site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kamer Genç hayatını kaybetti

Kamer Genç hayatını kaybetti
22.01.2016
A+
A-

Eski Tunceli milletvekili Kamer Genç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kamer Genç rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

KAMER GENÇ KİMDİR?

Kamer Genç 23 Şubat 1940 Tunceli’nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy’de doğdu. 1960 yılında Ankara Maliye Okulu’na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni (Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Maliye Bakanlığı’nda staj yaptıktan sonra Bingöl’e vergi kontrol memuru olarak atandı. 1966’da Danıştay sınavını kazanması sonrasında ilkokuldan beri tanıdığı Sevim Genç’le 1967 yılında evlendi. İki çocuk babası olan Kamer Genç 6 Dönem boyunca TBMM’de Tunceli Milletvekili olarak görev yaptı.

Kamer Genç, 23 Şubat 1940’ta Tunceli’de doğdu. Yatılı olarak 1960 yılında Ankara Maliye Okulu’na girdi. 1966’da Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Hem okudu hem de vergi kontrol memuru olarak çalıştı.

DANIŞTAY’DA DARBEYE KADAR ÇALIŞTI
1966 yılında girdiği Danıştay sınavını Tetkik Hâkimliği ve Danıştay Savcısı olarak çalıştı. 12 Eylül Darbesi ile görevinden ayrıldı. 1981 yılında Tunceli’den Danışma Meclisi Üyesi ve Başkanlık Divanı kâtip üyesi oldu.

SİYASETE GİRİŞİNE VETO

1983’te Tunceli’den bağımsız milletvekili olmak istese de Danışma Meclisi’nde adaylığı veto edildi. Vetonun ardında 1983-1987 yılları arasında mali müşavirlik görevinde bulundu.
1987 yılında tekrar başvuru yaptı. Bu sefer adaylığı kabul edilen Genç’in 28 yıllık milletvekilliği başladı ve 4 dönem Tunceli Milletvekili seçildi. TBMM Başkanvekilliği görevini 1993-2002 arası icra etti. Seçime girdiği 2002’de DYP’nin barajın altında kalması nedeniyle meclis dışında kaldı. 2007’de bağımsız olarak Tunceli Milletvekili oldu. 2010 seçimiyle de eski partisi CHP’ye geri dönerek milletvekilli seçildi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Mekanı cennet olsun.