site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıç: Engellilerin El Emeğine Sahip Çıkacağız

Kılıç: Engellilerin El Emeğine Sahip Çıkacağız
18.04.2015
A+
A-

senem_kilic_engellilerle

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, engellilerin el emeğiyle ürettiği ürünlerin belediyeler ve iş dünyası tarafından sahip çıkılması için çalışacağını söyledi.

Seçim çalışmalarına hızla devam eden MHP adayı Kılıç, Gaziemir Aktepe Mahallesi’ndeki Engelsiz Yaşam Derneği İş Üretim Atölyesi’nde engelli vatandaşlarla buluştu; engelli vatandaşların sorunlarını not etti ve çözüm için harekete geçti.

Dernekte önceki yıllarda hasta önlükleri, sedye örtüsü, galoş, bone, kolonyalı mendil gibi ürünlerin üretildiğini, ancak tüm kapıların çalınmasına rağmen pazarlanamadığı için tüm makinelerin satıldığını duyan Kılıç, artık sadece mum üretilen atölyede üzüntüyle yaşananları dinledi.

Yeni yasa ile hanede kişi başına düşen aylık gelirin 255 TL. olması nedeniyle 1 milyon engellinin maaşının kesilecek olmasının da kabul edilemez olduğunu belirten Kılıç, engelli vatandaşların seslerini daha çok duyurabilmeleri için elinden gelen tüm desteği vereceğini söyledi.

“İşbirliğimiz, gönül bağımız sürecek”

Engelsiz Yaşam Derneği’ndeki samimi sohbette Dernek Başkanı Gülgün Yorgancılar ve dernek üyelerine sivil toplum kuruluşlarında bugüne kadar imza attığı çalışmaları anlatan Senem Kılıç, Meclis çatısı altında daha da fazlasını yapmak için çalışacağını ifade etti.

Kılıç, “Biz bu hayatın nasıl olduğunu tecrübe etmek gibi bir taleple işin içine giriyoruz. Yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz ve işbirliği güç birliğidir. 7 Haziran’dan sonra da sonuç ne olursa olsun zaten bir gönüllü olarak bu işlerin hep içindeydim. Bundan sonra da iş birliğimizi, gönül bağımızı samimi şekilde devam ettireceğimizi söylemek için buradayım” dedi.

“Pasta yerine el emeği götürelim”

Sivil toplum kuruluşu yöneticisi olarak özellikle engellilerin ürettikleri ürünleri pazarlama yolları açan projelere imza attığını anlatan MHP Adayı Kılıç, “Avrupa Birliği Kalkınma Fonları ve çeşitli kuruluşlardan destek alarak engelli dernekleri ve iş okullarına destek olduk. Görme engelli vatandaşlarımız için İzmir’in gururu olan yollardaki sarı çizgilerin oluşumunda katkımız var, yine görme engellilerimiz için şehir haritaları tasarladık” diye konuştu.

Engelli vatandaşların ürettikleri ürünlerin belediyeler tarafından satılarak devlet ihaleleri ve özel ihalelere girmesinin yanı sıra; seramik nar ürününün pazarının oluşmasını sağlayan projeler yaptıklarını belirten MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, “Seramik narı yapan engellimizin narın altına imzasını da atarak tüm şirketlere gönderdik. Binlerce nar seramiğinin kişiye özel yapımını sağladık ve ciddi bir gelir sağlandı. İzmir’de aklınıza gelebilecek bütün protokole engelli sorunlarını, dileklerini ilettik. Engelliler Federasyonu ile bir protokol imzaladık ve kurumsal yerlere pasta börek götürmek yerine el emeği ürünleri götürdük. Şimdi bu çalışmalarımın devamını Meclis çatısı altında yapmak istiyorum” dedi.

Yorgancılar: Sesimizi her yerde yükselteceğiz

Engelsiz Yaşam Derneği İş Üretim Atölyesi Başkanı Gülgün Yorgancılar da, şu anda merkezde sadece mum üretebildiklerini, tıbbi tekstil malzemeleri üretimlerinin vergi borçları ve pazarlama sıkıntısı nedeniyle bittiğini, makineleri yok pahasına sattıklarını anlattı.

Şimdi de 1 milyon engellinin maaş kesintisiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Yorgancılar, “Engelliler Aylıkları Yasası’nda yapılan değişikliğe göre hanede kişi başına düşen aylık gelir 255.22 TL’ye eşit ya da üstündeyse engelli bireyin aylığı kesilecek. Engelli bireyin kendisinin değil hane halkının, akrabalarının gelirinin esas alınması çok ciddi mağduriyetlere neden olur. Devlet eliyle haklarımıza yapılan saldırılarla mücadele için geçtiğimiz günlerde Türkiye’de eş zamanlı yaptığımız eylemi, 10-16 mayıs Engelliler Haftası’nda Ankara’da buluşarak yapacağız. Hazırladığımız yasa değişikliği önerisi mecliste kabul edilinceye kadar sesimizi her yerde yükselteceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.