site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İYİ Partili Kırkpınar, Soyer’in ‘3 Mayıs kararı’ için sessizliğini bozdu: Türklerin günüdür!

İzmir İl Başkanı Kırkpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in takvimdeki 3/5 tarihini Dünya İzmirliler Günü olarak ilan etmesi karşısında sessizliğini bozdu. İttifak ortağı Kırkpınar, “Ben 9 yaşımdan beri 3 Mayıs’ı kutlayan bir insanım. İzmir’de o onu, Balıkesir’de bu bunu demiş çok da umurumda değil. Ben hayatımın sonuna kadar bir Türk, Türkçü olarak 3 Mayıs’ı kutlayacağım” dedi. Kırkpınar ayrıca, “3 Mayıs Türklerin günüdür. Ben Atatürkçüyüm diyen herkesin de Türkçü olduğu ortaya çıkar” açıklamasını yaptı.

İYİ Partili Kırkpınar, Soyer’in ‘3 Mayıs kararı’ için sessizliğini bozdu: Türklerin günüdür!
08.05.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde 3 Mayıs’ı kentin plaka kodundan yola çıkarak ve takvimdeki yere atıfta bulunarak Dünya İzmirliler Günü ilan etmesi gündemdeki yerini koruyor. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Soyer’in ilanına AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) tepkiler gelmişti.

Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki temsilcileri çok sert ifadeler kullanmış ve “9 Eylül İzmir’in kurtuluşudur ve günüdür” minvalinde çıkışlarda bulunmuştu. CHP’li siyasilerden de bazıları hem basına açıklama yapmış hem de sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunmuş ve Soyer’e destek vermişlerdi. Ancak bir kısım CHP’linin dahi Soyer’in kararından rahatsız olduğu kulislerde konuşulmuş, perde arkasında yaşanan bazı tepkiler iddia boyutunda kalmış ve basına yansımamıştı. Tüm bu gelişmeler eşliğinde Millet İttifakı’nda CHP’nin ortağı olan İYİ Parti’den ise herhangi bir açıklama gelmemişti. İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar sessizliğini bozdu ve konuştu.

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNÜ HATIRLATTI: 9 YAŞIMDAN BERİ 3 MAYIS’I KUTLAYAN BİR İNSANIM
Kırkpınar, “Ben 9 yaşımdan beri 3 Mayıs’ı kutlayan bir insanım. İzmir’de o onu, Balıkesir’de bu bunu demiş çok da umurumda değil. Ben hayatımın sonuna kadar bir Türk, Türkçü olarak 3 Mayıs’ı kutlayacağım. Kutlamak derken yanlış bir ifade kullanıyorum belki, anacağım! Çünkü aslında baktığınız zaman 3 Mayıs 76 yıldan beri kanayan bir yaradır. Türklerin o dönemde baskı altına girmeyi kabul etmeyerek direniş göstermesiydi. O dönem işkenceler görüldü. 76 değil belki 760 yıl sürecek direnişin kutlandığı gündür. 3 Mayıs Türklerin günüdür. Ben Atatürkçüyüm diyen herkesin de Türkçü olduğu ortaya çıkar. Atatürkçüyüm deniyor bakın dikkat edilsin” ifadelerini kullandı.

TAM 1 AY GEREKÇE BEKLEDİM, PAYLAŞMADI!
Başkan Kırkpınar ayrıca Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy’un İYİ Partili Meclis Üyesi Halil Akbulut’u Ekim ayında atadığı başkan yardımcılığı görevinden almasıyla ilgili de açıklama yaptı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, “4 Ekim’de belediye başkanı, arkadaşımızı başkan yardımcısı yaptı. 8 Nisan’da görevden el çektirildi, yazı tek satır, ‘görülen lüzum üzerine’… Ben 1 ay bekledim, tam 1 ay! Gerekçesi bizle paylaşılır diye bekledim ama paylaşma ihtiyacı duymadı. ‘Süre doldu’ dedik ve Menemen ile İzmir kamuoyuna açıklama ihtiyacı duyduk. Meclisten geçirdiği bir karar vardı. Sonrasıyla ilgili 6 aylık bir süre sonunda görevden alma ihtiyacı niye hasıl oldu? Kendisine sormak lazım” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.