site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzcioğlu’ndan 90. Yıl Kutlama Mesajı

İzcioğlu’ndan 90. Yıl Kutlama Mesajı
27.10.2013
A+
A-

Sabahattin-İzcioglu

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Sabahattin İzcioğlu’nun Cumhuriyetin 90. Yılı Nedeniyle Yayınladığı Kutlama Mesajı…

Demokrasiye, kadın erkek eşitliğine, insan özgürlüğüne ve ülke bağımsızlığına inanmış güzel insanlar, sizlere inanarak ve güvenerek yerel yönetime talip olmuş bulunmaktayım.

İçinde bulunduğumuz durumdan ve gelecekten hayatın her alanında endişe, tedirginlik ve kuşku duyduğunuzu algılamakta ve hissetmekteyim. Ama bu endişeleri, tedirginlikleri ve kuşkuları, bizlere inanmış olan insanlarımızla ve bu inananları destekleyen halkla birlikte giderebileceğimize inanıyorum.

Halk, artık, sadece Cumhuriyetin kuruluş yıldönümlerinde klasik söylevler ve ezberlenmiş cümlelerle kutlama mesajları istemiyor.  Halkımız kavga, baskı, terör istemiyor, savaş istemiyor. Halkımız somut, gerçekçi açılımlar, yatırımlar, projeler istiyor. Geleceğini istiyor. Halkımız, istikrar istiyor, birlik, dirlik, eşitlik, kardeşlik, uzlaşma, değişim, yenilenme istiyor. İnsanlar birbirine güven duyacağı güvenli ortam istiyor. İnsanlarımız birbirine duyduğu güven doğrultusunda bir araya gelerek ekonomik ve sosyal işbirlikleri oluşturmak istiyor. Sağlıklı ekonomik ve sosyal işbirliklerin de kalıcı ve istikrarlı bir demokratik ortamın oluşmasını sağlayacağı bilincindedir. Böyle bir oluşumunda da hiçbir kimseye, gruba, etnik kesime ayırım yapmadan ötelemeden, diline, dinine, cinsine karışmaksızın yani toplum mühendisliği yapmadan tüm toplumu, tüm halkı birleştirecek kucaklayacaktır anlayışındayım.

Tüm bunları da yapacak, önderlik edecek bir irade, bir güç, bir yetki gerekli. Her ne kadar seçimler demokrasinin tek belirleyici ve özelliği olmasa da demokrasinin en önemli etkenlerinden biri olarak ve de nihai isteklerimizin hayata geçirilmesinde en önemli araç olarak görüyor, bu aracıda bu seçimlerde halkımızın en olumlu ve iyi bir şekilde değerlendireceğini umuyorum. Yeter ki bu göreve talip olanların açık, dürüst, sözünde duran, kişilikli, yetenekli, toplumla bütünleşmiş, toplumla organik bağları olan, verdiği sözleri yerine getiren, normal yaşamında, mesleğinde başarı kazanmış, ekonomiyi, sosyolojiyi, insan psikolojisini az çok anlayan insanlar ortay çıksın çıkarılsın.

Bu vesile ile Bizlere emanet edilen Cumhuriyetin daha laik, daha eşitlikçi, daha adaletli ve daha özgürlükçü temelde Demokratik Cumhuriyet olması dileği ile ve de hep birlikte karanlık havaların en yakın zamanda mutlaka aydınlanacağı inancında olan tüm güzel insanların Cumhuriyetinin 90. yılı kutlu olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.