site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İyi Parti İl Başkanı Kırpınar’dan uyarı: Provokasyonun merkezi İzmir!

İyi Parti İl Başkanı Kırpınar’dan uyarı: Provokasyonun merkezi İzmir!
09.06.2020
A+
A-

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar son günlerde İzmir üzerinden bir algı operasyonu başlatıldığını söyledi. Kırkpınar, “Camide müzik ve soruşturmalar dahil görülüyor ki provokasyonun merkezi olarak İzmir seçilmiştir. Ben daha önce de ‘Haziran sıcak geçecek’ demiştim. Hepsi gerçekleşiyor” dedi. Kırkpınar, KHK ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyenlerin Büyükşehir’de görev alması konusunda ise, “Yasalara aykırı mı?” ifadelerini kullandı.
Olağan kongre sürecine hazırlanan İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda çalışmalar sürerken “yeniden göreve devam” kararı alan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar önemli açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kırkpınar, “Camide çav bella yayını ve müzik soruşturması dahil diğer tüm yargısal süreçlerde görülüyor ki İzmir birileri tarafından provokasyonun merkezi seçilmiştir. Hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Ben daha önce bazı açıklamalarımda ‘Haziran sıcak geçecek’ demiştim. Bunu yaz mevsimi olması nedeniyle ve hava durumu anlamında demedim. Şimdi ne olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi.

YASALARA AYKIRI MI?
İl Başkanı Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 15 Temmuz sonrasında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında üniversitedeki görevlerinden atılan Melek Göregenli, Ayşen Uysal ve Nilgün Toker Kılınç’ı belediye şirketi Grand Plaza A.Ş’ye yönetim kurulu olarak ataması ile ilgili de konuştu. Kırkpınar, “Anayasa Mahkemesi (AYM) “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” adıyla hazırlanan metne imza atan akademisyenlerin başvurusu konusunda ‘hak ihlali var’ kararı almıştı. İmza atan kişilerle ilgili YÖK bir düzenleme yapmadı. Ortada bir hukuk garabeti var. Hal böyle iken; akademisyenlere İzmir’de verilen görevler görev tanımlarına uygunsa ne denilebilir? Yasalara aykırı iş mi yapıldı? Cumhurbaşkanı, Yüksek İstişare Kurulu adı altında onlarca kişiye görev verip kurullar oluşturdu. Aralarında birçok eski isim de var. Bunlar görevleri bedava mı yapıyorlar? Hiçbirisi karşılığında ücret almıyor mu? Meseleye böyle bakmak lazım” diye konuştu.

ENSAR YÖNETİCİSİ ATANIRKEN…
Kırpınar, CHP PM Üyesi Eren Erdem’in İzmir’de belediye şirketinde “yönetim kurulu üyesi” sıfatıyla görev alması üzerinden başlayan tartışma için de, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde alınan bu kararlar idari bir tasarruftur. Biz bu kararlara ne engel olabiliriz ne de yönlendirme yaparak katkı koyabiliriz. Bu kararlara laf söyleyenler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi atanırken niye konuşmadı? Eren Erdem, aykırı bir tip olabilir. Söylemleriyle bazı kesimlerin sinir uçlarına dokunuyor olabilir. Ama bu kararları eleştirenler önce tüm alınan kararlar hakkında da bir şeyler söyleyebilmelidir” ifadelerini kullandı.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.