li şikayet etmesin, sel baskınlarından, bitmeyen metrolardan, değişmeyen, gelişmeyen İzmir’den. Ve beyefendi Kocaoğlu hala aday olayım mı, partisi de onu aday yapayım mı diye düşünüyor. Yazık.