site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kadınlarımız el emeğini değerlendirebilecek

Kadınlarımız el emeğini değerlendirebilecek
03.01.2015
A+
A-

kadinemegipazari-1

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, kadınların toplum içerisindeki gücünü artırabilmek için sosyal projelereyeni yılda da devam edeceklerini söyledi. Kadın Danışma Merkezi’nde hukuk ve psikoljik danışmanların göreve başladığını ve el işi kursları için başvuraların sürdüğünü kaydeden Bakıcı, “Üreten kadınlarımızın el emeklerini değerlendirebileceği pazarımız hazırlanıyor. Yöresel zenginliklerimizle harmanlanan el işini, el emeğini, kazanca çevirmek isteyen kadınlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Son tarih 8 Ocak!

Selçuk Belediyesi kadınların toplumda daha güçlü ve mutlu bir şekilde yer almaları için kolları sıvadı. Kadın Danışma Merkezi’nin açılmasının ardından şimdi de Kadın Emeği Pazarı’nın açılması için çalışmalar devam ediyor. Kadın Emeği Pazarı’nda yer almak için son tarih 8 Ocak.

Kurs başvuruları sürüyor

Selçuk Belediyesi Kadın Emeği Pazarı için talepler kabul edilirken Kadın Danışma Merkezi’nde açılacak kurslara başvurular da sürüyor. Başvurular Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne form doldurularak yapılırken, Kadın Emeği Pazarı için İsabey Okulu’nun yanında bulunan merdivenler kullanılacak. Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Selçuk Kadın Emeği Pazarı’nda, Selçuklu kadınlar tarafından üretilen el emeği ürünler satışa sunulacak. El işi ürünlerini satışa sunmak için başvurular sürerken, şimdiye kadar 80 kadının başvuru yaptığı kaydedildi..

Başkan’dan kadınlara davet var!

Yoğun bir taleple karşılaştıklarını ve başvuruların sürdüğünü ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Her şey kadınlarımız için. Kadın Emeği Pazarı ile kadınların el emeği ürünlerini değerlendirerek ekonomik anlamda güç kazanabilecekler. Ayrıca Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlarımız için el işi kursları açtık. Üretici konuma geçmek isteyen ve ürettikleri ürünlerden kazanç elde etmek isteyentüm kadınlarımızı kadın üretici pazarına davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Selçuk Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlar için alevli cam şekillendirme, çini ve seramik, Maraş işi sim sırma kursu gibi kurslar için de başvurular alınmaya devam ediyor. Ayrıca Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara hukuku ve psikolojik destek sağlamak için bir avukat ve bir psikolog da resmi olarak çalışmaya başladı.

kadinemegipazari-2

YORUMLAR
  1. halk dedi ki:

    çok saçma ve gereksiz bir çalışma…..

  2. selçuk dedi ki:

    beceremez bunlar.

  3. oduncu dedi ki:

    SAÇMA SAPAN İŞLERLE UGRAŞÇAĞINIZA ADAM GİBİ BİR İŞ ORTAMI OLUŞTURUN SEÇİM VAATLERİNİ UNUTMADIK