site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meclis’te 26. dönem yarın başlıyor

16.11.2015
A+
A-

TBMM Genel Kurulu, yarın milletvekillerinin yemin töreni için toplanıyor. Böylece 26. Dönem başlamış olacak.

Meclis yeminden sonra ilk iş olarak TBMM Başkanlığı seçimini gerçekleştirecek.

BAYKAL BAŞKAN: Genel Kurul, Salı günü saat 15.00’te açılacak. Yemin töreninin 01:00’e kadar sürmesi bekleniyor. Oturumu ‘en yaşlı üye’ sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal (77) yönetecek. Baykal’a Meclis’in en genç 6 milletvekili de katip üye olarak yardım edecek.

İLK İŞ BAŞKAN SEÇİMİ: Yemin töreninden sonra Meclis, başkan seçimi için çalışmalarına ara verecek. TBMM Başkanlığı için AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman’ın adı geçiyor.

HÜKÜMET KURULACAK: 26. dönem milletvekillerinin yeminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma görevini AKP Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na verecek. Hafta içinde yeni hükümetin açıklanması bekleniyor.

7 AYDIR ‘ÇALIŞMA’ YOK: İki seçim üst üste yapılması nedeniyle TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 7 aydır yasama faaliyeti yapamıyor. En son 4 Nisan 2015’te yapılan çalışma ile Genel Kurul kapandı. 7 Haziran seçimlerinden sonra ise 10 defa Genel Kurul toplanabildi. 7 Haziran sonrasında hükümet kurulamadığı ve Meclis’te komisyonlar oluşmadığı için çalışma yapılamadı.

TARİHE GEÇTİ: 25. dönem Meclis sadece 10 kez toplantı yaptı. Genel Kurul 23 Haziran, 30 Haziran, 1 Temmuz, 7 Temmuz, 8 Temmuz, 9 Temmuz, 14 Temmuz, 29 Temmuz, 3 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde toplandı. 7 Temmuz’daki toplantı 2 dakika sürdü ve tarihe geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.