site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

On Kasımda Mustafa Kemal Atatürk

On Kasımda Mustafa Kemal Atatürk
10.11.2014
A+
A-

Selahattin HuluzUlu önder Atatürk’ün ölüm yıl dönümü. Ben ne dense bir türlü bunu kabullenmiş değilim. O ölmedi öylesine Mustafa Kemaller yetişiyor ki hele öylesine bir genç nesil bekliyor ki işte o zaman öldürmek ve tamamen benliğimizden silmek istediğiniz Kemalizm felsefesini asla beyinlerimizden attıramayacaksınız.

Beyler, Gençliğe, gençlik hitabesinde söylediği gibi;

Ey Türk gençliği !
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Şimdi Güya Atatürkçü beyler, bu mısralar size neyi anlatıyor, hele bir bunu yorumlayın bakalım.

Her 10 Kasımda süslü kravatlıları unutmayın ki öyle bir nesil geliyor ki, siz istemeniz de, yasaklasanız da, bazı milli değerlerimizi yok etmeye çalışsanız da, bunu asla başaramayacaksınız.

Devam ediyor bakın sözlere.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur.
Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedbahtların olacaktır.

Değerli gönül dostları, şu söyleve bakarmısınız.
Hangi dünya liderinin böylesine ileri görüşlü bir dehasa bir hitabe var.
Gençliğe öylesine inanmış ve güvenmiş ki ve bu neslin gençliğe yapılmak istenen çirkin oyunlar, Atatürk’ün düşlediği gençlik sanırım bilinçli olarak sindiriliyor mu ne.
Tarikatlar, uyuşturucu, fuhuş, barlar, falan filan, ne oluyor Allah aşkına.

Evet devam ediyor, bunu okurken lütfen değerli gençler, çok ama çok iyi düşünün ve Atatürk ilkelerine sımsıkı sarılın ve asla dipsiz inançlara kafa yormayın. Rehberiniz mutlaka ulu önder Atatürk’ün çizdiği ülkü olmalı, evet devam ediyoruz.

Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için de bulunacağın vazifenin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin !
Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin evladı! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır.

Muhtaç olduğun kudret, DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
İşte Sevgili Gençler, ölümsüz deha Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sizlere en büyük nasihatı ve mirası, bu söylevdir. Ulu Önder Atatürk siz gençlere öyle güveniyor ki, sizler onun göstermiş olduğu ülküden asla vazgeçmeyeceksiniz. Onun ölümsüz söylevleri bize en büyük rehber olacaktır.

O ölmedi, her birimiz Mustafa Kemaller olarak, her milli değerlerimizde onu unutmadığımızı, siz gençler evet özellikle siz gençler, sadece on kasımlarda değil hatırlamak, onun göstermiş olduğu ilkelerden sapmadığınızı çok çalışarak bu vatanı şaşırmış beyinlere (akacak) onlara en güzel cevabı vereceksiniz.
Saygılarımla
Kalın sağlıcakla.
Selahattin HULUZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.