site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Korkmadan Dua Eden Hocaları Özlemişiz

Korkmadan Dua Eden Hocaları Özlemişiz
14.04.2013
A+
A-

fikriatilbazDün gece bir camide mevlit-i şerife katıldım. Ne yalan söyleyeyim hem gönlüm ferahladı hem de ruhum aydınlandı. Okuyan hocalar muhteşemdi. Ancak gecenin en muhteşem yanı dua faslıydı. Hoca efendinin duasına amin amin diye seslenirken, bir şeyin farkına vardım. Biz böyle duaları, böyle dua eden hocaları özlemişiz. Mevlitten ve yatsı namazından sonra gittim hoca efendiye sarıldım. Beni o kadar etkiledi ki, Allah ondan razı olsun.
Bayrak demeyi, vatan demeyi, Türkiye Cumhuriyeti demeyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları, şehitlerimiz, ezan dinmesin diyen hocalarımızı ve söylediklerini özlemişiz.
Duasının geneli kapsayan kısmında, vatan, millet parçalanmasın, bölünmesin, bayrak ebediyen dalgalansın, ezan dinmesin diyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını şükran, mihnet ve rahmetle yad eden, vatan için toprağa düşüp şehit olanlar için dua eden hoca camilerimizde uzun yıllardır duymadığım türden dualar etti. Ve en başta beni ve oradaki cemaati ihya etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar var olsun diyen bu hoca efendi, son yıllarda alışık olmadığımız bir fotoğraf sergiledi.
***
Doğru bildiklerini yani doğru olanı yapmaktan zerre kadar çekinmeyen imamlarımızı tenzih ederim. Allah’ın apaçık ayetlerine rağmen, doğruları saklayan, “Allah indinde tek hak din İslam’dır” (Al-i İmran-19) ayetini söyleyemeyen. Camilerimizde Kürtçe ibadete kapı açan, minberlerden Türk bayrağının indirilmesine seyirci kalan, hükümetin adamı olmayla Allah’ın kulu ve din adamı olmayı karıştıran, cüppesinden utanmadan siyaset şaklabanlığı yapıp üstü kapalı bir şekilde iktidarı öven hocalar, mihraplar, minberler, hutbeyi vermek için çıktığınız her basamak hakkınızda şahitlik yapacak.
Hiç mi Allah korkusu yok içinizde?
Din kisvesi altında, din adamı maskesiyle, süreç denen Türkiye’nin çözülme projesine destek olup, sözde çözüm, Allah’ın bu konudaki Muhammed suresi 35. ayetini görmezden gelip, barış taraftarlığı yapıp, sulh için el ayak öpmeye hazır olanlar doğrulardan uzaklaştıkça gerçekleri göremiyor ve dile getiremiyorsunuz. Siz gerçek görevinizi yerine getirmediğiniz için dini siyasete alet edenler sizlerden de yararlanarak amaca giden her yol mübahtır diyerek, Allah’ın kutsal kitabına rağmen Hıristiyan ve Yahudileri dost tutmaya devam ediyorlar.
Bu sebeptendir ki vatan sevgisinin imandan olduğunu kabullenmeyenler, üçlemelerde ibadet etmeye hazırlanıyorlar. Neredeyse ibadethaneler arası komşuculuk oynayacaklar.
Bu sebeptendir ki vatan diyemiyorlar, bu yüzdendir ki milleti siyasi ümmete döndürmeye çalışıyorlar. Şehitlerimize onlar milli devlet için öldüler şehit sayılmazlar diyebiliyorlar.
***
Ey gerçek din adamları, bu alanda akademik formasyonunu tamamlamış olan bilim adamları, Allah’ın hükümranlığını bilen, bunun bilincinde olan ve bu yüzden korkanlar görevinizi imanınız üzerine yapın. Menfaatler sizi bağlamasın, fani dünyada ki çekeceğiniz sürülmeler sizi yolunuzdan saptırmasın. Siz ki elinizle karşı koyamıyor, dilinizle cevap veremiyor, kalbinizle buğzedemiyorsanız ne işe yararsınız?
Allah korkusu olmayanlar, Müslümanları katleden tecavüzcü Amerikanya’yla yoldaşlık edenler, şehit kanlarını çiğneyerek katilbaşıyla masaya oturanlar, İsrail’le aynı güzergahta yürüyüp aynı hedefe kilitlenenler; bu dünyanın bir de öbür tarafı olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayın! Sayılı aldığınız nefeslerin bir gün mutlaka tükeneceğini hiç ama hiç unutmayın.
Allah için Allah demeyen, bayrak, vatan sevgisi ‘imanından’ ötürü olmayan, Türk milletini etnik mezbeleliğe, mezhep pazarına çevirmeye çalışanlara çanak tutanlar… İzmirlinin dini inançlarına hakaret eden, Hıristiyan Batı tahrik olmasın diye onların her istediklerini yapanlar, İslam Dinini yozlaştıramazsınız, tahrif edemezsiniz, Allahın ayetlerini değiştiremezsiniz. Bilin ki Kuran-ı Kerim Allahın koruması altındadır ve Türk milleti hala gerçek manada dininin emrinde olup, onun üzerine yaşamaktadır.
Bu yüzden hürriyetimizi elimizden almaya, bizi bölmeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki hürriyetin olmadığı yerde dini hayat olmaz. Bizi köksüzleştirip en büyük zararı İslam Dinine vermek istiyorlar. Düşman ne kadar büyük olursa olsun Türk milleti buna geçit vermeyecektir. Allah’a adanmış bir millet olarak, Allah için küffarı diz çöktürüp, boynunu vurmasını da biliriz. Haçlı seferi hazırlığı içinde olanlar bunu böyle bile.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.