site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Oylar ‘Oy ve Ötesi’ Garantisi Altında

Oylar ‘Oy ve Ötesi’ Garantisi Altında
26.05.2015
A+
A-

oyveotesi

Türkiye’de seçimlerin adil ve demokratik bir şekilde yapılması için çalışan Oy ve Ötesi Derneği, 7 Haziran genel seçimlerine tam 44 ilde on binlerce gönüllü ile hazırlanıyor.

Sosyal medyada aktif olan oluşumun hedefi ise; 45 il, 162 ilçe, 120 bin gönüllü ile toplam oyların yüzde 60’ına dokunmak. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı İzmir’deki eğitim toplantısında da amacın 7 Haziran Genel Seçimlerinde 9 bin gönüllü ile sandık güvenliğini sağlamak ve olduğuna vurgu yapıldı.

‘Güçlü olan parti etkin halde’

İzmir’in 16 ilçesinden yüzlerce gönüllünün doldurduğu İzmir Mimarlık Merkezi Konferans Salonunda Oy ve Ötesi Genel Koordinatörü Özgür İnam’ın verdiği eğitimde müşahit olarak sabah 07.00’de başlayan sandık başı görevinin ayrıntıları ve kuralları anlatıldı. Tüm siyasi partilere eşit mesafede durarak, önemli bir sivil inisiyatif oluşturduklarını belirten Özgür İnam, Oy ve Ötesi’nin hangi partiden olursa olsun tüm vatandaşları oy vermeye ve oyuna sahip çıkmaya çağırdığını söyledi. İnam, “Oy ve Ötesi Kasım 2013’te İstanbul’da kurulduktan sonra 4 ay gibi kısa bir sürede 32 bin gönüllüye ulaştı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da 33 bin sandık vardı, oyların yüzde 96’sını saydık. Sandık başında güçlü olan partinin sandık sonuçlarına etki edebileceğini gördük. Bunun siyasi partilerin performansına bırakılamayacak kadar önemli olduğunu düşündüğümüz için de Türkiye’nin geneline yayılmaya karar verdik” dedi.

‘Yüzde 48 adil bir seçime inanmıyor’

İnsanların seçimlerin adil geçeceğine inançlarını yitirdikleri için kendilerinin de olaya dahil olmak isteklerinin arttığını belirten Özgür İnam, şunları söyledi: “Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Ali Kürkçüoğlu’na göre insanların yüzde 48’i seçimlerin hakkaniyetle geçeceğine inanmıyor. Biz insanların kendilerine güvenmelerine aracı oluyoruz. Bizzat kendilerine insiyatif veriyoruz. Oturup şikayet etmek yerine insanların sahada olaya mudahil olmasını sağlıyoruz. Kendim sayarsam bir hile olmaz diyen ve kendisi saymak için bize başvurup bu eğitimleri alan duyarlı vatandaşlardan oluşan bir gönüllü topluluğuyuz.”

O yüzden ‘oyunu seven saysın’ diyoruz” diye açıklama yaptı. Oy ve Ötesi Ege Bölge Koordinatörü Melek Demir ise, İzmir’de şu anda 3 bin gönüllünün bulunduğunu, seçime yaklaştığımız bu günlerde kayıtların katlanarak arttığını, amaçlarının İzmir’de 9 bin gönüllüye ulaşmak olduğunu ifade etti.

oyveotesi2

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    herkes oyunu sahip cıkacak cünkü cok hırsız var