site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mansur Yavaş, Akşener’i 6’lı Masa’ya dönmeye nasıl ikna ettiğini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir canlı yayında İYİ Parti lideri Akşener’i aday belirleme sürecinde 6’lı Masa’ya nasıl geri dönmeye ikna ettiğini anlattı.

Mansur Yavaş, Akşener’i 6’lı Masa’ya dönmeye nasıl ikna ettiğini anlattı
30.04.2023
A+
A-

6’lı Masa’nın aday belirleme sürecince İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının dayatıldığını ifade ederek sert açıklamalarda bulunmuştu. Daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ziyaret ettiği Akşener, 2 belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma şartıyla masaya geri dönmüştü.

Akşener, daha sonra yaptığı açıklamalarda “Beni masaya dönmeye Mansur Yavaş ikna etti” derken, TV100 kanalında bir canlı yayına katılan Mansur Yavaş, sorulan bir soru üzerine Akşener’i nasıl ikna ettiğini anlattı.

Mansur Yavaş, şunları söyledi: “2 yıldır malum ittifak görüşmeleri devam ediyor. Halkta da bir beklenti vardı: İyi bir sonuç çıkacak, aday belirlenecek ve seçim kazanılacak. Son anda yaşanan olaylar bir hayal kırıklığı yaşattı insanlarda. Ne oluyoruz falan dediler. Ama ben de iki tarafı da tanıyan biri olarak; hem Meral Hanım’ın partisinde insanları tanıyorum yakın olarak, hem de CHP’deki insanların ne düşündüklerini biliyorum. Dolayısıyla mutlaka bir araya girilmesi lazım diye düşündüm.

Randevu aldık. Sayın İmamoğlu’da İstanbul’dan geldi. Dedik ki yani ‘Bu kadar insan beklentisi geri çevrilemez. Mutlaka gelmelisiniz.’ Bana ‘ağabey’ diyor. Israrcı oldum. Ekrem Bey’le işin içerisinde olursanız dönerim dedi. Biz de kabul ettik. Bu şekilde tekrar bir araya geldik. İyi ki gelmişiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.