site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıç: Avm Yasasını Tümüyle Yenileyeceğiz

Kılıç: Avm Yasasını Tümüyle Yenileyeceğiz
24.05.2015
A+
A-

senem kilic mhp

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve sanatkar ziyaretlerine devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, partisinin seçim beyannamesinde esnaf ve sanatkarı koruyan çok önemli vaadler olduğunu, bu çerçevede de AVM yasasının tümüyle yenileneceğini söyledi.

Kılıç, esnaf ve sanatkarın korunması için, ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlenmesi, istihdam yaratılması, gelir değılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması, sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin gidirilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

HAKSIZ REKABETİ ÖNLEYECEĞİZ…

Ziyaret ettiği esnaf ve sanatkarın en önemli sorununun AVM’lerin işlerini bitirme noktasına getirmesi olduğunu kaydeden Senem Kılıç, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak en büyük değerlerimizden biri olan esnafımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardını getireceğiz.
Bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınmasını sağlayacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçeceğiz. Bu çerçevede AVM yasası olarak anılan yasayı tümüyle yenilemiş olacağız” diye konuştu.

‘5 YIL GELİR VERGİSİ ÖDETMEYECEĞİZ’

Esnaf ve sanatkarı rahatlatan devlet sözleri olduğunu hatırlatan MHP Adayı Senem Kılıç,
şunları söyledi: “Esnaf ve sanatkarımızın KOSGEB kredi ve desteklerinden etkin bir şekilde yararlanmasını sağlayacak, yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkarı 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız ve kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısının da yine 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Esnafımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi uygulamasını da kaldıracağız”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.