site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Motosiklet Sevdası Gençleri Ölüme Götürüyor

Motosiklet Sevdası Gençleri Ölüme Götürüyor
19.05.2015
A+
A-

KAZA2

Selçuk’ta bitmek bilmeyen motosiklet sorunu, gün geçtikçe artıyor. Bilinçsiz kullanım nedeniyle hem gürültü kirliliğine hem de çeşitli kazalara sebep olan motosiklet, önüne geçilemez bir hal aldı. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği motosiklet, ilçede bir çok kişinin hayatına mal olurken, aynı sürüş hataları ve gençlerde kural tanımayan davranışlar devam ediyor.

Selçuk’ta motosikletlerin artması ile birlikte kazalar da büyük oranda arttı. İlçede motor satışlarındaki uygun vadeler ve büyük indirimler bunun yanında 2. el motorların ucuzluğu, gençler için yazın vazgeçilmezi olan motosiklet kullanımını arttırıyor. Bu tutku onların kasksız korumasız ehliyetsiz ve bilinçsiz olarak trafiğe çıkmalarında etkili oluyor. Trafikte en ufak kazada bile ciddi yaralar alan gençlerin birçoğu da hayatını kaybediyor. Ayrıca yaklaşan yaz ayları nedeni ile önceki yıllarda yaşanan motosiklet kazalarının tekrar etmemesi için bir an önce önlemlerin ve denetimlerin hat safhaya çıkarılması istendi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YORUMLAR
  1. Burak dedi ki:

    Sözüm öncelikle bu haberi yapanlara.Nedir motosiklet ile alıp veremediğiniz ? Motor düzgün ,korumalı,kasklı,eğitimli ve kurallara uyarak kullanıldığında çok güvenli bir araçtır.Güvensiz olan motosikletler değil, kurallara uymadan, motosikletlerin üzerine sürenler,sıkıştıranlar.Aynalarını kontrol etmeyenler,sinyal vermeyenler,senin sol şeritte işin yok diyenler.Lütfen insanları motosiklet sürmekten soğutmayalım.İnsanlarımızı kaslı,koruma ekipmanlı,eğitimli ve kurallara uyarak sürmeye yönlendirelim.Ayrıca tüm sürücülerimizi bilinçlendirmeye yönlendirelim.
    Saygılarımla,