site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

RTÜK’ten A Haber’e Meral Akşener’e İftira Cezası

RTÜK’ten A Haber’e Meral Akşener’e İftira Cezası
13.05.2015
A+
A-

fft107_mf4483421

Havuz medyasının kanalı A haber’de Latif Erdoğan’ın MHP Milletvekili Meral Akşener’in kasetinin olduğu ve bu kasetle tehdit edildiği şeklindeki çirkin iftirasına RTÜK, ceza verdi.
Karar, yayın hizmetlerinde kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadelere yer verilemeyeceğine ilişkin yayın ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle verildi.

“Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” maddesinden ceza verilmesi talebi ise reddedildi.

RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç kararı “Sayın Meral Akşener’e yönelik terbiyesizlik nedeniyle A Haber kanalına iftira nedeniyle oy birliği ile ceza verdik. Ailenin korunması ilkesi ise oylandı ancak karar çıkmadı. Muhalefet olarak biz o maddeden de ceza verilmesini talep ettik” diye duyurdu.

RTÜK Üyesi Esat Çıplak ise “A HABER TV’ye Sayın Meral Akşener’e yapılan iftiraya yönelik yayın nedeniyle 8/1-ç maddesinden RTÜK oybirliği ile ceza verdi.8/1-f karar yok. ‘F: toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz’ hükmü yapılan oylamada karar çıkmadı” ifadeleriyle duyurdu.

screenshot_1-009

screenshot_2-005

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.