site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Keskin Ve Tamaylıgil’den Selçuk’a Ziyaret

Keskin Ve Tamaylıgil’den Selçuk’a Ziyaret
19.10.2012
A+
A-

İzmir’de ilçe örgütlerini teftişe başlayan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan KESKİN ve Genel Sekreteri Bihlun TAMAYLIGİL Selçuk’u ziyaret etti.

İzmir’de çalışmaları yerinde görmek,bilgi alışverişinde bulunmak, sorunları tespit etmek için ilçelere ziyaret gerçekleştirmeye başlayan KESKİN ve TAMAYLIGİL Selçuk’u ziyaret etti. Ziyarette CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar’da yer aldı.

Ziyarette ilk olarak Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa ÜLGÜR, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim ADIGÜZEL ve parti yöneticileri ile Selçuk’ta bir süre dolaşan KESKİN ve TAMAYLIGİL, Başkan ÜLGÜR ile kent içerisinde yapılan Kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan ÜLGÜR “Selçuk’ta yapılacak kentsel dönüşüm projelerinin binaları yıkarak yerine müteahhitlereekonomik kazanç sağlayacakyüksek binalar yapma politikalarınıiçermediğini, kentsel yenileme adı altında kente nefes aldıracak sosyal alanlar yaratma projelerinin yer aldığını dile getirdi. Eski İş Bankası binasının yıkımını da gören Keskin’e Başkan Ülgür İstasyon Meydanı projesinden ve Emlak Park projesinden bahsederek Kent içerisinde yeni yerleşim alanları yapmak yerine sosyal alanlar oluşturarak kenti daha yaşanılası bir hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Selçuk içerisindeki gezintinin ardından CHP Selçuk İlçe binasına geçen KESKİN ve TAMAYLIGİL yerel seçim sürecinde izlemeleri gereken yol haritaları hakkında bilgi verdi. Selçuk İlçe Başkanı İbrahim ADIGÜZEL ise mahalle, köy, seçmen ve sandık sayıları hakkında bilgiler verirken bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında Keskin ve TAMAYLIGİL’e detaylı bir şekilde bilgi aktardı.

KESKİN’DEN BÜTÜNŞEHİR YASASINA ELEŞTİRİ

Türkiye önemli bir süreçten geçtiğini iktidarın yanlış uygulamaları yüzünden 2002 yılından beri ülkede birçok konuda olumsuz tablolar yaşandığını dile getiren Adnan KESKİN “iktidarın var olduğu yıldan beri Türkiye’de demokrasinin gerilediğini, ekonominin zayıfladığını, işsizliğin arttığını, dış politikanın ise güçsüzleştiğini dile getirerek yaşanan bu olumsuzlukları iktidarın Türkiye’nin gündeminden uzaklaştırmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin gündeminde olan Bütünşehir yasasına da değinen KESKİN “ İktidar Bütünşehir uygulaması ile demokrasiye ve insan haklarına aykırı bir yöntem izlemektedir. Yerel yönetimleri kapatılacak yerleşim alanlarında yaşayan insanların fikirleri alınmadan, talepleri dinlenmeden bütünşehir yasasını iktidar tarafından parlamentoya getirilmiştir. Bu yasa ileriki dönemlerde çok büyük sıkıntılar yaşatacak. Fakat bazı kesimler tarafından bu sıkıntıların tamamen anlaşılmadığını gözlemliyoruz. İktidar tarafından Bütünşehir yasası ile işsizlik aşsızlık sorunun çözüleceği yönde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ancak yasa ciddi incelendiğinde hem kırsalda hem de kentte yaşayan vatandaşlarımız için yeni yükler getireceği açıkça anlaşılıyor. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Bütünşehir uygulaması merkezi bir yönetimi ve dayatmayı desteklemektedir”. Bu yüzden biz CHP olarak bu durumun yanlışlığını iktidara anlatma gayretinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    selçugumuza seref vermislerdir…