site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit, 1 Ölü

Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit, 1 Ölü
20.03.2014
A+
A-

nigde-sehit

Yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı…

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Olayda İçişleri Bakanlığı’na göre 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi. Yaralanan 4 askerden 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan ise miting konuşmasında “İki askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu” dedi.

İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.

Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. ‘Teslim ol’ çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte  bir  asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara’dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.
 
2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi. Pozantı-Adana yolu güvenlik nedeniyle kapatıldı.

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, silahlı saldırıda yaralanan jandarma personeli, teröristlerin üzerilerine uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.
    
Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan  jandarma personeli, olay anını anlattı.
    
Yaralı asker, “Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum” diye konuştu.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
     
Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla, Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI

Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1’i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis’e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2’si yaralı olarak yakalanırken, 1’i ise kaçtı.

ARAÇ SURİYELİLERE AİT İDDİASI

Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı.

AKSARAY POLİSİ ALARMA GEÇTİ

Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde otoyolda yol kontrolü yapan jandarmaların üzerine ateş açıp, ilk belirlemelere göre 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit eden 1 kamyon sürücüsünü öldüren, 5 askeride yaralayan saldırganların Aksaray’a kaçma ihtimali üzerine polis alarma geçti. Polis, Aksaray- Adana karayolunda bariyerler oluşturup önlem aldı.
23724375

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.