site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmirlinin Tepkisi Artınca

İzmirlinin Tepkisi Artınca
07.02.2014
A+
A-

İzmirlinin Tepkisi ArtıncA

17 Aralık, İzmir Limanı Operasyonu ve ardından Sabah Gazetesi ve ATV’nin satış tapelerinin ortaya çıkmasıyla İzmirlilerin protesto ettiği Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkan adayı Binali Yıldırım çareyi ‘medyasız’ alana inmekte buldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına start verdiği 2014’ün ilk günlerinden bu yana ilk kez ‘medyasız’ alana indi. Çalışma programı AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir gün önceden detaylı bir şekilde duyurulan Yıldırım, bu kez basın mensuplarına yanına alamdan, partinin basın birimlerinin takibiyle Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya eşliğinde Bornova’yı gezdi.

Yıldırım’ın ilk kez ‘Medyasız’ sokağa inmesi, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen 17 Aralık operasyonu, ayakkabı kutuları, ‘Bacanak’ olayı, Sabah Gazetesi ile ATV’nin satış tapelerinin etkisi altında basına yansıyacak halk tepkilerinden kaçış olarak yorumlandı.

İzmirlinin Tepkisi Artınca2

 ‘’GÖTÜRENLER AZ GÖTÜRSÜN’’

Yıldırım’a ilk tepki emekli bir vatandaştan geldi. Seçim çalışmaları kapsamında Torbalı ve Menderes ilçelerini ziyaret eden Yıldırım’a ismini vermek istemeyen emekli bir kadın vatandaş, önce emeklilerin durumlarının düzeltilmesini istedi. Daha sonra ise, “Emeklilerin lütfen, lütfen rica ediyoruz, aldığımız para ne? Ömür tükettik, dert sahibi olduk. Tüm emekliler için konuşuyorum. 30 milyonla bir pazara gidip iki lahana alamıyorsun, ama götürenler çoktan götürdü yalnız. Hepsini de biliyoruz, izliyoruz biz bunları. Lütfen götürenler az götürsün” dedi. Binali Yıldırım ise tepki gösteren vatandaş konuşmasını bitirmeden kadının yanından ayrıldı.

KAHVEHANEDE ‘’AYAKKABI KUTUSU’’ TEPKİSİ

Yıldırım’ın Harmandalı ziyaretinde ayakkabı kutuları karşısına çıktı. Harmandalı’nda esnafı ziyaret ederken Yıldırım, bir kahvehaneye girdi ve okey oynayanlarla sohbet etti. Yıldırımın okey sohbeti sırasında arka masada kağıt oynayan iki vatandaş arasında ayakkabı kutusu sohbeti oldu. Yıldırımın dönüp bakmadığı masada gerçekleşen sohbette bir vatandaş arkadaşına “Ne yaptın? Yanında getirdin mi paraları ayakkabı kutusuyla ?” dedi. Arkadaşı da “Hayır, ayakkabı kutusuyla getirmedim. Bankaya yatırdım paraları. Ayakkabı kutuları evde boş duruyor” dedi. Bu sohbeti, Yıldırım’a duyurmaya çalışan iki vatandaş başarılı olamazken konuşmalar basına yansıması Yıldırım’ın çalışmalarını basına kapatmasının nedeni olarak yorumlandı. Yıldırım, okey oynanan masada vatandaşlara taş çekerek yardım etti ve arka masaya dönmeden kahvehaneden ayrıldı.
Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK/

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Merak etme mart sonunda izmirimin guzel insanlarida guzel bi tas cekip seni okey gibi izmirden disari atacak.

  2. Cihat dedi ki:

    İsteğiniz tekrar CHP zihniyeti gelip güzel İzmir’e hizmet gelmesini engellemek mi?

  3. anonım dedi ki:

    Size halk 30 mart akşamı sadece İzmir den değil ege den güzel cevap verecek ayakkabı kutucuları

  4. Anonim dedi ki:

    AKP ile hiç bir ilintim yok ama Binali Yıldırım o partinin en başarılı bakanıydı. İzmir’e 10 senedir yapılmayanları gördükten sonra hala Aziz Kocaoğluna oy vermek partizanlıktan başka bir şey değildir. CHP değil ama Aziz Kocaoğlu İzmir için koca bir kayıptır. 10 senedir ne yaptı bu kent için arkadaş,bir düşünün yahu. Neye güvenerek oy isteyecek bu milletten? Sadece CHP’li olmak yeter mi seçilmek için?