site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmen Akp’liyse Siyaset Yapabilir

Öğretmen Akp’liyse Siyaset Yapabilir
25.02.2015
A+
A-

ogretmenler

Eğitim Yerine Siyasetteler…

Mevcut yasalar öğretmenlerin siyaset yapmalarına izin vermiyor. İlçemizde bazı eğitimciler bu yasağı hiçe sayarak, AKP’de siyaset yapabiliyor, ilçe binasına giderek milletvekili adayları ile açık açık toplantılara katılabiliyorlar. Selçuk’ta bazı öğrenci velileri, “Öğretmen AKP’liyse siyaset de yapar, toplantılara da katılır” diye yapılan bu ayrımcılığa tepki gösterdi.

Öğrenci velisi Maksut Çalışkan gazetemize verdiği demeçte; “Bu öğretmenler CHP’li veya MHP’li olsaydı çoktan soruşturma açılırdı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, AKP’nin değil de Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Müdürü gibi davranarak, yasaları hiçe sayan bu eğitimcilerle ilgili derhal soruşturma açmalıdır” dedi.

657 sayılı devlet memurları kanunun 7. maddesi şöyle der; “Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken, dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayırımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.”

Görüşlerini aldığınız bir diğer öğrenci velisi Hüseyin Gözüpek ise şöyle dedi; “Ne yazık ki çocuklarımızı emanet ettiğimiz bazı eğitimciler iktidar partisinin resmi üyesi gibi davranıyorlar. Eyleme katılıp ne koparırız derdi ile hareket ediyorlar. Tarafsızlık ve güvenirlik ilkesini çiğniyorlar. İşine geldiğinde yasalardan yararlanıyorlar, işine gelmediğinde kanunları tanımıyorlar. Nasıl olsa üç dört gün sonra unutulur diye düşünüp siyasi parti üyesi gibi davranıyorlar. Bu ülkede adalet herkese lazım olacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Devletin kurumlarına tarafsız olması gerekenler siyasi parti üyesi gibi davranamazlar. Öğrenci velileri olarak kamuoyunun gözü önünde yaşanan bu kanun tanımazlığın takipçisi olacağız” dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız öğrenci velisi Mesut Yıldırdı ise şunları söyledi; “Selçuk eğitimi kötüymüş düzelmezmiş nasıl düzelsin ki. Okul müdürleri okulları yöneteceklerine milletvekili adaylarıyla parti gezmelerine gidiyorlar. Ne olacak, nasıl olacak bu çocuklarımızın eğitimi, umurunuz da mı ki? Bu müdürlerin nasıl atandıkları belli okul, öğrenciler umurlarında değil ki” diye sitem ettiler.

abdurrahim-senocak

YORUMLAR
  1. Başkan hanım dedi ki:

    Ordaki sendika başkanı hanım vekil Adayı ile birlikte Sema Hanımı indirmeye çalıştılar başaramayıncada şükranlarını sunmaya Gelmişler. Hayatı tezgah Peşinde koşmak. Kendi üyeleri Tarafından sevilmemesinin nedenleri belli oluyor.

  2. Mry dedi ki:

    Partilerinde 2 foto ortada bayrak Atamızı es geçmişler önünde muhabbet kaynatanlara bak öğrencimizi kime emanet edeceğiz? hakkını arayanlara diş gösterenlere mi!!!!

  3. Anonim dedi ki:

    Sevimmm koş kafasi kiyak galiba koş…

  4. gerçek dedi ki:

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa neler oluyor eğitim birsenli öğretmenleri ilk defa bir yerde gördük ama nerede eski il başkanları milletvekili aday adayı oldu ya tutmuşlar ellerinden bir parti bir belediye gezdiriyorlar belediyeyi anladık ilçe binasına gitmelerini anlamadık demek buzlar eridi artık selçukta eğitim birsenlilerde varmış bunu öğrendik sevindik şimdi sözüm carcar ötenlere yahu sevggili mhpli kardeşim ve sevgili chpliş kardeşim sizlerin partilileriniz selçuktaki devlet memeurları sizin etkinli,ğinizde her türlü parti çalışmalarınızda militanca yer almışlardır siz selçukluları salakmı zannediyorsunuz sanki mattah birşey olmuş gibi bunları yazıyıorsunuz herşeye rağmen eğitim birsenlileri kutluyorum cesaretlerini toplayıp meydana çıkmışlardır

    1. FEVZİ dedi ki:

      haksızsın kardes, ben sırf akepee li değil diye birçok memurun görevden uzaklaştırıldığını ve istifaya zorlandığına selçukta defalarca kez şahit oldum. gerci resimde ki kişilere bakıyoruz da iktidar kimse orda olan kişiler hep.

  5. anonim dedi ki:

    Evet Apasel’in dediği doğru bu müdürlerin bir çoğu mhp’li idi eski belediyeden dolayı bir kısmı chp’li idi şimdi akp’li onlar iktidar ne ise o olur.Mazallah görevden alınırsa o zaman solcu olurlar.Yazık öğrenci ve öğretmenlere bunlar amirlik yapacak ta eğitim olacak…

  6. Anonim dedi ki:

    vefa zamaninda suan hala aktif olarak devlette ogretmenlik yapan kisiler chp binasindan cikmiolardi… biraz objektif olun bee.. hep bana hep bana olmuoo.. baskalarindan gorunce kiskanmayin… Kendinize bakin birazzz

  7. S.A. dedi ki:

    rahatsız olmana gerek yok… onlarda elbette gelecek… dirayetli ve çalışkan bir kadro… yolları açık olsun…

  8. Anonim dedi ki:

    ELİNDE CHP BAYRAĞI İLE DOLAŞANLAR,KOBANİ İÇİN KOBANİYE KOŞANLAR BAŞ TACIMI OLDU….NOLMUŞ Kİ İNSANLAR BAŞKANLARI ,ARKADAŞLARI İÇİN BİRYERDE SOHBET EDEMEZMİ…EĞİTİM-SEN CİLER DE SOKAKLARDA VELİLERİNİN ÖNÜNDE AŞIRI DERECE HIRÇIN SLOGAN ATMALARI DA
    ÇOKMU HOŞTU…..

  9. Aziz Boz dedi ki:

    Türk Sağlık Sen Selçuk temsilcisi Şeref Falay geçen seçimlerde MHP ye gitiği için temsilci olmasına rağman edilmedik zulüm şikayet kalmadı ama burada şikayet etsen kimi kime. hele aday adayı tanıtımına gitmek gerçi Akp de kimseyi bulamamışlar başkanda nezaketen orada oturmuş.müdrler ve aday adayı kendileri çalmış kendileri oynamış

  10. anonim dedi ki:

    Sizene arkadaslar chp nin mhp nin hdp kuyruğundan ayarilmayanlara ne herkez herkeze yakın olabilir size ne

    1. saniye dedi ki:

      hdp ile imralı ile kol kola gezen sizin düşünceniz değil mi? ey akepe li.

  11. EMEKÇİ dedi ki:

    Deniz Bey’in, eskiden SSK doktorlarının hastalardan uzak durduğu gibi, neden uzak durduğunu anlayamadık. Oysa çok da yakışmış oraya.

  12. herhangi biri dedi ki:

    Çok matah birşey yapmış gibi bir de kurula kuruka poz vermişler ya pes doğrusu ,milletin hakkınızda söylediklerini duysanız insan içine çıkamazdınız ama neyse…..İçim acıyor bunların eğitimci oldukları düşündükçe yazık………………………

  13. Anonim dedi ki:

    Yazıklar olsun…..üç kuruşluk makam için düştükleri hale bak

  14. yolcu dedi ki:

    Masanın etrafındakiler öğretmen değil müdür.AKP nin atadığı müdür ve idareci.Diyetini ödeyecekler,lami cimi yok.Hem de AKP ilçe binasında.Bu bize siyasetin nasıl eğitimle beraber devlet kurumlarını teslim aldığını gösteriyor.Bize düşen bunları okullarda teşhir etmek.Hiç öyle yan yollara sapmadan.Bu müdürlerin ellerindeki bayraklar eksik..

  15. DİYEME DİM..... dedi ki:

    37 BİN nufuslu ilçe de hiç mi ÖRTÜLÜ BAYAN BULUN MADI…..MÜFTÜLÜKde….AKPARTİde…M.H.Pde Devlet dairelerinde hiç mi yok…..yukarıdaki ilgililere DİYEME DİMMMMMMMMMM. Fotoğrafa bakınca ÖRTÜLÜLER adına üzüldüm….

  16. ALMA MAZLUMUN AHINI dedi ki:

    ilçem m.e.m deki paraleller…ne oldu…Temizlendi mi….Bazıları idareçilikden alındı….Alınmayanlar var.KESER DÖNER SAP DÖNER…….

  17. emekçi dedi ki:

    Fotoğrafta öğretmen evi müdürümüz İrfan beyi göremedim.

  18. emekli dedi ki:

    başkan ve eşi doktor mhp iktidriandada mhp yemegine gelmisti tabi o zaman mhp liydiler

  19. Ah Yeşim sen var ya!!! dedi ki:

    adım yorumum dur!!! Fazla söze gerek yok. Siz vaya gırtlağınıza kadar siyasete batmışsınız sizden eğitimci filan olmaz.

  20. Anonim dedi ki:

    Hic yakışmamış eğitimcilere..hangi parti olursa olsun…

  21. karslı dedi ki:

    GELECEK SİZİN YETİŞTİRDİĞİNİZ NESİLLER OLMAYACAK BUNU BİLİN MENFAATCİLER YAZIK SİZE……

  22. Anonim dedi ki:

    Herkezin siyasi görüşüne saygı duymak lazım kominist olur muhafazakar olabilir kardeşim size ne CHP bir sürü öğretmen var AKP bu doğal bişi boş haber yapıonuz ayıptır

  23. gerçekçi dedi ki:

    Müdür her yerdedir.. yaklaşık son 2 aydaki bazı okullardaki çalışmaları, okula, öğrencilere ve öğretmenlere yapılan hizmeti görmemek veya görmek istememek ayıptır. Bir de biz velilere sorun bakalım geçmiş dönemlerle aradaki farkı daha şimdiden çok net görüyoruz.

    1. ANONİM dedi ki:

      Bari gerçekci diye kod yazma kendine çok komoik duruma düştün