site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meral Akşener’den Ümit Dikbayır’a cevap! Edep haya ve ahlak…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisindeki taciz ve para transferi iddialarına yönelik ilk kez konuştu. Ümit Dikbayır’ın kendisi ve oğluyla ilgili para iddiaları sorulan Akşener çok üzüldüğünü belirtip, “Siyasette edep haya ve ahlak duygusu çok önemli” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Meral Akşener’den Ümit Dikbayır’a cevap! Edep haya ve ahlak…
26.11.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çanakkale’de düzenlenen etkinlikte bir basın mensubunun Ümit Dikbayır’ın iddialarına yönelik sorusuna yanıt verdi. İşte Akşener’in konuşmasında öne çıkanlar:

– Bir kere çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. Benim bir prensibim var. Partimizden ayrılan arkadaşlarımızın hakkında konuşmamaya özen gösterdim. Arkadaşlarımızın da konuşmamasını sağlamaya özen gösterdim.

– Çünkü istifa, bir ön seçim yaparsınız üyeler ya da delegeleriniz bir liste yapar. Sorumluluk o şehrin seçmenine aittir. İzahta bulunulacak hesapta bulunulacak, helalleşilecek alan orasıdır. Dolayısıyla ben buna böyle inandığım için hiç nezaketimi bozmadım. Zaman zaman çok çirkin haksız durumlara maruz kalmama rağmen.

– Bu dönem ilginç bir şey oluyor, o da şu: Genel İdare Kurulumuzla bir karar aldık. O karar da Türkiye’nin 81 ilinde müstakil girme kararıydı seçime. O günden beri hem muhalif medya diyebileceğimiz alanlar hem de yandaş medya ikisi birden ateş ediyor. Hangi nasırlara bastığımızı ben bilmiyorum.

– Çünkü bu parti, bu ülkeyi yönetmek için kurulmuş çok iftiralarla pisliklerle tehditlerle karşı karşıya kalarak bu günlere gelmiş. Dün ben Ümit Dikbayır’ın açıklamalarını izlemedim ama arkadaşlarımızdan çıkardığım yorum şudur; çok üzüldüğümü ifade ediyorum.

– İddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin “bunlar iftiradır” diye mahkemeye gittiği bir süreç bu. Dolayısıyla mahkemeye ve bu ilgili arkadaşın da disipline verildiği bir süreçte sadece bunu söyleyebilirim hukuk açısından. Ama tekrar söylüyorum edep, ahlak, hayâ duygusu siyasette çok önemlidir. 

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşmesine ilişkin de “Kendisine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Sayın Özgür Özel’in de selamlarını getirdi. Bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değil. Bazı basın organlarında tesadüfen gördüm çirkin bir durum oluştuğuna dair. Asla böyle bir şey yok. Sayın Yavaş nezaket ziyareti yaptı tekrar söylüyorum. Üzüldüğüm bir konu. Türkiye’de ipin ucu kaçtı.” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç” sözleri için de Akşener, “Ben izleyemedim, sabah söyledi arkadaşlarımız. Güzel şeyler söylediğini söylediler.” ifadelerini kullandı. 

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Ümit Dikbayır, İYİ Parti’nin seçim kampanyasını Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in yürüttüğünü belirterek, “Genel başkanın oğlu iletişim uzmanı değil, elektrik mühendisi” dedi.
Dikbayır, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın kendisine iş adamlarından para topladığını ve parayı Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ve eşine verdiğini söylediğini ileri sürerek, “Oradan partinin kasasına veya bana para gelmedi” iddiasında bulundu.
Dikbayır özetle şunları söyledi: “Genel başkan diyor ki ‘Bir milletvekili tarafından benim hesaplarım araştırılmış.’ Uğur Poyraz ‘Bu içeriden mi dışarıdan mı’ deyince genel başkan ‘İçeriden’ diyor. 
– Baktık, kendimizden asla şüphelenmeyiz ama arkadaşlarımıza da konduramadık. Kim genel başkanın ailesinin hesaplarını merak etsin? Bu bir suçtur. Bu dedikodular büyüdü.
– Ben bu süreçte Özel Kalem Müdürü Esma Bekar’ın Ankara, İstanbul belediyelerini arayıp ‘Ümit Dikbayır’ın sizinle akçeli işleri var mı’ diye araştırdığını duydum. Hiç ses etmedim, çünkü ben kendimi biliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.