site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadın

Kadın
26.10.2012
A+
A-

Kadın eştir, kadın annedir, kadın yuvayı ayakta tutandır. Kimilerine göre kadın bir hiçtir, kimilerine göre de bir nimettir. Siz hangisisiniz? Kadınlar her cefayı çeker, her işin üstesinden gelir ve çocukları, ailesi için namusuyla çalışır bundan da hiç gocunmaz, istediği sadece gereken değeri ve takdiri görmesidir. Bu her zaman böyledir ama acaba kadınlarımız hak ettiği değeri her zaman görüyor mu?

Televizyonlarda ve çevremizde bir sürü örnek var bununla ilgili. Erkekler kadının evde çalışmasını evde ve işte çalışmasını bir görev kabul eder. Bu ne kadar bağnaz bir düşüncedir. Hâlbuki bilmez kadınlar bunları bir görev olarak yapmaz, içgüdüsel olarak bir anne olarak yapar. Çalışır çabalar ve didinir ne için mi? sadece değer bilen erkek olsun karşılarında diye. Kadın hastada olsa, sorunları da olsa hep annedir ve eştir. Onun üzülmeye, onun tepki vermeye, onun hoşlanmadığı şeyleri söylemeye hakkı yoktur erkek yanında. Buda kadını çileden çıkarır evlilik heyecanını kaybeder ve yavaş yavaş tekdüze çekilme z bir hal alır. Hâlbuki istediği sevgidir başka bir şey değil. Anlayanı var, anlamayanı var. Kadını anlamayan erkek hep kendini düşünür, kendi rahatını düşünür ve hep ben erkeğim, ben yaparım, erkek iş yapmaz, erkek çocuk bakmaz der. İşte böyle erkekler şiddete başvurur. NEDEN Mİ? Ben söyleyeyim böyle erkekler zayıftır bakarlar kadın her şeyin üstesinden geliyor, yapacağım dediği her şeyi yapıyor, her engeli ama öyle ama böyle aşıyor. Bu erkeği düşündürür ve o kadının yanında kendisini küçük hisseder ve erkekliğini şiddete başvurarak göstermek ister. Bu daha çok zayıflığının göstergesidir bilmez. Böyle erkeklerin kadınlara göre tek üstünlüğü vardır yaradılış gereği erkek kuvveti başka bir şey değil. Kadınların zekiliği onları rahatsız eder. Çünkü bilirler ki böyle kadınlar onları ezer geçer her konuda. Sadece erkekleri geçemeyecek tek şeyleri kuvvetlerinin onlardan daha zayıf olması. Kadın kadındır ve bir annedir, erkeklerin unuttuğu en önemli şey ise onları da bir kadının dünyaya getirdiğidir. Kadınları bu kadar küçümsemek erkekleri küçültür. Kaba kuvvet güçlülük değildir aksine zayıflıktır. Kadına her konuda destek olan onlara hak ettiği değeri veren erkekler yok denecek kadar azdır. Daha doğrusu yok denilebilir. Hz. Muhammed çok güzel söylemiştir (affedilmeyecek en büyük günah birincisi yetim hakkı ikincisi de kadın hakkıdır) diye. Unutulmaması gereken kadın her şeyden önce eştir ve annedir bunun hakkı bile ödenmez.

KADINLARI BİR İŞ MAKİNESİ OLARAK DEĞİL, BİR EŞ VE ANNE OLARAK GÖRSÜN ARTIK ERKEKLER. Bu zayıflık değil aksine bir gurur kaynağıdır. Etrafınıza bakın, oturun, düşünün ve karar verin. Ben bu hayatı paylaşacak bir eş mi yoksa bu hayatı kendime zehir edecek mutsuz bir evlilik mi istiyorum* diye. TESTİN SONUCU MUHAKKAK MUTLULUK UNUTMAYIN!

Asiye Alatlı

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.