site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıç: Kaynak Soranlar, Onu Fütürsuzca Harcayanlardır

Kılıç: Kaynak Soranlar, Onu Fütürsuzca Harcayanlardır
07.05.2015
A+
A-

senemkilic-milletvekili-adayi

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç; Kaynak Soranlar, Onu Fütürsuzca Harcayanlardır…

Türkiye’de özellikle 1980 sonrası doğan kuşağın işsizlik ve ekonomik sorunlar içinde boğulduğunu kaydeden MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, ülkenin asıl gündeminin ekonomi olması gerektiğini söyledi.

Muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini açıklamasıyla, birlikte ülkede bir kaynak tartışmasının baş gösterdiğine dikkat çeken Kılıç, tartışmanın yanlış yönlendirildiğini savundu.

Önemli olanın hangi partinin ne kadar verdiğinin değil, beyannamenin toplumsal içeriği olduğunu vurgulayan Senem Kılıç, “Elbette vaatlerimiz rakamlardan oluşuyor ve milletimize vaat ettiğimiz rakamlar, başaramayacağımız boş vaatler değil. Ancak bizim parti olarak amacımız rakamları yarıştırmaktan daha öte, toplumsal bir onarım ve geleceğe güvenle bakabilen bir toplum oluşturmak. Ülkemizde yüzde 40’lara ulaşan unutulmuş bir kesim var. Bu insanlar gelecekten umutsuz, toplumun diğer tüm kesimlerine küsmüş durumda. Biz bu insanlarımıza yanlarında Milliyetçi Hareket Partisi’nin olduğunu söylüyoruz. Biz, etnik kimliği, dini, dili ne olursa olsun; herkesin kardeşçe, kimseye muhtaç olmadan, çalıştığının hakkını alabilerek yaşayabileceği bir Türkiye’yi tüm milletimizin seferberliğiyle yeniden kurmak için yola çıktık” ifadesini kullandı.

Kaynak nerede cevabı…

Hükümet yetkililerinin, ürettikleri politikalar karşısında korkuya kapıldığını ve ellerindeki tek argümanın “kaynak nerede” diye sormak kaldığını da belirten Kılıç, kaynak tartışmalarına şu şekilde yanıt verdi: “Halkımız kaynak nerede diye sormuyor. Kaynağı soranlar, asıl o kaynakları fütursuzca harcayanlardır. Bu konudaki ilk olarak hedefimiz kayıtdışı ekonomiyi ve kayıtdışı istihdamı geri çevirmek. Kayıt dışı istihdam yüzde 30’lara ulaşmış durumda. Şirketlerin iki bilançosu var. Esnaf vergisini ödemekten korkuyor. Sokaklarda kayıtdışı çalışan milyonlarca Suriyeli var. Biz kayıt dışı ekonomiyi kayıt içine çekerek kaynak yaratacağımıza inanıyoruz. Kayıt dışı ekonomi ile gelir grupları arasında uçurumun büyüdüğü değil, toplumsal ahlak ve toplumsal uzlaşmanın ülkeye hakim olduğu bir ortam için çalışıyoruz. Biz bir milli seferberlik anlayışı ile ülkeyi yeni baştan ayağa kaldıracağımıza inanıyoruz. Boğazına kadar borçlandırılmış bir halkın üzerinden geçinen bir devlete sahip olduk. Kaynak nerede diye soranlara şu cevabı vereceğim. Kaynak, oturdukları saraylarda gönüllerince yaptıkları harcamalar, kimseye hesap vermeden harcadıkları sınırsız örtülü ödenekler, eşe dosta ayrılan kaynaklardır. Bu ülkenin yeterince kaynağı vardır. Önemli olan o kaynağı hakça bölüşmek ve vatandaşla buluşturmaktır”

Üretmiyoruz, tüketiyoruz…

Ülke ekonomisinin, üretimden çok tüketime dayalı geliştiğini ve tarımın buna en iyi örnek olduğunu kaydeden Kılıç, “Ülkemizin verimli toprakları, inşaat sektörüne kurban edildi. Çiftçimiz kazanamadığı için topraklarını inşaatçılara satıyor. Biz bunun önüne geçmek için çiftçimizin kullandığı yem, mazot ve gübredeki tüm vergileri kaldıracağız. Üretemediği için satarak yaşayan ve ardından en sonunda asgari ücretle ara ektörlerde çalıştırılmak zorunda bırakılan çiftçilerimizi böylece yeniden üreten ve ülkemizi geleceğe taşıyan bir toplum haline getireceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.