site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Karıştı: Ve İzmir Gazlar Altında

İzmir Karıştı: Ve İzmir Gazlar Altında
02.06.2013
A+
A-

izir-gazlar-altinda (6)

Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Parkına destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi. Buradaki eylemde polis herhangi bir müdahalede bulunmazken içlerinde KESK, Türkiye Komünist Partisi ve Halk Evleri’nin de  bulunduğu bazı gruplar Basmane Meydanı’ndaki AKP Konak İlçe Teşkilatı Binası’na doğru harekete geçti.

Çatışanlar çoğunluk 16-20 yaş arası

Kalabalık Alsancak’tan Fuar boyunca ilerleyerek saat 20.00 sularında Fuar’ın 9 Eylül Kapısı’na geldiğinde AKP İl Binaası önünde konuçlanmış çevik kuvvet ve TOMA’larla karşılaştı. Doğrudan çevik kuvvet ekiplerine ve TOMA’lara taşlarla saldırarak Basmane Meydanı’nı ele geçirmeyen çalışan direnişçilere polisin müdahalesi gecikmedi. Göstericilere TOMA’lardan tazyikli su ve gaz bamboları sıkarak müdahale eden polisle Gezi Parkı’na destek verenler arasındaki çatışmalar halen devam etmekte. Polisle çatışan grubun ise çoğunlukla 16 ve 20’li yaşlardaki gençlerden oluşması ise dikkat çekici diğer bir ayrıntı.

Çatışmalar Çankaya’ya uzanıyor

AKP İlçe Binası’nın arka sokakları çevik kuvvet ekipleri tarafından tutulurken 9 Eylül Meydan’na çıkan Gazi Bulvarı’nda ise yine gençlerden oluşan grup ön taraflardaki arkadaşlarına destek vermek için hazır bekliyor. Ayrıca Basmane Garı’nın içinde de çevik kuvvetleri bulunurken Gaziler Caddesi’nin önünde de iki adet TOMA polis ekipleri tarafından hazırda tutuluyor.

Öte yandan AKP’li partizanlar da fuarın içine kaçan direnişçilere saldırıyor.
izir-gazlar-altinda (1)

izir-gazlar-altinda (2)

izir-gazlar-altinda (3)

izir-gazlar-altinda (5)

izir-gazlar-altinda (7)

KAYNAK: EGENİN SESİ

 

YORUMLAR
  1. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    ŞU GÖRÜNTÜLER,İNSANIN İÇİNİ,SIZLATIYOR,NEDİR BU ALLAHAŞKINA,GENÇLER YİNE OYUNA GETİRİLİYOR,SEKSEN ÖNCESİ GİBİ,BİRİLERİNİN KEYİFLERİ YERİNDE,HALKIN OCAĞINI SÖNDÜRECEKSİN,İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRECEKSİN,FİTNE FESAT TOHUMLARI EKECEKSİN, BEYLER KİMSE KUSURA BAKMASIN,BİZ BU OYUNU DEFALARCA SEYRETTİK,BU OYUN,OYUN DEĞİL,BU DÜPE DÜZ,VATAN HAİNLİĞİ,NE YAPTIĞINI BİLME MEZLİK,MİLLET DÜŞMANLIĞI,NEDERSEN DE,BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ,NASIL BİR GÖSTERİDİR BU,SANKİ KARŞILARINDA SIRP GAVURU VAR.,İNSANLARIN SABIRLARINI,ZORLAYIP ,İNSANLARI SOKAĞA ÇEKMEK İSTİYORLAR, AK PARTİ OLARAK,BUNA MÜSADE ETMEYECEĞİZ,SABIR MEKANİZMAMIZI,TAŞI ÇATLATIRCASINA KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ,SABRIN ÇOK ZOR OLDUĞUNU BİLİRİZ,BİZLER İSE ZORA TALİBİZ,BİZİM MİSYONUMUZ BU.