site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu İlçelere Kimleri Önerecek

Kocaoğlu İlçelere Kimleri Önerecek
25.12.2013
A+
A-

Kocaoğlu İlçelere Kimleri ÖnerecekCumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Belediye Başkan adayı olarak Aziz Kocaoğlu’nda karar kılmasının ardından, kentte gözler ilçe başkan adaylarının kim olacağına çevrildi. Başkan Kocaoğlu’nun bazı ilçelerdeki mevcut başkanlar ile çalışmak istemediğinin öne sürülmesi ise İzmir kulislerini karıştırdı. Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın haberine göre kulislerde Kocaoğlu’nun yakın çevresine, “Bazı kritik ilçeler var. Onlarla ilgili isim önereceğim. Buralarda mevcutlarla yola devam kararı çıkarsa, sorumluluk genel merkezin olur” dediği konuşuluyor.

CHP teşkilatında, Tire ve Bayındır adaylarının Aziz Kocaoğlu’nun isteği doğrultusunda belirlendiği ifade edilirken, Kocaoğlu’nun Aliağa’da Turgut Oğuz, Bayraklı’da Hasan Karabağ, Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya, Bergama’da Mehmet Gönenç, Beydağ’da Süleyman Vasfi Şentürk ile yola devam edilmesini isteyeceği konuşuluyor.

Yine kulislere göre Kocaoğlu, Bornova’da değişim istiyor. Kocaoğlu ve ekibi, burada aday adaylarından Olgun Atilla, Enver Dündar ve Onur Koçanlı’dan birisinin tercih edilmesini önerecek. Buca’da ise Kocaoğlu’nun Necati İmam, Levent Piriştina, Ali Rıza Kaya arasında kararsız kaldığı öğrenildi.

Karabağlar’da sıkıntı var

Kocaoğlu’nun Çeşme’deki adayı ise kapatılan Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç olduğu belirtiliyor. Ekibiyle birlikte Karabağlar’ı masaya yatıran Kocaoğlu’nun, “Burada henüz isim netleştiremedim. Burada sıkıntı var” dediği öğrenildi. Parti kulislerinde başkanın, Sıtkı Kürüm’ün yerine genel sekreter yardımcılığı yapan Muhittin Selvitopu’nu önerebileceği konuşuluyor.

Çiğli’de ise Ali Rıza Koçer, Gürbüz Bal isimlerinin ön plana çıktığı ifade edildi. Kınık’ta mevcut Başkan Süleyman Kaya’nın yerine Mehmet Çetinkaya’nın aday olarak önerileceği iddia edildi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in talip olduğu, ancak adaylık için vize alamadığı Karşıyaka’da ise Kocaoğlu’nun Süha Barlak ya da Cevdet Tümtürk’ü destekleyebileceği, Engin’in de her iki isme sıcak baktığı bildirildi.

6 ilçe tereddütlü

Kocaoğlu’nun Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Ödemiş, Menemen, Kemalpaşa, Selçuk, Foça’da mevcut başkanlarla yola devam edilmesinden yana olduğu, Seferihisar’da ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan, ancak herhangi bir başvuruda bulunmayan Tunç Soyer’le yola devam edilmesini isteyeceği öne sürüldü. Kocaoğlu’nun Dikili, Karaburun, Menderes, Kiraz, Torbalı ve Urla ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gitmesi beklenen Kocaoğlu’nun, birçok ilçeyle ilgili karanını verdiği ve bu durumu ekibiyle birlikte değerlendirdiği öğrenildi. 4 Ocak’ta gerçekleştirilecek PM toplantısında ise İzmir’in birçok ilçe belediye başkan adayının belirleneceği öğrenildi.

Koordinasyon Varnalı’ya emanet

CHP Parti Meclisi’nin İzmir’e yeniden aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim çalışmalarının Seçim Koordinasyon Merkezi’nce yürütüleceği belirtildi. Koordinasyon Merkezi’nin başına da İl eski Yöneticisi Yekta Varnalı’nın geçeceği öğrenildi. Varnalı, gönüllüleri ve sosyal medya ekibini yönlendirecek. Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da bu merkezde etkin görev alacağı ve Varnalı ile birlikte çalışacağı bildirildi.

“İzmir karşıyken, sessiz kalamazdım”

CHP’nin önceki gün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığına karşı çıkan PM’nin İzmirli üyesi Berrin Gürçay Dilekçi’nin, bu durumla ilgili olarak, “Aziz Bey’e İzmir karşıyken benim bu durum karşısında sessiz kalmam mümkün değil. Eğer sussaydım kendimle çelişmiş olurdum” dediği öğrenildi.

Dilekçi’nin yakın çevresine, “Ben her gün halkın içindeyim. Kocaoğlu’na tüm İzmirli karşı. Her şeyi canlı canlı görüyor, yaşıyorum. Durum böyleyken nasıl bile bile lades diyebilirim? Yalan söyleyemem. Ben çekinmeden her şeyi söylüyorum. PM’ye girdiğimden beri aynı noktadayım. Tutanaklara bakabilirler. Bir yanlışa ortak olamam. Bazı şeyleri görmemezlikten gelemem. Biz her zaman yenilenme ve gençleşmeden bahsettik. 2 dönemden sonra değişim olmalı. Ancak ilçelerde Kocaoğlu’nun istediği isimler aday oluyor” dediği, kulislere yansıdı.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. İzmirli dedi ki:

    Ege’nin sesi yanlı haber 6 ilçenin belediye başkalarıyla araları iyi reklamlara bakarsanız anlarsınız ( bayramda vb özel günlerde)…başkan Kocaoğlu Selçuk’ta süpriz yapabilir benden söylemesi Karşıyaka da değişiklik olur gibi Balçova aynı olur Konak enson aday olan bayan 8 ilçe hariç çoğu değişecek deniliyor haydi hayırlısı

  2. Anonim dedi ki:

    2 DÖNEM Mİ?:))))

  3. Anonim dedi ki:

    Chp kendine yakışanı yaptı ve 10 senedir kente neredeyse hiç bir şey katmayan birini tekrar aday gösterdiği yetmezmiş gibi ilçelerde de onun çalışmak istediği adayları aday gösterecekmiş. Geçmiş olsun İzmir.

  4. Cevap dedi ki:

    Bncede yanlı bir haber bu haberi yapan kesin denilen illerden iyi paralar alıyor demek ki Ama işleri çok çok zor sürpriz var süpriz

  5. Sabri dedi ki:

    Selçukta Sürpriz değil bomba yapsın bence. Selçuk Vefa isminden bıktı.

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    sayin kocaoglunu yine tebrik ediyoruz o rahmetli sayin pristinadan kalan mirasini çok iyi sekilde surduruyor izmirimizde tebrik ediyoruz. ayriyetten sayin kocaoglunun selçuga en son alevi kultur merkezi açilisina geldiginde yine sayin vefa ulgur bey’i destekledigini belli etmistir. her ikiside rahatlikla kazanirlar. artik AKP ayni eskiden ANAP i bilenler bilir onlarin durumuna dustu akp liler isleri çok zor artik!!! CHP mizin tum adaylarina simdiden basarilar diliyoruz… SAYGILARIMIZLA.

    1. Anonim dedi ki:

      Sn.Apasaslı sanıyorum ki çok aktif bir siyasetçisiniz. Bu kadar çok biliyorsunuz madem gelin de aday olun.

  7. BAATİNN dedi ki:

    Birisi KOCAOĞLUNU misket anaokulunun olduğu sokağa getirsin…Al da gör sokagın halinide Vefa Başkanınıda desin… seçin öncesi Vefa dan hepimiz kurtulalım 🙂

  8. Sabri dedi ki:

    Apasaslıdan da bıktık. Tayyipin yandaş basın yalakaları var ya. Aynen o.