site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’de 30 İlçeye Talibiz

İzmir’de 30 İlçeye Talibiz
08.05.2013
A+
A-

akparti-izmir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İzmir’de olmaktan gurur ve onur duyduğunu söyledi. İzmir’in Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Çelik, “İzmir teşkilatı büyük sorumluluk üstlenmiştir. Bu sorumluluk beklenen neticeyi doğurmalıdır. Sorumluluk fiilen neticeye dönüşmelidir. AK Parti sıradan bir parti değildir. AK Parti Genel Başkanı düşününüz ki hiç bir şey olma şansı olmamasına rağmen partiyi kuruyor ve partiye devam ediyor. Bu ne demek benim aktif olmam yerine milletin aktif olması demektir. İşte bu süreç bu samimi yola çıkış bu içtenlikli yola çıkış bütün kapıları açtı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde akşam seçim sonuçlarını beklerken 310 milletvekili çıkaracağımızı bekliyordruk. Çıkış samimi olduğu için milletin derdi ile dertlenmek olduğu için gece bize gelen rakam 360 milletvekili oldu. Büyük bir oy büyük bir milletvekili sayısı. Bunu şöyle izah edebelirsiniz. Bunun altında yatan maya samimiyettir. Samimi çizgi devam ettiği içindir ki oylarımız üç dönemdir artarak devam ediyor.
İnşallah dördüncü dönemde de artacak. Çünkü Türkiye’nin kuruluşunun 100’ncü yıl dönümü siyasi istikrarla geçmelidir. Kim yapacak bunu? Samimi kadrolar yapacaktır. Laf Cumhuriyetçisi değil icraat Cumhuriyetçisiyiz” dedi.

2023 gençliğinin geçmişi değil geleceği konuşan nesil olacağını söyleyen Bakan Çelik, “Geçmişe takılıp kalmayacağız. Bazı alanlarda geçtik geçemediğimiz alanlarda nasıl o başarıyı elde edebiliriz diye çalışıyoruz. Ben merkezli siyaset bu partiye yakışmaz. Biz merkezli siyaset bize yakışır. Biz merkezli oluşturduğumuz kadronun tümünün İzmir’i kucaklaması gerekiyor. Bunuda en iyi şekilde yapıyor. Ama nerede ayrıntılarda nüanslarda eksikliklerimiz var onları değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu da yaptığımız zaman başarı kendiliğinden gelecektir. Her ilin farklı bir yapısı vardır. İşin mayası samimiyettir. Biz samimi çalışırsak İzmir’de başarıyı elde edemeyeceğimize inanmıyorum. Bize de bakanlık olarak ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kapı kapı dolaşmaya el birliği ile çalışmaları sergilemeye hazırız. Bazı partiler genel başkanlarını akredite etmeye çalışıyor. Benim genel başkanım öyle demedi böyle demedi diye uğraşıp duruyorlar. Biz ise genel başkanımızın hızına yetişmeye çalışıyoruz. Herkes genel başkanımızı çok seviyor” diye konuştu.

AK Parti’nin yerel seçimlerdeki iddiasının sorulması üzerine Bakan Çelik, 81 ilde iddialı olduklarını söyledi. Bakan Çelik, “Biz hangi ilde çıkamayız diye hesap yapmıyoruz. AK Parti’nin böyle hesapları yok. Biz her ilde belediyelere talibiz. İzmir diyorsanız 30 ilçeye talibiz. Hedefimiz bellidir. Neden bunu söylüyorum. Geriye dönüp bakılsın. 10 yıllık dönemler mukayese edilsin. Bu parti ne yaptı? Milletin değer yargıları için neler yaptılar? Bu iki kademeden bakılsın. Hangi dönemle mukayese edilirse edilsin hepsinin önündeyiz. Çağdaş değerlere sahip çıkan bir parti, İzmir gibi bir ilde de başarı elde edilmeyecek gibi bir düşünceyi düşünmek istemiyorum” dedi.

HATALI OYLAMA ZULÜM GETİRİR
Programda ‘bonus olarak’ yer aldığını söyleyen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bakan Çelik’i görmek ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı yeni il binasında ziyaret etmek için süpriz bir ziyaret yaptığını söyledi. AK Parti’nin kuruluş temeli belediyecilik olduğunu söyleyen Bakan Bağış, “Ülkenin neresine giderseniz gidin AK Parti dediğiniz zaman coşku ile karşılanıyoruz. Genel başkanımıza olan teveccüh İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde kronikleşen sorunları çözmesinden gelmektedir. Bu durum bizi iktidara taşımıştır. Belediyecilik bizim işimizdir. Belediyecilik AK Parti’nin işidir. İzmir bizim gözümüzün bebeğidir. Benim için de ayrı bir önemi vardır. Ama maalesef ben Avrupalı konuklarımı kente getirdiğim zaman İzmir’deki belediyecilik hizmetlerini gördüklerinde boynum bükük kalıyor. İzmir’in bunu değiştirecek kapasiteye sahip olduğunu biliyorum. Artık İzmir de hak ettiği ak belediyeciliğe sahip olmalıdır. Ben bunu her yerde söylüyorum. Bunu en iyi İzmirliler bilir. Hatalı sollama ölüm ve hatalı oylama ise zulüm getirir. Umarım Allah İzmir’in zulmüne son verecektir” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. MİTOKSK dedi ki:

    UMUT FAKİRİN EKMEĞİ MİSALİ

  2. Anonim dedi ki:

    yorganı az daha uzatın. bi taraflarınız açıkta kalmış. hayal kurup duruyonuz.