site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ortalama Yükseltme Sınavı 1 Hafta Sürecek

Ortalama Yükseltme Sınavı 1 Hafta Sürecek
25.06.2013
A+
A-

ortalama-yukseltme

Karne puan ortalaması sınıf geçmeye yetmeyen öğrenciler, dün tekrar sınıfları doldurdu. İlçedeki bütün okullarda yapılan ortalama yükseltme sınavları 10 gün sürecek.

2012 – 2013 EğitimÖğretim Yılı’nın tamamlanmasının ardından, öğrencileri ortalama yükseltme sınavlarının heyecanı sardı. Karne puan ortalaması sınıf geçmeye yetmeyen öğrenciler, dün tekrar sınıfları doldurdu. İlçedeki bütün okullarda yapılan ortalama yükseltme sınavları 10 gün sürecek. Öğrencilere sınıflarını geçebilmeleri için bir şans olarak nitelendirilen ortalama yükseltme sınavlarının dışında sorumluluk sınavları da yapılacak. Sınıflarını geçmelerine rağmen alttan dersleri olan öğrenciler, sorumluluk sınavlarından en az 45 puan almak zorunda. Sorumluluk sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler okulu bitirmelerine rağmen diplomalarını alıp mezun olamayacaklar.

SORUMLULUK SINAVI YAPILDI
HER yıl haziran, eylül ve şubat aylarında olmak üzere 3 defa yapılan sorumluluk sınavlarına Torbalılı yüzlerce öğrenci girecek. Ortalama yükseltme sınavlarına sınıfını geçmek isteyen öğrencilerin yanı sıra notunu yükseltmek isteyen öğrenciler de girebiliyor. Genellikle başarısız olan öğrencilerin tercih ettiği sorumluk ve ortalama yükseltme sınavlarına öğrenciler en fazla 4 dersten girebiliyorlar. Yılda 3 defa yapılan sorumluluk sınavlarında bütün yıl boyunca işlenen ders konularından sorular soruluyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu uygulama sayesinde birçok öğrenci başarısız olduğu derslerden geçebiliyor. Dün başlayan ortalama yükseltme sınavlarında öğrencilerin ağırlıklı olarak matematik ve tarih derslerinden sınava girmesi dikkatlerden kaçmadı.
KAYNAK: BÜYÜK TORBALI GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.