site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt bilançosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt bilançosu
08.12.2015
A+
A-

1 yılda 1 milyon ton

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 1 milyon ton sıcak asfalt kullandı. Son 11 yılda asfaltlanan yolların uzunluğu ise 3 bin 400 km’yi bularak İzmir-Oslo arasındaki mesafeye yaklaştı.

6360 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesiyle birlikte hizmet alanına dahil olan ilçelerde de yol çalışmalarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılındaki yol çalışmalarında kullandığı sıcak asfalt miktarı 1 milyon tona ulaştı. Asfaltlama çalışmalarını mevsim şartlarına bağlı olarak aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son 1 yılda 10 metre genişliğindeki 380 km yolu sıcak asfaltla buluşturdu. İzmir’i modern cadde ve bulvarlarla donatan Büyükşehir, yeni katılan ilçelerde, köy bağlantı yollarında ve ova yollarında da asfalt çalışmalarına devam ediyor.
2010 yılından itibaren araçların fren mesafesini kısaltarak daha güvenli bir ulaşım sağlayan harç tipi asfalt (kaymaz asfalt) uygulaması başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez denediği renkli desenli asfalt uygulaması da büyük beğeni topladı.

11 yılda İzmir-Oslo mesafesine ulaşıldı
2015 yılında yaklaşık 1 milyon ton, yani ortalama 10 metre genişlikteki 380 km uzunluğundaki yola karşılık gelen alanda sıcak asfalt çalışması yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 yılın ortalamalarını da neredeyse ikiye katladı. 2004 ve 2015 yılları arasında yılda ortalama 691 bin ton asfalt döküldü. 2015 yılının bitmesine 1 ay kala dökülen asfalt miktarı 1 milyon tonu buldu.
2004 yılından bu güne kadar 8.3 milyon ton sıcak asfalt çalışması karşılığında yaklaşık olarak İzmir-Oslo (Norveç) arasındaki mesafeye yaklaşan 3 bin 400 km uzunluğunda yol asfaltlandı. (İzmir-Oslo arası 3 bin 499 km)
2015 yılındaki sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Otogar’a ulaşımı sağlayan Kamil Tunca Caddesi, özellikle hafta sonu yoğun olarak kullanılan Buca Kaynaklar- Gölet- Belenbaşı yolu, Gaziemir’in ana arterlerinden Önder Caddesi, Foça Bağarası’nı Yenifoça’ya bağlayan Sadullah Sever Caddesi, Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı, Kemalpaşa Halilbeyli köyü bağlantı yolu, Seferihisar Eski Sığacık Caddesi, Aliağa İnönü Caddesi, Torbalı Pancar ana ulaşım yolu olan Bekir Saydam Caddesi ve yeni bağlanan ilçelerden Ödemiş’te Menderes Caddesi, Şehit Adnan Menderes Caddesi, Tire’de İstasyon, Gökçen Efe, Rafet Saygılı, Fevzi Çakmak ve Köşk caddeleri asfaltlandı.

Ova yollarında rekor yılı
Yeni bağlanan ilçelerin gerek köy bağlantı yollarında, gerekse üretim yollarında yoğun bir çalışma dönemi geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında yaklaşık 4 milyon m² alanda sathi kaplama gerçekleştirdi. Üretici açısından büyük önem taşıyan, yaz-kış tarım alanlarına girilmesini ve ürün kalitesinin artmasını sağlayan ova yolları projesi için 2015 “rekor yılı” oldu.
2005 ve 2015 yılları arası ortalaması 400 km olan sathi kaplama çalışmaları, 2015 yılında geçmiş yıllara göre rekor kırarak 800 km’yi buldu. (ortalama 5 metre genişlik).
2005 ve 2015 yılları arası yaklaşık olarak 22 milyon m², 4 bin 400 km uzunluğunda sathi kaplama imalatı yapıldı.

Kaymaz asfaltla kazalar azaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafik kazalarını azaltmak için “kaymaz asfalt” olarak da bilinen “harç tipi asfalt” uygulamasını 2015 yılında da sürdürdü. Trafikte fren mesafesini kısaltarak daha güvenli bir sürüş imkanı veren kaymaz asfalt çalışmaları kapsamında, ortalama 10 metre genişliğinde 25 km yol asfaltlandı. Uygulama yapılan alan 2014 yılında 20 bin metrekareyken, 2015 yılı bitmeden bu rakam 251 bin metrekareye ulaştı. Uygulama sayesinde trafik kazalarında ciddi anlamda azalma meydana geldiği gözlendi.
Bu kapsamda kentin havaalanına ulaşımını sağlayan ana arter niteliğindeki Gaziemir Akçay Caddesi’nde (Otoyol kavşağı ile Havalimanı arası), Narlıdere Narbel bölgesi ve Selçuk Şirince’ye açılan alternatif ulaşım yolunda da kaydırmaz asfalt uygulaması yapıldı.

Asfalt çiçek açtı
Bu sene ilk defa denenen “renkli desenli asfalt” uygulaması da kentin yollarına estetik bir görünüm kazandırdı. 2015 yılında toplam 60 bin m², yani 12 metre genişliğinde 5 km uzunluğunda yola karşılık gelecek alanda renkli desenli asfalt uygulaması yapıldı. Bu kapsamda, kentin turistik bölgelerinden Urla Çeşmealtı sahil yolu (Yalı Caddesi) ve Seferihisar Atatürk Caddesi’nde, 2. Kordon ve Karşıyaka Şehitler Bulvarı’nda ilk uygulamalar hayata geçirildi.

asfaltlama-buyuksehir

YORUMLAR
  1. FATİH YUVANÇ dedi ki:

    2 YILDIR YOLUMUZUN YAPILMASINI BEKLİYORUZ BIRAKIN BU REKLAM KOKAN HAREKETLERİ İNANDIRAMAZSINIZ BİZİ İSABEY MAHALLESİ 2044 SOKAK PERİŞAN YETKİLİLER UYUMASININ BURUNLARINI DİBİ REZALET HALDE.