site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meral Akşener’e Necmettin Erbakan hatırlatması! Kayıp trilyon davasında hapse girecekti!

İYİ Parti’de Ümit Dikbayır merkezli para ve taciz kavgası her geçen gün giderek daha da hararetlenirken, parti kasasındaki 132 milyon liranın yok olduğu iddialarıyla ilgili Abdulkadir Selvi’den kritik bir yazı geldi. Necmettin Erbakan’ın Refah Partisi’nin kayıp trilyonları davasında hapis cezası aldığını hatırlatan Abdulkadir Selvi, Meral Akşener için de tehlike çanlarının çaldığını yazdı. Şimdiden Meral Akşener’in koltuğu için İYİ Parti içinde yarış başladı.

Meral Akşener’e Necmettin Erbakan hatırlatması! Kayıp trilyon davasında hapse girecekti!
26.11.2023
A+
A-

İYİ Partide cinsel taciz ve kayıp para kavgası giderek büyüyor. Ümit Dikbayır’ın Meral Akşener ve oğlu Fatih Akşener’e yönelik suçlamalarının ardından Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’den Meral Akşener’e, Necmettin Erbakan’ın aldığı hapis cezası hatırlatması geldi. Öte yandan, İYİ Parti içinde Meral Akşener sonrası için genel başkan adayları konuşulmaya başlandı. İşte genel başkanlık için ismi geçenler…

“Cinsel taciz iddiaları kadar önemli bir nokta da partinin kasasından kaybolduğu iddia edilen 132 milyon TL ile ilgili” diyen Abdulkadir Selvi, “Çünkü bu para Hazine yardımından partinin kasasına giren bir para. Eski başbakanlardan Erbakan, kayıp trilyon davasında üç kangal sucuk, iki kilo peynir faturasından dolayı yargılanıp hapse mahkûm edildi.” dedi. Erbakan’ın, Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın affıyla hapse girmekten kurtulduğunu hatırlattı. 

İYİ Parti’nin Hazine yardımı alan, hesaplarını Anayasa Mahkemesi’nin denetlediği bir parti olduğunu hatırlatan Selvi, “Partinin hesaplarında iddia edildiği gibi 132 milyon TL’lik bir açık tespit edilirse hele hele bu paranın yurtdışına sevk edilmesi gibi bir durum söz konusu olursa hem Anayasa Mahkemesi bu parayı İYİ Parti’nin Hazine yardımından keser, hem de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunabilir” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Hem İYİ Parti’deki kaos hem de Meral Akşener’in, “Yerel seçimlerde yeterli oyu alamazsam gereğini yerine getireceğim” çıkışı nedeniyle Akşener sonrası hesapların başladığını belirten Selvi, “Siyaset boşluk kaldırmaz. Hele hele Meclis’te grubu olan, Hazine yardımı alan bir partide liderlik koltuğu boş bırakılmaz” deyip 2enel başkanlık için ismi geçenleri yazdı.

İYİ Parti’de Buğra Kavuncu, Kürşat Zorlu, Müsavat Dervişoğlu, Bilge Yılmaz ve Ümit Özlale’nin potansiyel genel başkan adayları olarak gösterildiğini belirten Selvi, “Ben bu listeye bir de Koray Aydın’ı eklerim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.