site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Suriyeli’lerin Akınına Uğradı

İzmir Suriyeli’lerin Akınına Uğradı
31.08.2013
A+
A-

İzmir Suriyeli'lerin Akınına Uğradı

İzmir son haftalarda adeta Suriyeli akınına uğruyor. Neredeyse her gün yeni gruplar gelip kente yerleşiyor. Kimileri ucuz otellerde, kimi Suriyeliler de kiraladıkları evlerde kalıyor. Tek göz odada yaklaşık 20 kişinin birlikte kaldığı oluyor. Bu akın, insanlık dramını da beraberinde getiriyor. Konak Meydanı’nda yeşil alanlar üzerinde gece gündüz çocukları ile birlikte barınan yardıma muhtaç çok sayıda Suriyeli aile dikkat çekiyor. Basmane semtinde de çok sayıda Suriyeli yaşıyor. Bu semtte oturanlar, sabah kaltıklarında yandaki evlerde kalabalık Suriyeli komşularla karşılaşıyor.

GÖRÜNTÜLENMEK İSTEMİYORLAR

Kente yerleşen Suriyeliler fotoğralarının çekilmesine de tepki gösteriyor. Aralarında Türkçe bilenler, yetkililere seslenerek, kendilerine barınacak bir yer konusuda yardımcı olunmasını istiyor. Konak Meydanı’ndaki Suriyeliler, “Hiç kimse yaşadığı vatanını isteyerek terk etmez. Ya kalıp öldürülmeyi bekleyecek ya da ailemizi kurtarmak için ülkemizi terk edecektik. İmkanı olanlar ucuz otellerde tek odalı evlerde ya da buradaki akrabalarının yanında kalıyor. Fakat bizler barınacak bir yer bulamadık. Çoluk çocuk parklarda yatıyoruz, beslenme sorunu çekiyor, banyo yapamıyoruz, temizlenemiyoruz. Valilik ve Kaymakamlıktan yardım istedik “Birkaç gün sonra gelin’ dediler. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” diyor. (DHA)

İzmir Suriyeli'lerin Akınına Uğradı3

İzmir Suriyeli'lerin Akınına Uğradı4

İzmir Suriyeli'lerin Akınına Uğradı2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.