site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İstiklal Marşımız 94 Yaşında

İstiklal Marşımız 94 Yaşında
13.03.2015
A+
A-

istiklal-mars (1)

Bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda bir tören düzenlendi. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel’in de katıldığı törende Fatma Günay Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı.

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Fatma Günay Okulu Müdürü Mehmet Demirci bir konuşma yaptı. Demirci yaptığı konuşmada İstiklal Marşı için yarışma açılmasının ardından geçen süreci anlattı.

Ardından kürsüye gelen Selçuk Kaymamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nın başlamasından İstiklal Marşı’nın yapılmasına kadar gelen süreci özetledi. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Boyacı; “Türk milletinin o günlerdeki ıstırabına, acısına tercüman olan o büyük şair bütün mısralarında ülkenin içinde bulunduğu acıklı günleri en iyi şekilde dile getirmiştir” dedi.

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardında Selçuk’ta okullar arası düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Bülent Cinel de yarışmada ilkokullar arasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

İstiklal Marşı ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşı Oratoryosu ve Bir Marşın Doğuşu adlı tiyatro oyunu Fatma Günay Okulu öğrenciler tarafından sergilendi. Büyük beğeni toplayan oratoryo ve tiyatronun ardından İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni son buldu.

istiklal-mars (2)

istiklal-mars (3)

YORUMLAR
  1. Apasel dedi ki:

    Tetikçiye baksana trene bakıyor herhalde?????