site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Minikler için okul heyecanı başladı

Minikler için okul heyecanı başladı
20.10.2020
A+
A-

Koronavirüs sürecinde aylardır uzaktan eğitim gören binlerce öğrenci yüz yüze eğitime kademeli olarak ilk adımını attı.

Okullarda alınacak pandemi önlemlerini aktaran Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi ve İlkokul Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, “Küçük yaş grubunun yüz yüze eğitime başlaması kararı son derece olumlu. Fakat dikkat edilmesi gereken konular var. Bunların en başında maske, mesafe ve hijyen üçlüsü öne çıkıyor” dedi. Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi ve İlkokuldan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitimin 3 hafta önce okul öncesi ve birinci sınıflar için başladığını, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıfların da okula döndüğünü hatırlattı. Güneş, özellikle küçük yaş grubunun yüz yüze eğitime başlama kararını olumlu karşıladıklarını çünkü öğretmenin öğrencisinin gözünün içine bakarak ders anlatmasının bambaşka olduğunu ifade etti. Hale Güneş:” Öğrencilerin ateşleri gün içerisinde birkaç kez ölçülüyor. Öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla Bilim ve Danışma Kurulunun liderliğinde pandemi kitapçığı ve bilgilendirme metni hazırladık, ayrıca oyun kitapçıkları ve aktivitelerle de çocukların okulda sosyal mesafeyi nasıl koruyacakları, mesafeli oyunları nasıl oynayacakları, yemekten önce, gün içerisinde ve tuvalete gittikten sonra el hijyenlerini nasıl sağlayacaklarına dair bilinçlendirme çalışmalarını da yürütüyoruz” dedi.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Didem Öngel ise okullarda çok sıkı tedbirler alındığını belirterek “ Öğrencilerimizin okul hemşiremiz tarafından giriş kapısında ateş ölçümleri yapılıp maske ve dezenfektan üçlüsü ile okula girişleri sağlanıyor. Okula giriş ve çıkışlarda sosyal mesafe kurallarına dikkat ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla okullarına geldiler.”

Pandemi süreci devam ederken online eğitimlerin yanı sıra belirli sınıfların yüz yüze eğitime başladığını belirten Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Didem Öngel “Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla okullarına geri döndüler. Öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlemişler. Uzun bir aradan sonra yüz yüze buluştuk. Tabi ki bu sürece kadar online olarak gerçekleştirdiğimiz derslerimizi yakından takip ettik, öğrencilerimizin derslerine zaman zaman ziyaretçi olarak katıldık. Durumlarını analiz ettik. Online eğitimde Türkiye’de bir fark yarattık. Ama şunu da kabul etmemiz gerekir ki özellikle küçük yaş grubu öğrencilerin aldıkları akademik eğitime ek olarak psikolojik olarak da gelişimlerini tamamlamak adına sosyal ortamlarda olmaya ihtiyaçları var. Bu nedenle Bahçeşehir Eğitim Kurumları olarak yüz yüze eğitime belli kademelerde de olsa başlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Pandemi dönemi ile ilgili fark yarattığımız diğer bir özelliğimiz ise psikososyal destek noktasında okulumuzun öğrencilerimize ve velilerimize sağladığı PDR desteğidir. Okulumuzun PDR birimi pandemi sürecinde öğrencilerimize gerek bireysel gerekse online grup çalışmaları yapmıştır ve bu süreçte öğrencilerin önlemler alarak eğitim hayatlarına tedirginlik yaşamadan devam etmelerini sağlamıştır. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un yönlendirmesi doğrultusunda öğrencilerimiz velilerinin iznine bağlı olarak okul idaremizin belirlediği günler doğrultusunda okula geliyorlar, geri kalan günlerde de uzaktan eğitim sürecine devam ediyoruz.” dedi.

“Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu hastalıktan korunabiliriz”
Okulların açılmasıyla koronavirüse karşı alınan tedbirlerin önemine ve bu tedbirleri uygularken dikkat edilmesi gereken konulara değinen Didem Öngel “Öğrenciler sabah okula ateşleri ölçülerek alınıyor ve gün içinde takip ediliyorlar. Okulun her noktasında, özellikle okul koridorları, tuvaletler, sınıfların içleri gibi tüm ortak alanlar da dahil olmak üzere sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Öğrencilerin el hijyenlerine yönelik uyarıcı nitelikte görseller hazırlandı. Okul hemşiremiz tarafından öğrencilerimize hijyen dersleri veriliyor. Öğrencilerimizin bahçede oyun alanları belli mesafelerde ayarlandı, öğrencilerimiz tenefüslere öğretmenleri eşliğinde çıkıyor ve tenefüs saatleri biribirinden farklı olduğu için oyun alanlarımız kalabalık olmuyor. Bunların yanı sıra okul ve sınıf girişlerine, koridorlara el dezenfektanları yerleştirildi. Öğrencilerimiz maske değişimlerini öğretmenlerinin kontrolleri eşliğinde yapıyorlar. Her öğrencinin sırası ve sıralar arası mesafeler de belirlendi. Okul koridorlarımızda nöbetçi öğretmen sayılarımızı artırarak sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu hastalıktan korunabiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.