site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Onbaşıoğlu: “Yaşasın laik, demokratik, eşitlikçi, bilimsel eğitim!”

Onbaşıoğlu: “Yaşasın laik, demokratik, eşitlikçi, bilimsel eğitim!”
13.09.2023
A+
A-

“Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltılan ve yıkım işlemi gerçekleşen okulların akıbeti, bu sebeple mağdur olan öğrenci, veli ve öğretmenlerin sorunlarını dile getirmek ve okullarda uygulanmak istenen ‘ÇEDES’ projesi ile ilgili Metem Önünde CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu Basın Açıklamasında bulundu.” Daha Sonra Açılan Stantta ÇEDES’in Uygulamasının iptali vatandaşlardan için imza toplandı.
Onbaşıoğlu Yaptığı Açıklamada: ”Ülkemizin dört bir yanında bu hafta yeni eğitim-öğretim yılına başlayan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz; geçen yıldan kalan ve çözülemeyen sorunlarla ve yeni tehditlerle karşılaştı.
Efes Selçuk’ta yıllardır bir türlü çözülemeyen okul skandalı sebebiyle, 3 okulunda okuyan çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz okullarından mahrum haldedir.
Nitelikli kamusal eğitimi hak eden her çocuk gibi Efes Selçuklu çocukların karşı karşıya kaldığı bu duruma halkımızın dikkatini çekmek istiyoruz; okullarımızı geri istiyoruz. Efes Selçuk gibi küçük ölçekli bir ilçede 3 okulun binalarının birden eğitim dışı kalması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu skandal sebebiyle yaklaşık 2 bin öğrencimiz, velilerimiz ve yaklaşık 200 öğretmenimiz büyük zorluklar içerisinde eğitim hayatını sürdürmeye zorlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl defalarca gündeme getirdiğimiz, çözüleceğini ifade edilen ve sözler verilen bu sorunun artık bir an önce çözülmesi için ilgili tüm kurumları göreve davet ediyor; çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin hak ve taleplerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.
Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesiyle imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocalarının okullarda “manevi danışman” olarak görevlendirilmesini asla kabul etmiyoruz.
Hilafet ve saltanat heveslilerine 100 yıl önce gereken cevabı Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde veren halkımız, kutsal inanç ve değerlerin bir gerici bir siyasi proje uğruna kullanmasına da, çocuklarımızın bilimdışı hevesler için köreltilmesine de izin vermeyecektir.
Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadrolarıyla bağımsız laik Cumhuriyetin bütün güçleriyle bilime, sanata, laik eğitime, uygarlığa sahip çıkmaya devam edecek, okullarda özgür düşüncenin, düşüncenin ifade haklarını savunmayı sürdürecektir.
Küçük bir çıkar çevresinin devletimizin ve halkımızın tüm olanaklarını ele geçirdiği bir dönemde gerçekleştirilen bu saldırı, yine bu küçük azınlığın saray saltanatlarını sürdürmek için Laik Demokratik Cumhuriyetin Yurttaşları yerine kendilerine tebaa yetiştirme niyetlerinden başka bir şey değildir.
Laik ve demokratik Cumhuriyete yöneltilen bu gerici ve düşmanca uygulamaya karşı başta öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere tepki gösteren ve mücadele eden tüm yurttaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı ilan ederiz.
Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, başta Efes Selçuk’ta olduğu üzere, yeterli düzeye sahip okullara, sağlıklı beslenmeye, insanca çalışma koşullarına ve her anlamda çağdaş akademik koşullara ihtiyacı vardır, gerici saltanat hevesleriyle tebalaştırmaya değil.
Yaşasın laik, demokratik, eşitlikçi, bilimsel eğitim!
Yaşasın Cumhuriyetimiz!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.