site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

MHP İzmir Adayı Savaşan eczacıları dinledi

MHP İzmir Adayı Savaşan eczacıları dinledi
17.05.2015
A+
A-

Savaşan eczacıları dinledi

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan, 14 Mayıs Eczacılar Günü’nde eczacılar ile buluştu.

Toplum sağlığını görev edinen eczacıların son birkaç yıldır dar boğazda olduğuna dikkat çeken Savaşan sorunların çözülmesi için gerekli olan adımları eczacılardan dinledi.

Savaşan, “Eczacılar her geçen gün artan masrafların ödenemeyecek düzeye ulaştığını belirterek, nitelikli hizmet sunamadıklarından şikâyetçi oldu. Tasarruf adı altında uygulamaya konulan düzenlenmelerin kendilerini zora soktuğunu ifade eden eczacılar, “vatandaşın ilaca kolay ve ucuz şekilde ulaşabilmesi konusunda hem fikiriz ancak Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulamaları bizleri mağdur etmeden yürürlüğe koyması lazım yoksa ilaç hizmeti sürdürülebilirliği açısından bu büyük bir tehdit altına girecektir” diye konuştu.

AKILLI İLAÇ UYGULAMASI GELECEK
Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesinde akıllı ilaç uygulamasının yer aldığına dikkat çeken Savaşan, “İlaç harcamalarının önüne geçmek için ilaç takip sistemi geliştirilecek” dedi.

İlaç fiyatlandırma sistemindeki değişikliklerin hem vatandaşı hem de eczacıyı mağdur etmeden yapılacağının altını çizen Savaşan reçete ve fatura kontrol sistemleri ile ilaç stratejisi geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

Halk sağlığının koruyucusu, yeri geldiğinde psikolog görevini yerine getiren eczacıların ekonomik sıkıntılarının ortadan kaldırılması için mecliste çalışacağının sözünü veren Savaşan eczane açmada yasal kısıtlılık getiren maddeyi de düzelteceklerini söyledi.

Savaşan eczacıları dinledi2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.