site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kimden korkuyorlar?

Kimden korkuyorlar?
01.11.2014
A+
A-

fikri-atilbazSayın Cumhurbaşkanının çekincesi nedir ve kimdendir. Aynı kişi şimdi de bebek katilini yıkayıp yağlamaya başlamıştır. Bu nasıl bir iştir. Geçtiğimiz gün bir cümle sarf ediyor Cumhurbaşkanı, şöyle diyor; “Kobani ile alakalı olarak, orası aslen, Kürtlerin mi yoksa Arapların mı tartışmasına girmek istemiyorum. Ama işin aslına bakarsanız, adı üzerinde, Ayn’el Arap’tır. Daha sonra bu Kobani’ye dönüşmüştür.”

Daha sonra Cumhurbaşkanı danışmanı Göktaş, basını suçluyor, Cumhurbaşkanımız Kobanini kime ait olduğu hakkında bir söz etmedi diyor. Aslına bakarsanız Cumhurbaşkanının ne dediği gayet açık ve ortada… “Aslına bakarsanız Ayn-el Arap’tır” cümlesi size ne anlatıyor. İyi de çekince ne ki şimdi bu söylediğini kamufle etmeye çalışıyor. Bu bölgede kimlerin yaşadığını herkes biliyor. PYD burayı ele geçirdikten sonra Kürtler dışındaki unsurları kovdu. PYD orada işgalci bir terör örgütüdür. Niye bunu yüksek sesle haykıramıyorsunuz?

Sizin bu davranışınız, bugün acı; ama gerçek askerimizi kışlaya, polisimizi karakollara tıkmıştır. Son 3 şehitten sonra, orayı PKK’nın başına yıkması gerekenler, çareyi asker ve polisi dışarı çıkarmamakta bulmuştur. Böylece bölge tamamen terör çetesinin insafına terk edilmiştir.

Bugün kutlayamadığımız Cumhuriyetin 91. Yılı ve Devletin getirildiği konuma bakın. Cumhuriyetin 91i yılında ülkenin bir kısmında teröristler paralel bir yapılanma ile hükmediyor. Cumhurbaşkanı bu terör çetesinin başını övüyor. Kobani’nin Kürtlere ait olmadığını söylemekten çekiniyor. Alın size Yeni Türkiye!

Cumhuriyet anlaşılan Güneydoğu Anadolu’da geçmiyor. Orada Kandil uygulamaları ve kararları uygulanıyor. Cizre sokakları örgütün sözde asayiş birimlerince işgal edilip, orada özerklik ilan edecek, polisi, askeri içeri sokmayacak, mahallede kontrol yapacak, hükümet seyretmeye, çözüm süreci demeye devam edecek. Bütün bu eylemler devleti aciz göstermek içindir, o bölgede devlet yok dedirtmek içindir… O bölgede PKK’yı tek hakim güç olarak göstermek için yapılmış bir harekettir.

Zorluklarla kurulan Cumhuriyetin kediye dövdürüldüğü bir ortamdayız. Devlet hiçe sayılmaktadır. Terör çetesi her istediğini elde etmektedir. İstekler yetmemekte, yenileri istenmektedir. Rahmetli Alparslan Türkeş’in dedikleri gerçekleşmektedir. ‘İsteklerinin karşılanmasıyla bu iş biter mi sandınız? Arkasından dil gelir, bayrak gelir, toprak gelir’ ne yazık ki bunu anlayamayan kafalar bugün ülkeyi yönetmektedir.

AKP iktidarı bu sevdadan vazgeçmek zorundadır. Yoksa ülkenin durumu hiç iyi olmadığı gibi yarınları da çok kötü olacaktır. Etnik köken siyasetine bir de mezhep üzerinden siyaseti ekleyen AKP ülkeyi büyük bir çıkmaza sokmakta ve geleceğimizi karanlıklara sokmaktadır? Böyle bir zihniyetin Cumhuriyeti idrak etmemesi mümkün değildir.

Burada bütün iş egemenliği kayıtsız şartsız elde etmiş olan Türk milleti, yeniden sultanın emrinde olmamak için bu gidişe dur demelidir. Onun için ilk yapılacak seçimlerde AKP’ye haddini bildirmeli onu ülkenin başından alaşağı etmelidir. Bunu yapamazsa, AKP’nin çizdiği kadere razı olmak zorunda kalır. Kalır ki bu da ülkenin felaketi olur.

Ülkenin selameti için herkes aklını başına almalı, çocuklarımızın geleceği için gerekli adımları atmalıdır. Biz bu ülkeyi ne Yunan’a, ne İngiliz’e, ne Fransız’a, ne İtalyan’a, ne de yedi düvele teslim etmedik… Biz bu ülkeyi kızıl bayrak dikip, Rusya’ya peşkeş çekmek isteyenlere de teslim etmedik, şimdi bir terör çetesine asla teslim etmeyiz. Kimse daha fazla dayanma noktasını, direnç merkezini zorlamasın.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu ve mutlu olsun!

Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.