site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP neden “Hayırcı Parti” oldu

MHP neden “Hayırcı Parti” oldu
20.10.2015
A+
A-

halitdalgic-aday

MHP Milletvekili adayı Torbalılı Halit Dalgıç, seçim çalışmaları kapsamında en sık karşılaştıkları sorunun MHP’nin neden her şeye hayır yanıtı verdiği olduğunu, bu sorunun cevabının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açık ve net bir şekilde verildiğini söyledi

AKP ve CHP tarafından kamuoyunda “MHP’nin her şeye hayır dediği” algısının oluşturulduğunu belirten Torbalılı milletvekili adayı Halit Dalgıç, “Seçim çalışmalarımız kapsamında da en sık karşılaştığımız soru bu. Bu soruya en detaylı cevabı geçtiğimiz gün canlı yayına katılan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli verdi. Neden hayır dendiğini ve koalisyonun neden kurulmadığını açık ve net bir şekilde açıkladı. Ancak MHP üzerinden seçim stratejisi oluşturan AKP ve CHP gözünü milliyetçi oylara dikip, böyle bir algı oluştururdular” dedi.

“Hayır’da ülkenin geleceği için hayır vardır”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ülkenin geleceğini düşünen yegane lider olduğunu belirten Halit Dalgıç, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Hayır’da ülkenin geleceği için hayır vardır’ MHP bugüne kadar neye hayır dedi? Terör olayları artınca güvenlik sebeplerinden dolayı erken seçime hayır dedik. Seçim hükümetinde yer almaya hayır dedik. HDP ile aynı hükümette yer almaya hayır dedik. Ülkenin bölünmesine hayır dedik. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerinin kapatılmasına hayır dedik. Dilimizi, bayrağımızı ve birliğimizi tartışma konusu yapmaya hayır dedik. Sırtını terör örgütüne yaslayanlarla aynı safta olmaya hayır dedik. Bizim hayırlarımız bu konulara yönelik olmuştur ve bu hayırlardan ülkemiz menfaatleri için son derece memnunuz, bu hayırlarla hayırlara vesile olacağız İnşallah” dedi.

“ERKEN SEÇİMİ UYGUN BULMADIK”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkenin genel durumunu göz önüne alarak erken seçimi uygun bulmadığını belirten genç milletvekili adayı Halit Dalgıç, “7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan tabloya baktık ve bugüne kadar el ele, kol kola açılım süreci yürüten 3 partinin birlikte koalisyon kurması gerektiğini söyledik. Bu durumda biz de çözüm bloku karşısında ana muhalefet rolünü üstlenmeye hazırdık. Zaten milletimiz de verdiği oylarla bize bu görevi vermişti. Ülkenin içinde bulunduğu bu kaos ortamında sağlıklı bir seçim yapılamayacağı düşüncesiyle erken seçim yapılmasının uygun olmayacağını, hükümeti kurmak için çözüm ortakları AKP ve CHP’nin görev üstlenmesi gerektiğini belirttik. Ancak tüm şartlara rağmen hükümet kurulamazsa ve bu görev bize düşerse Cumhuriyetin temel değerlerini koruyan 4 şartımızı kabul eden HDP hariç tüm siyasi partilerle koalisyona hazır olduğumuzu, ülkemiz için değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade ettik” dedi.

“CHP LİDERİ HAYAL GÖRÜYOR”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin katıldığı canlı yayında neden koalisyon kurulamadığını tek tek açıkladığını belirten milletvekili adayı Halit Dalgıç, “Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli bey AKP ile neden koalisyon kurulamadığını ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Canlı yayını izleyen herkes sayın Bahçeli’nin hazırladığı çantayı gördü. Çantada protokol taslağı ve bakanlık dağılımı dahil olmak üzere MHP’nin tüm hazırlığını yaptığını milletimiz gördü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun televizyonlarda koalisyon teklifi ise tam bir akıl tutulması. Sanki böyle bir yetkisi var da MHP’ye koalisyon teklif edecek. Kaldı ki HDP’nin desteği olmadan MHP-CHP koalisyonu zaten mümkün değildi. MHP’yi HDP ile aynı çuvala sokmaya çalıştılar. Bu tip popülist eylemlerle milletimizi 32 gün boyunca oyalayan da sayın Kılıçdaroğlu’nun ta kendisi olmuştur” dedi.

DOSYALARDA NE VARDI?

MHP’nin koalisyon için öne sürdüğü 4 şartın cumhuriyetin temel ilkelerini korumaya yönelik olduğunu belirten Halit Dalgıç, “Bu şartımızı kabul etmeyen, bu 4 şarttan rahatsızlık duyan hiçbir siyasi parti koalisyona girmemiz mümkün değil. Sayın Devlet Bahçeli’nin hazırladığı dosyalarda çözüm süreci aldatmasının sona erdirilmesi, açılım ve çözüm adı altında verilen tavizler nelerdir, bunların hangileri kabul edilebilir, hangileri kabul edilemez, ülkenin kaos ortamından çıkışı için gerekli tespitler, Hükümetin çözüm sürecinde söyledikleri ve yaptıkları, koalisyon protokolü için öneriler, hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP’nin koalisyona bakışı, ilke ve öncelikleri, bakanlık dağılımı, mevcut bakanlık ve kurumlar gibi konular yer alıyordu” dedi.

HDP’Yİ KABUL ETTİLER, MHP’NİN ŞARTLARINI KABUL ETMEDİLER”

Başbakan Davutoğlu’nun 4 şartı kabul etmediğini belirten Halit Dalgıç, “Genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere sayın Davutoğlu MHP’nin koalisyon şartlarını kabul etmedi. Dolmabahçe’de PKK’nın ve HDP’nin 10 maddesini kabul eden AKP hükümeti, MHP’nin anaysayı korumaya yönelik olan 4 maddesini kabul etmedi. Büyük tabloya baktığımızda Türkiye’yi tekrardan seçime götürmek istedikleri ve bu amaçla milletimizi oyaladıkları bugün net bir biçimde anlaşılmaktadır. 32 gün boyunca birbini tanımaya çalışan Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu milletimizi oyalamış ve erken seçim sürecine sokmuştur” dedi.

“HDP HARİÇ, HERKESLE KOALİSYONA HAZIRIZ”

Mhp’NİN 1 Kasım sonrasında ülkenin hükümetsiz bırakılmasını uygun görmediğini de sözlerine ekleyen Torbalılı milletvekili adayı Halit Dalgıç “1 Kasım’da anayasal düzeni, hukuku ve cumhuriyetin temel değerlerini korumaya yönelik olan 4 koalisyon şartımızı kabul edecek olan HDP hariç tüm siyasi partilerle koalisyon kurmaya hazırız. Ancak tabi hedefimiz MHP’nin tek başına iktidar olmasıdır. Milli ve yerli politikalarımızla Türkiye’nin derdine derman olacak tek siyasi hareket, Milliyetçi Hareket Partisi’dir” şeklinde sözlerini tamamladı.

MHP’NİN 4 ŞARTI

1: Anayasanın ilk 4 maddesine içten bağlılık ve saygı

2: Çözüm süreci saçmalığının sona erdirilmesi

3: 17-25 Aralık’ın üzerine gidilmesi ve yolsuzlukla mücadele

4: Cumhurbaşkanının kendi anayasal sınırları içerisine çekilmesi

mhp-neden-hayirci-parti-oldu-43

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.